Δευτέρα, 2 Αυγούστου, 2021

Αγρίνιο: εμπλοκή και με τις ακτινογραφίες στη δημόσια Υγεία

Αγρίνιο: εμπλοκή και με τις ακτινογραφίες στη δημόσια Υγεία

H κανονικότητα δεν έχει επιστρέψει ακόμη στη δημόσια Υγεία αν και η πανδημία είναι πλέον σε πλήρη ύφεση.

Ενδεικτικό αυτό που συμβαίνει με τις ακτινογραφίες στο Αγρίνιο. Ο κόσμος σπεύδει για ακτινογραφίες στο Κέντρο Υγείας ωστόσο δεν είναι διαθέσιμος ακτινολόγος για να τις γνωματεύσει… Η επικουρική ακτινολόγος που υπηρετούσε στο Κ.Υ. μονιμοποιήθηκε και έφυγε.

Το πρόβλημα εντάθηκε με τις ακτινογραφίες στρατευσίμων αλλά και υποψηφίων στις πανελλαδικές που θα εξεταστούν σε αθλήματα.

Καθημερινά αυτοκίνητο παραλαμβάνει τις ακτινογραφίες που γίνονται και τις μεταφέρει για γνωμάτευση σε ιατρό του Νοσοκομείου.

Από τη διεύθυνση του Κέντρου Υγείας εγγράφως τρεις φορές ενημερώθηκε η διοίκηση της ΥΠΕ για το έλλειμμα που υπάρχει σε ακτινολόγο αλλά απάντηση δεν έχει πάρει.

Παράλογη η κατάσταση που επικρατεί, ταλαιπωρείται ο κόσμος και μάλιστα χρειάζεται να περιμένει και μία τουλάχιστον ημέρα για τη γνωμάτευση.

Στο Νοσοκομείο Αγρινίου, αν και στην παρούσα φάση υπάρχουν μόλις οκτώ νοσηλευόμενοι με covid και το επιδημιολογικό αποτύπωμα στην περιοχή έχει σαφώς εξασθενήσει, εκφράζονται σοβαρές απορίες και ενστάσεις γιατί δεν έχουν γίνει βήματα ώστε να αρχίσει σιγά σιγά το Νοσοκομείο να εξυπηρετεί λοιπή νοσηρότητα, τακτικά χειρουργεία που αναμένουν από τον Φεβρουάριο ακόμη ακόμη και εξετάσεις ρουτίνας, όπως είναι οι ακτινογραφίες.

«Έχουμε 9 ακτινολόγους και δύο μηχανήματα και κάθονται», ειπώθηκε χαρακτηριστικά.

Αποτέλεσμα όλων αυτών, οι πολίτες να αναγκάζονται να μεταβαίνουν σε ιδιώτες τις ακτινογραφίες.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.