Κυριακή, 29 Μαΐου, 2022

Αγρίνιο: εκδήλωση από το ΤΕΕ για τις “επεμβάσεις- ενισχύσεις κτιρίων”

Αγρίνιο: εκδήλωση από το ΤΕΕ για τις “επεμβάσεις- ενισχύσεις κτιρίων”

koi-tee-esperidaΤο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας Περιφερειακό Τμήμα Αιτωλοακαρνανίας  διοργάνωσε ενημερωτική εσπερίδα με θέμα «Επεμβάσεις – Ενισχύσεις κτιρίων» στo πλαίσιο της συνεχούς επιστημονικής  ενημέρωσης των μελών του Μηχανικών.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 14 Απριλίου 2016 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας στο Αγρίνιο, σημειώνοντας ιδιαίτερη επιτυχία ενώ χαιρετισμό απεύθυνε ο Πρόεδρος  του Περιφερειακού Τμήματος ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας κ. Ρόκος Κων/νος . Ομιλητής της Εσπερίδας ήταν ο κ. Κωνσταντίνος Σπυράκος, Δρ. Πολιτικός Μηχανικός, Καθηγητής Αντισεισμικών Κατασκευών και Διευθυντής του Εργαστηρίου Αντισεισμικής Τεχνολογίας του ΕΜΠ.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν από τον κο Σπυράκο αντιπροσωπευτικά παραδείγματα με τις αναλύσεις και τις επεμβάσεις που εφαρμόστηκαν σε σεισμόπληκτα σύγχρονα κτήρια με ιδιαίτερα εκτεταμένες βλάβες και μέσω παραδειγμάτων παρουσιάστηκε η διαδικασία ενόργανων ελέγχων, αναλυτικών υπολογισμών, επισκευών και ενισχύσεων σύμφωνα με τον ( ΚΑΝ. ΕΠΕ.) σε κατασκευές από οπλισμένο σκυρόδεμα με περιορισμένες βλάβες.
Επίσης αναπτύχθηκε η διαδικασία ενόργανων ελέγχων, αναλύσεων και επεμβάσεων σε κατασκευές από φέρουσα τοιχοποιία ενώ παρουσιάστηκαν αντιπροσωπευτικά παραδείγματα για μη διατηρητέα καθώς και ιστορικά κτίρια.

koi-tee-esperida4

koi-tee-esperida3

koi-tee-esperida2

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. ΜΒ

    Το ΤΕΕ που ήταν τόσες μέρες που διαδηλώνουν οι φοιτητές; Συνεχίζει και σφυρίζει αδιάφορα για ενα θέμα που πρέπει να πάρει θέση. Να αφήσει τις εκδηλώσεις εντυπωσιασμού και να βοηθήσει τους φοιτητές του ΔΠΦΠ για τη μετονομασία τους σε μηχανικών περιβάλλοντος και τα ανάλογα επαγγελματικά δικαιώματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.