Ζητήματα που αφορούν την ελευθερία κίνησης των πολιτών έχει επισημάνει ουκ ολίγες φορές ο κ. Δημήτρης Δάτσικας στο agrinionews.gr, περπατώντας στους δρόμους της πόλης, με σκοπό τα όποια ζητήματα εντοπίζονται να επιδιορθώνονται.
Εν προκειμένω, βρισκόμαστε στην οδό Κολοκοτρώνη 91, στην πορεία από τον παλαιό Άγιο Χριστόφορο προς τον Άγιο Θωμά.
Στην πρώτη φωτογραφία, φαίνεται η κολώνα του τηλεφώνου σε τέλεια θέση, στην άκρη ακριβώς τού πεζοδρομίου, χωρίς να εμποδίζει σε τίποτε την ελεύθερη πρόσβαση πεζών και αμαξιδίων.
Σε 10 μέτρα, στον αριθμό 81, όπως φαίνεται στις δύο επόμενες φωτογραφίες, από τις δύο πλευρές του πεζοδρομίου, η επόμενη κολώνα του τηλεφώνου βρίσκεται ακριβώς στη μέση του πεζοδρομίου και το κόβει στη μέση, ενώ, όπως φαίνεται καθαρά, υπάρχει χώρος να τοποθετηθεί στην άκρη, ώστε το μικρό πεζοδρόμιο να είναι ελεύθερο.
«Γιατί αυτό; Ποιος τοποθέτησε την κολώνα εκεί;
Είναι δύσκολο να μετακινηθεί στην άκρη; Πώς περνούν οι πεζοί; Πώς θα περάσει η μητέρα με το παιδί της στο καροτσάκι ή ο αναγκεμένος συνάνθρωπός μας;
Νομίζω ότι είναι εύκολη η διόρθωση. Παρακαλώ πολύ, οι αρμόδιοι να ακούσουν την ταπεινή μου γνώμη και να παρέμβουν καταλλήλως. Ευχαριστώ θερμώς», αναφέρει ο κ. Δάτσικας.
Το ζήτημα, εν κατακλείδι, είναι να βρεθούν ευήκοα ώτα.