Σάββατο, 2 Ιουλίου, 2022

Αγρίνιο: επικίνδυνος για τους διερχόμενους ο τοίχος – περίβολος των καπναποθηκών Παπαπέτρου

Αγρίνιο: επικίνδυνος για τους διερχόμενους ο τοίχος – περίβολος των καπναποθηκών Παπαπέτρου

Πρέπει άμεσα να παρθούν μέτρα ώστε να προστατευθούν οι συμπολίτες μας από κινδύνους που ελλοχεύουν λόγω της ήδη μεγάλης φθοράς των Καπναποθηκών Παπαπέτρου, τονίζει η «Συμμαχία Πολιτών».

Αναφέρεται κυρίως στον πέτρινο τοίχο- περίβολο του κτηρίου που είναι σε πολλά σημεία εντελώς κατεστραμμένος, έτοιμος να καταρρεύσει και εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τους περαστικούς.

Υπενθυμίζεται ότι καθημερινά περνάει από εκεί μεγάλος αριθμός ανθρώπων καθώς ο χώρος μπροστά από τον τοίχο χρησιμοποιείται για πάρκινγκ.

Για το θέμα κατατέθηκε η ακόλουθη Ερώτηση προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου, που κοινοποιήθηκε στον Δήμαρχο, τους Επικεφαλής Δημοτικών Παρατάξεων και τους Δημοτικούς Συμβούλους:

Ερώτημα σχετικά, με τον πέτρινο τοίχο – περίβολο των καπναποθηκών Παπαπέτρου που είναι επικίνδυνος για τους διερχόμενους

Είναι αναμφίβολα θετική εξέλιξη ότι μετά από πολλά χρόνια αδράνειας φαίνεται ότι προχωρά το έργο της ανακατασκευής των καπναποθηκών Παπαπέτρου και της μετατροπής τους σε διαχρονικό μουσείο καπνού.
Επειδή όμως οι διαδικασίες αυτές είναι αρκετά χρονοβόρες, θα πρέπει άμεσα να παρθούν μέτρα ώστε να προστατευθούν οι συμπολίτες μας από κινδύνους που ελλοχεύουν λόγω της ήδη μεγάλης φθοράς.
Αναφερόμαστε κυρίως στον πέτρινο τοίχο- περίβολο του κτηρίου. Όπως μπορείτε να δείτε από τις φωτογραφίες είναι σε πολλά σημεία εντελώς κατεστραμμένος, έτοιμος να καταρρεύσεικαι εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τους περαστικούς. Υπενθυμίζουμε ότι καθημερινά περνάει από κει μεγάλος αριθμός ανθρώπων καθώς ο χώρος μπροστά από τον τοίχο χρησιμοποιείται για πάρκινγκ.
Επίσης περνάνε παρά πολλά παιδιά αφού ακριβώς απέναντι σε απόσταση λίγων μέτρων βρίσκονται τρία μεγάλα σχολεία, το 3ο Γενικό Λύκειο, το 2ο και το 6ο Γυμνάσιο.
Απαιτείται επομένως άμεση παρέμβαση για την αποκατάσταση των ζημιών πριν να είναι πολύ αργά.
Είναι εύλογο λοιπόν το ερώτημα πολλών συμπολιτών μας που μεταφέρουμε προς τη Δημοτική αρχή: Ποιες είναι οι ενέργειες που έχουν γίνει ή που προγραμματίζονται ώστε να αποκατασταθούν οι ζημιές και παιδιά και ενήλικες να διέρχονται από τον χώρο αυτό με ασφάλεια;

Για τη «Συμμαχία Πολιτών»
Γιώργος Δ. Καραμητσόπουλος

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. Αρτέμης STIHL ο καπναποθηκάριος

    Καλά ρε σατανάδες αυτόν τον δόλιο τον Ροδίτη δεν τον λυπάστε;

  2. CΩCTE Τα λιγουστρα

    Τέτοια κάντε, να έχουμε μετά σώστε τα δέντρα σώστε τη μάντρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.