Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου, 2021

Αγρίνιο: «Επικίνδυνες ταχύτητες έξω από το 10ο Δημοτικό, χρειάζονται άμεσα μέτρα»

Αγρίνιο: «Επικίνδυνες ταχύτητες έξω από το 10ο Δημοτικό, χρειάζονται άμεσα μέτρα»

Μετά από ένα νέο τροχαίο χθες, ευτυχώς μόνο με υλικές ζημιές, έξω από το 10ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου επανήλθε η επικίνδυνη συνθήκη που υπάρχει στον συγκεκριμένο δρόμο με τις ταχύτητες που αναπτύσσουν πολύ συχνά οι οδηγοί.

Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση πολίτη που μένει ακριβώς στην περιοχή και έγραψε χθες σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης για την πιθανότητα τοποθέτησης ακόμη και κάμερας ταχύτητας: «Κι άλλο ένα τροχαίο σήμερα το πρωί μπροστά στο 10ο Δημοτικό Σχολείο. Ευτυχώς χωρίς τραυματίες. Ως πότε όμως η τύχη θα είναι με την πλευρά των μικρών μαθητών; Κι αφού δεν τηρούμε τα όρια ταχύτητας, μήπως η τοποθέτηση κάμερας ταχύτητας έξω από τα σχολεία είναι μια λύση;».

Πριν από μερικές εβδομάδες υπήρξε σοβαρό περιστατικό όταν διερχόμενο αμάξι έτρεχε τόσο ώστε μετά από σύγκρουση έκοψε μια κολώνα έξω από το σχολείο λίγα λεπτά πριν σχολάσουν οι μαθητές.

Όπως τόνισε ο διευθυντής του σχολείου κ. Δημήτρης Φραγκούλης, παρότι έχει μπει σήμανση, παρότι οι σχολικοί τροχονόμοι προσέχουν πολύ και παρότι η παρουσία της Τροχαίας είναι συχνή στην περιοχή, φαίνεται οι οδηγοί να μην συνετίζονται. Βλέπουν έναν περιφερειακό δρόμο και αναπτύσσουν ταχύτητα αδιαφορώντας για το σχολείο.

Έχει γίνει και αίτημα προς την περιφέρεια για σηματοδότες, έχουν μπει και ειδικές σημάνσεις και ανάγλυφο στο οδόστρωμα αλλά η νοοτροπία των οδηγών δεν αλλάζει. Ευτυχώς φέτος είναι λιγότερα τα περιστατικά αλλά ο κίνδυνος παραμένει και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να δοκιμαστούν οι πιθανότητες από όλους εκείνους που αναπτύσσουν ταχύτητες ή οδηγούν απρόσεκτα στην συγκεκριμένη περιοχή.

*Φωτογραφία αρχείου

Θέματα που ενδιαφέρουν

3 Σχόλια

  1. ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΡΙΝΙΟ

    Ο ΔΡΟΜΟΣ ΟΠΩΣ ΕΡΧΕΣΑΙ ΑΠΟ ΔΙΑΜΑΝΤΕΙΚΑ,ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΟΛΥΚΛΑΔΙΚΟ,ΠΡΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟ,ΕΠΡΕΠΕ ΗΔΗ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΑΜΑΡΑΚΙΑ,ΚΑΜΕΡΑ , ΤΡΟΧΑΙΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ.ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ.ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΠΟΥ ΝΑ ΠΡΩΤΟΠΑΝΕ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ;ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΜΕ ΓΡΑΦΟΥΝΕ ΣΤΗΝ ΙΟΝΙΑ ΟΔΟ ΣΤΗΝ ΑΝΦΙΛΟΧΙΑ ΓΙΑ 130 ΜΕ ΩΡΙΟ 110,ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΕΝΤΟΣ ΠΟΛΕΩΝ ΜΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ.

  2. ενας

    το γεγονός ότι το σχολείο είναι πάνω στην περιφερειακή άρα έγινε απλά για να γίνει χωρίς καμία μελέτη κτλ δεν κάνει καμία εντύπωση …. Θα μπορούσε να είναι και πάνω στην εθνική…

  3. nick

    Αυτοί που επέτρεψαν να γίνει σχολείο πάνω στο δρόμο που δεν είναι το μόνο δηλαδή δημαρχαιοι ,νομαρχιακοί,βουλευταδες,υπουργείου,δεν τους νοιάζει αφού τα δικά τους παιδιά πάνε σε ιδιωτικά.Ε λοιπόν όλοι αυτοί είναι εκληματιες και σαν εγκληματίες έπρεπε να αντιμετωπιζονται.Τωρα οδόν αφορά τη τροχαία : άφαντη ,ανύπαρκτη,αδιάφορη,λίγη.Ο Έλληνας οδηγός , η νοοτροπία ,η συμπεριφορά μας άνευ σχολίου.Μακαρι μόνο να μη θρηνήσουμε θύματα….Αρκεί κάποιος να πάει τις πρωινές ώρες και τις μεσημεριανές σε όλα τα σχολεία.Αν ο Έλλην δεν πάρει πρώτος το παιδί του (να ήταν τρόπος να μπει στο προαύλιο) δε μπορεί να πάει ήρεμος σπίτι του.Αναδερφον έθνος….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.