Κυριακή, 16 Μαΐου, 2021

Αγρίνιο: Εως 5.500 άτομα εν αναμονή διπλώματος οδήγησης

Αγρίνιο: Εως 5.500 άτομα εν αναμονή διπλώματος οδήγησης

Για επαναλειτουργία στα χαρτιά κάνουν λόγο οι ιδιοκτήτες σχολών οδηγών του Αγρινίου, παρότι τυπικά  όλες οι κατηγορίες υποψηφίων οδηγών εξυπηρετούνται, από την αρχή της εβδομάδας και συγκεκριμένα προβλέπεται η διενέργεια εξ αποστάσεως μαθημάτων θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης, με τις απαραίτητες προϋποθέσεις απολύμανσης των οχημάτων του εκπαιδευτικού,  ενώ  θα πρέπει να υποβάλλονται σε self test 24 ώρες πριν από το μάθημα και οι εκπαιδευτές οδήγησης τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα.

Η επαναλειτουργία τους ωστόσο, με όλα τα μέτρα προστασίας ενάντια στον κορονοϊό δεν είναι τόσο «ρόδινη», με τους  εκπαιδευτές των  σχολών οδηγών να περιμένουν ακόμη διευκρινήσεις για τη διενέργεια  θεωρητικών εξετάσεων κυρίως για τα οχήματα Α’ και Β ‘ κατηγορίας, δηλαδή για ΙΧ και δίκυκλα.

ΘΕΩΡΙΑ

Μέχρι στιγμής υπάρχει η ενημέρωση πως τα μαθήματα, στα κέντρα εξετάσεων λειτουργούν με τηλεδιάσκεψη, όπως ακριβώς και στα σχολεία. Παρ’ όλα αυτά όμως, όπως δηλώνει στην «Π» ο πρόεδρος του Σωματείου Οδηγών Οδήγησης Αιτωλοακαρνανίας Γιώργος Παλιούρας, δεν υπάρχει κάποιο ενδεδειγμένο πρόγραμμα ή site που μπορούν να μπαίνουν  εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενοι για να γίνονται μαθήματα.

ΠΡΑΚΤΙΚΗ

Ενα ακόμη πρόβλημα εντοπίζεται στο γεγονός πως, πριν από κάθε μάθημα θα πρέπει να υπάρχει αρνητικό τεστ κορωνοϊού και από τις δύο πλευρές, πράγμα που βαραίνει οικονομικά τους μαθητές.  Το self test θα δίνεται δωρεάν σ’ όλους τους πολίτες,  όμως στην περίπτωση των Σχολών οδήγησης, τα μαθήματα πολλές φορές είναι και καθημερινά.

Ο κ. Παλιούρας σημειώνει ότι οι εκπαιδευτές περιμένουν νέες διευκρινήσεις, καθώς στην πράξη τα μαθήματα δεν έχουν ξεκινήσει πλήρως, με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε «αδράνεια» και οι περισσότερες πρακτικές εξετάσεις για διπλώματα Α’ και Β’ κατηγορίας ουσιαστικά θα ξεκινήσουν μετά το Πάσχα,  εξαιρουμένων των εξετάσεις για επαγγελματικά οχήματα που διενεργούνται τους τελευταίους μήνες.

ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ

Ο πρόεδρος του σωματείου τονίζει ακόμη, πως ο κλάδος έχει χτυπηθεί περισσότερο από κάθε άλλο. Εκτός από την πανδημία στο επάγγελμα συσσωρεύτηκαν προβλήματα από τις απεργίες των Εξεταστών προ 2 ετών και για περισσότερους από 9 μήνες είχαν μπει στον «πάγο» τα νέα διπλώματα.

«Εκείνο το διάστημα οι σχολές δεν είχαν καθόλου έσοδα, ενώ πριν την πανδημία, ουσιαστικά, σε κανονικούς ρυθμούς δουλέψαμε μόλις για 3 μήνες» υπογραμμίζει ο κ. Παλιούρας.

ΣΤΗΡΙΞΗ

Η οικονομική στήριξη του κράτους βασίζεται στα έσοδα του προηγούμενου έτους και εξαιτίας των εσόδων του συγκεκριμένου 3μήνου, έδειχνε «κερδισμένο» τον κλάδο, που σημειώνεται πως έχει πάρει μία επιστρεπτέα.

ΟΥΡΕΣ

Σ’ ότι αφορά στην αναμονή για εξετάσεις, θεωρητικές ή πρακτικές,  στην περιοχή του Αγρινίου τα άτομα κυμαίνονται από 4.500 έως 5.000 και συνυπολογίζονται σ’ αυτούς και όσοι προϋπήρχαν από την περίοδο των απεργιών σε μεγάλη σειρά αναμονής.

Πηγή: pelop.gr – Χρήστος Θεοδωρόπουλος

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.