Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου, 2021

Αγρίνιο: Ένα… ερείπιο στην Αγία Τριάδα δείχνει πως πήγε η… ευρωπαϊκή ενοποίηση!

Αγρίνιο: Ένα… ερείπιο στην Αγία Τριάδα δείχνει πως πήγε η… ευρωπαϊκή ενοποίηση!

Αν έχετε περάσει ποτέ από το πάρκο στην Αγία Τριάδα στο Αγρίνιο και σας έχει κάνει εντύπωση το… χάλασμα που βλέπετε, ίσως να μην ξέρετε την πολύ χαρακτηριστική του ιστορία. Ίσως λόγω σχήματος να νομίζετε ότι είναι κανένα ακόμη τζαμί που έμεινε στην περιοχή από τα παλιά χρόνια.

Κι όμως αυτό το… πράγμα, με το σκουπιδαριό μέσα και τα συνθήματα απέξω, ήταν ένα μνημείο που φτιάχτηκε το μακρινό 1992 όταν ήμασταν όλοι πολύ αισιόδοξοι για την Ευρωπαϊκή μας…ενοποίηση. Ήταν η εποχή που έρεε το χρήμα άφθονο, που οι πόλεμοι έμοιαζαν παρελθόν και που όλοι έτριβαν τα χέρια τους για το πάρτι που ήρθε αλλά είχε και λογαριασμό!

Το agrinionews.gr είχε κάνει ένα ανάλογο θέμα πριν από δέκα ολόκληρα χρόνια περιγράφοντας το… ρημαδιό που από τότε υπήρχε. Ε, τόσα χρόνια μετά αυτό το «μνημείο» που φτιάχτηκε για να φιλοξενήσει μια ειδική τελετή για την Ευρωπαϊκή Ενοποίηση, είναι έτσι και χειρότερα….

Ήταν τα χρυσά κι ανέμελα χρόνια του “Ευρώπη 1992” από την σχετική συνθήκη που είχε υπογραφεί τότε, όταν δεν μπορούσε να φανταστεί κανείς τον χαμό που θα ακολουθούσε.

Ήταν να γίνει μια τελετή με μια “φλόγα” που θα.. ένωνε τους Ευρωπαϊκούς λαούς. Βλέπετε και το Αγρίνιο θα γίνονταν τότε μια πόλη ευρωπαϊκή όπως όλες οι άλλες, τρομάρα μας…
Κάποιοι θυμούνται ότι η τελετή δεν είχε γίνει καν λόγω βροχής ούτε τότε, 28 χρόνια πριν. Κι επειδή είναι δύσκολο να κάνουμε καμιά ανάλογη τελετή σε αυτό το ρημάδι ίσως πρέπει να το πάρουμε απόφαση ότι δεν θα γίνει η Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση μάλλον και να του ρίξουμε ένα γκρέμισμα να καθαρίσει κι ο τόπος από τα σκουπίδια.

Ανάλογες τελετές, άλλωστε, πλέον μπορεί να αναμένονται περισσότερο για κανέναν πόλεμο παρά για την ενιαία Ευρώπη…

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. Papageorgiou George

    Γύρω γύρω είχε και 12 θάμνους, που συμβόλιζαν τα 12 τότε μέλη της Ένωσης. Κάθε τέτοια εποχή, συμπολίτης μας που έβγαζε τραπεζάκια εκεί, “έτρωγε” και από μια χώρα (!), για να απλώνει ο χώρος του. Ακόμη οι 2 πλαϊνές τρύπες που φαίνονται, είναι δημιούργημά του, για να περνάει την αλυσίδα που έδενε τα τραπεζάκια.
    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Μόνοι μας σαμποτάραμε την Ευρωπαϊκή Ενοποίηση!

  2. Μάκης

    Δεν κάνετε και έναν κόπο να δείτε την πώς είσαι και ποιος έβαλε υπογραφή για να προχωρήσει;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.