Τρίτη, 24 Νοεμβρίου, 2020

Αγρίνιο: Εκδήλωση για τον θεσμό του Συμπαραστάτη του Δημότη

epi-symparastatis-dimoti-ekdilosi9

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο  22-10-2016 στο Παπαστράτειο Μέγαρο της  Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου, η  εκδήλωση που διοργανώθηκε από τον Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης του Δήμου Αγρινίου σε συνεργασία με το Δήμο Αγρινίου, τον Δικηγορικό Σύλλογο  Αγρινίου και τη Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου.Παρουσία αρκετών πολιτών , Νομικών της πόλης, Δικαστικών Λειτουργών , εκπροσώπων των Σωμάτων Ασφαλείας , Αυτοδιοικητικών παραγόντων και εκπροσώπων φορέων της εκπαίδευσης και του Επιχειρηματικού κόσμου, αναδείχθηκε ο ρόλος του Συμπαραστάτη του Δημότη και γενικά ο ρόλος των Ανεξάρτητων Αρχών στην εξυπηρέτηση των πολιτών  και στην πάταξη της διαφθοράς και της διαπλοκής.

Ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης του Δήμου Αγρινίου  κ. Κων/νος Χειμώνας , συντονιστής της εκδήλωσης αναφέρθηκε στο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας του ανεξάρτητου θεσμού, τον τρόπο επικοινωνίας των δημοτών με το γραφείο του, τις δράσεις του μέχρι σήμερα που είναι ανηρτημένες στην ιστοσελίδα του και στην επικοινωνία και συμβολή στο έργο του, του  Δικτύου Συμπαραστατών .Ενός οργάνου διαβούλευσης προκειμένου να επιλύονται σύνθετα προβλήματα που ανακύπτουν  σχετικά με τις καταγγελίες των δημοτών .

Ο Συμπαραστάτης του Δημότη του Δήμου Σαρωνικού  και Πρόεδρος του  Δικτύου Συμπαραστατών, αναφέρθηκε στο  σημαντικό έργο που έχουν επιτελέσει οι  εκλεγμένοι 40 Συμπαραστάτες  πανελλαδικά μέχρι σήμερα .

Ο Συμπαραστάτης του Πολίτη της Περιφέρειας Αττικής κ. Βασίλειος Σωτηρόπουλος ,αναφέρθηκε στο θεσμό  και ανέλυσε την διαμεσολάβησή του στην επίλυση εξωδικαστικών διαφορών των δημοτών με του Δήμους.

Ο Συμπαραστάτης του Πολίτη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ. Γεώργιος Φαλτσέτος , αναφέρθηκε στο θεσμό  , τα προβλήματα που επιχειρεί να επιλύσει μέσω του θεσμικού του ρόλου και τόνισε ότι είναι στην διάθεση των πολιτών της περιφέρειας σε διαφορές που ανακύπτουν  με τις υπηρεσίες της περιφερειακής αυτοδιοίκησης .

Ο  Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αγρινίου κ. Ιωάννης Χατζόγλου αναφέρθηκε γενικότερα  στις ανεξάρτητες αρχές που σήμερα λειτουργούν στη Χώρα μας  , την ιστορική διαδρομή τους και τη συμβολή τους  στην υποβοήθηση της Δικαιοσύνης στο έργο της. Τόνισε δε ιδιαίτερα και τη συνεργασία του με τον  Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης του Δήμου  Αγρινίου , σε προβλήματα καθημερινότητας  που αντιμετωπίζουν οι δημότες.

Τόσο ο  Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γεώργιος Παπαναστασίου , όσο και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αγρινίου κ. Λεωνίδας Υφαντής αλλά και τον Πρόεδρος της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου  κ. Χρήστος Θετάκης που χαιρέτισαν την εκδήλωση, τονίσθηκε ιδιαίτερα η ανάγκη ενίσχυσης και θωράκισης του θεσμού.  epi-symparastatis-dimoti-ekdilosi1 epi-symparastatis-dimoti-ekdilosi2 epi-symparastatis-dimoti-ekdilosi3 epi-symparastatis-dimoti-ekdilosi4 epi-symparastatis-dimoti-ekdilosi5 epi-symparastatis-dimoti-ekdilosi6 epi-symparastatis-dimoti-ekdilosi7 epi-symparastatis-dimoti-ekdilosi8 epi-symparastatis-dimoti-ekdilosi10 epi-symparastatis-dimoti-ekdilosi11 epi-symparastatis-dimoti-ekdilosi13 epi-symparastatis-dimoti-ekdilosi14 epi-symparastatis-dimoti-ekdilosi16

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.