Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Αγρίνιο: επικρίσεις των παρατάξεων για τον τρόπο λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου – Τους κάλεσε σε συνάντηση ο δήμαρχος

Αγρίνιο: επικρίσεις των παρατάξεων για τον τρόπο λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου – Τους κάλεσε σε συνάντηση ο δήμαρχος

Φωτό αρχείου Ο τρόπος λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου υπήρξε αντικείμενο συζήτησης στη συνεδρίαση του σώματος που είναι σε εξέλιξη.

Επικεφαλής των αντιπολιτευόμενων παρατάξεων καταλόγισαν πολλά αρνητικά και ο δήμαρχος απάντησε καλώντας τους σε συνάντηση την Τετάρτη.

Για απαξίωση του θεσμού και του ρόλου του δημοτικού συμβουλίου, με ευθύνη της δημοτικής αρχής, έκανε λόγο η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χριστίνα Σταρακά προτείνοντας τη μεταρρύθμιση του κανονισμού λειτουργίας αλλά και τη  συνέπεια στην συζήτηση και λήψη αποφάσεων εντός δημοτικού συμβουλίου για όλα τα σημαντικά θέματα που απασχολούν τον Δήμο και τους πολίτες του. «Από κυρίαρχο θεσμικό όργανο μετατράπηκε σε διακοσμητικό και σε διεκπεραιωτικό, αφού συνεχώς συζητιούνται και αποφασίζοντα θέματα διαδικαστικού χαρακτήρα», ανέφερε η κυρία Σταρακά . Προτείνε μάλιστα τη σύσταση μιας διαπαραταξιακής επιτροπής που «θα αντιμετωπίσει τις δυσλειτουργίες του κανονισμού λειτουργίας και θα προσδώσει στον θεσμό το κύρος και τη βαρύτητα που του αναλογεί”.

Ο Σταύρος  Καμμένος, επικεφαλής της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας έκανε λόγο για την ανάγκη στο δημοτικό συμβούλιο να συζητούνται τα σημαντικά θέματα αναφέροντας πως στην ημερήσια διάταξη τίθενται θέματα που με μια προ συνεννόηση μπορούν  να έχουν λυθεί.

«Η ημερήσια διάταξη πρέπει να αποκτήσει και ουσία» τόνισε ο Τίμος  Παπανικολάου της Λαϊκής Συσπείρωσης.

«Το 2019 το Ανυπότακτο Αγρίνιο τοποθετήθηκε λέγοντας που θα οδηγηθεί η εικόνα όλων των δημοτικών συμβουλίων της χώρας μετά τις παρεμβάσεις του κ Θεοδωρικάκου. Δικαιωθήκαμε κατά γράμμα μετά τις τοποθετήσεις των συναδέλφων τις οποίες και προσυπογράφω», ανέφερε ο Στέλιος  Μερμίγκης.

«O τρόπος λειτουργίας των Δημοτικών Συμβουλίων έχει περιοριστεί σημαντικά , ένα μεγάλο μέρος των αρμοδιοτήτων έχει περάσει στις επιτροπές και αυτό εμείς πέρσι με πολλές ανακοινώσεις το είχαμε στηλιτεύσει. Μας κάνει εντύπωση που  ανακαλύπτουν μετά από ένα χρόνο την πραγματικότητα», είπε από την πλευρά του τόνισε ο δημοτικός σύμβουλος της «Συμμαχίας Πολιτών» Γιώργος  Καραμητσόπουλος.

Επικρίσεις εκφράζονται και για το γεγονός πως το δημοτικό συμβούλιο συνεδριάζει κεκλεισμένων των θυρών με τον πρόεδρο του Γιάννη Φαρμάκη να σημειώνει πως λόγω της πανδημίας δεν μπορεί να διευρυνθεί η λίστα των ατόμων που  παρευρίσκονται.

Ο δήμαρχος Γιώργος Παπαναστασίου υπογράμμισε πως αλλα συμβούλια, περιφερειακά και δημοτικά, συνεδριάζουν μέσω τηλεδιασκέψεως και κάλεσε τους επικεφαλής των παρατάξεων σε συνάντηση την Τετάρτη για το ζήτημα αλλά και για άλλα σημαντικά θέματα.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.