Τρίτη, 20 Οκτωβρίου, 2020

Αγρίνιο: για τις γαλοπούλες στο λιοπύρι δεν υπάρχει φιλόζωος;

galopoules (2)

Αναγνώστης έστειλε στην στήλη τις φωτογραφίες που βλέπετε ενημερώνοντάς μας για τις συνθήκες που τραβήχτηκαν προβάλλοντας τα εξής ερωτήματα:

“Τελικά πρέπει να έχει ωραία φάτσα το ζωντανό, να έχει «ματάκια που κλαίνε», να μας θυμίζει άνθρωπο; Να κάνουν συντροφιά και να είναι πιστά; Δεν μπορεί να υπάρχουν ζώα που έχουν ψυχή και άλλα που δεν έχουν, έτσι δεν είναι; Αυτό το θέαμα δεν ενόχλησε κανέναν, Αρχή ή φιλόζωο; Είναι η πρώτη φορά που βλέπετε κάτι ανάλογο ή έχετε δει επανειλημμένως κάτι ανάλογο από διάφορους «εμπόρους» στις λαϊκές και αλλού;”

Η εικόνα είναι από τον κόμβο του Σταδίου στο Αγρίνιο. Πρόκειται για ένα φορτηγό που κουβαλάει γαλοπούλες και έχει αράξει(με τον απίθανο τρόπο που μάλλον δεν ενοχλεί κανέναν στη άκρη του δρόμου) μέσα στο λιοπύρι για ώρες.

Πολύ σύντομα αρκετά από τα πτηνά θα είναι απλά για κουβάλημα και πέταμα. Είναι 14.30 στο λιοπύρι της Εθνικής Οδού και η θερμοκρασία είναι στη σκιά 40,5 βαθμοί Κελσίου. Στα κλουβιά,  όπου βρίσκονται τα άτυχα ζώα, σημειωτέον, τουλάχιστον από τις 12.30 μ.μ., η θερμοκρασία πρέπει να είναι κοντά στους 60 βαθμούς!

Μάλλον δεν θα το πρόσεξε κανείς, όπως λέει και ο αναγνώστης της στήλης.

galopoules (1)

galopoules (4)

galopoules (3)

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

4 Σχόλια

 1. ιεροψάλτης

  Δεν παθαίνουν τίποτα τα ζωντανά. Ας μην ανησυχεί ο φίλος.

 2. ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ

  “Ιεροψάλτη” ….. κάποια μέρα εύχομαι να ζήσεις σε παρόμοιες συνθήκες , ως “ζωντανό” , που είσαι ! Αλλά να καταφέρεις να επιζήσεις ώστε να μπορείς να μας διηγηθείς την εμπειρία σου … Ισως με αυτόν τον τρόπο να μπορέσεις να διορθώσεις την αθλιότητα της σκέψης σου …!

 3. Νίκος Γεννηματάς

  Όποιοι βασανίζουν και νομίζουν ότι τα ζώα είναι κατοχή τους ή νομίζουν πως δεν έχουν αισθήσεις όπως αυτοί ,είναι ΑΡΡΩΣΤΟΙ !!!
  Κομπλεξικό όν τελικά ο άνθρωπος, ακόμα και αν έχει το πιο ισχυρό εργαλείο στην κατοχή του, που ονομάζεται εγκέφαλος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.