Σάββατο, Ιούλιος 20, 2019

Αγρίνιο: για ανάκριση καλούνται και οι διευθυντές σχολείων για το μάθημα των θρησκευτικών

Προ ημερών έγινε γνωστή από το agrinionews.gr το γεγονός πως θεολόγοι του Νομού καλούνται από την Πταισματοδίκη σε ανάκριση  για να εξεταστούν ως μάρτυρες  για το ζήτημα της διδασκαλίας του μαθήματος των θρησκευτικών.

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε απορίες και αντιδράσεις ενώ όπως έγινε γνωστό οι θεολόγοι κλήθηκαν για να καταθέσουν την άποψη τους για το νέο τρόπο διδασκαλίας του μαθήματος καθώς η πταισματοδίκης, με εντολή Εισαγγελέα, συλλέγει υλικό στα πλαίσια  ποινικής υπόθεσης που προς το παρόν στρέφεται κατά παντός υπευθύνου .

Οι κλήσεις των Θεολόγων φέρονται να σχετίζονται με τη μήνυση που υπέβαλλε γονέας από το Αγρίνιο κατά του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου για τη διδασκαλία και το περιεχόμενο του βιβλίου των Θρησκευτικών, με τη σχετική δικογραφία να έχει διαβιβαστεί ήδη στη Βουλή.

Το θέμα ωστόσο έχει και συνέχεια στους κόλπους της εκπαιδευτικής κοινότητας της Αιτωλοακαρνανίας καθώς για κατάθεση από την Πταισματοδίκη Αγρινίου έχουν κληθεί και όλοι οι διευθυντές των δημοτικών σχολείων της περιοχής του Αγρινίου . Πιθανότατα μάλιστα να κληθούν και εκπαιδευτικοί που διδάσκουν θρησκευτικά σε τάξεις των δημοτικών σχολείων.

Το ζήτημα εξάλλου απασχολεί την ΟΛΜΕ και τη ΔΟΕ που αναμένεται να τοποθετηθούν για το ζήτημα.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.