Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2022

Καμίνης στο Αγρίνιο για Ευρωεκλογές: “Οι πιο σημαντικές εκλογές από σύστασης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου”

Καμίνης στο Αγρίνιο για Ευρωεκλογές: “Οι πιο σημαντικές εκλογές από σύστασης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου”

Στο Αγρίνιο βρέθηκε σήμερα, στο πλαίσιο της περιοδείας του ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Καμίνης.

Ο κ. Καμίνης μίλησε στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας για τις ερχόμενες ευρωεκλογές, τις οποίες χαρακτήρισε και αυτός ως τη σημαντικότερη εκλογική διαδικασία.

Πριν από την ομιλία του έκανε μία σύντομη δήλωση στον Τοπικό Τύπο:

“Βρίσκομαι με μεγάλη χαρά στο Αγρίνιο γιατί εδώ είναι ένας σταθμός της περιοδείας που κάνω ως υποψήφιος για την Ευρωβουλή. Η χώρα αποτελεί ενιαία επικράτεια για τις ευρωεκλογές.

Παρόλο που είναι ένα πολύ δύσκολο σύστημα, είναι πολύ σημαντικό για το κόμμα μας γιατί έτσι μπορούμε να στείλουμε ένα μήνυμα όλοι οι υποψήφιοι σε όλη την επικράτεια.

Να δείξουμε ότι αυτό το οικτρό θέαμα στη Βουλή προχθές μεταξύ του Πρωθυπουργού και του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι κάτι που δεν τιμά τη χώρα και υποβιβάζει τη δημοκρατία.

Αντιθέτως, αυτό αναδεικνύει με τη στάση της η κυρία Γεννηματά στη Βουλή, ότι το Κίνημα Αλλαγής είναι μία δύναμη σταθερότητας και σιγουριάς για το αύριο που καλούμαστε να ανοικοδομήσουμε τη χώρα μέσα από τα ερείπια που αφήνει πίσω της η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε τις ευρωεκλογές. Είναι οι πιο σημαντικές εκλογές από σύστασης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση κινδυνεύει από τις κεντρόφυγες δυνάμεις που εκτρέφουν οι λαϊκιστές και οι δημαγωγοί, κυρίως της ακροδεξιάς, οι οποίοι θέλουν να την διαλύσουν.

Πατάνε βέβαια σε κάτι που είναι αληθές. Πατάνε στις κοινωνικές ανισότητες και καταδημαγωγούν τον κόσμο λέγοντας ότι με τη διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την επιστροφή στο έθνος κράτος θα μπορέσουν οι άνθρωποι να ζήσουν καλύτερα.

Εξαπατούν τον κόσμο γιατί στο διεθνή ανταγωνισμό σήμερα, κανείς, ούτε η Γερμανία, δεν μπορεί να αντέξει μόνος του. Το ζήτημα λοιπόν είναι πως θα κάνουμε την Ευρωπαϊκή ένωση, μία ένωση κρατών περισσότερο αλληλέγγυα, με κοινωνική αλληλεγγύη, προστασία της εργασίας και ανάπτυξη.

Αυτό το μάθημα πια το πήραν οι σοσιαλδημοκράτες και γι’ αυτό εμφανιζόμαστε με τα οκτώ σημεία του ευρωπαϊκού σοσιαλιστικού κόμματος, δίνοντας έμφαση στην κοινωνική αλληλεγγύη, στην δίκαιη οικονομική ανάπτυξη, στην προστασία του περιβάλλοντος, στην ισοτιμία της γυναίκας, στους χώρους εργασίας, στα θέματα της κλιματικής αλλαγής που είναι πάρα πολύ κρίσιμη.

Ειδικά για τη χώρα μας η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ακόμη σημαντικότερη. Γιατί βρισκόμαστε σε μία γωνιά της υφηλίου που είναι πάρα πολύ ασταθής. Η Ευρωπαϊκή ομπρέλα μας είναι απαραίτητη απ’ όλες τις απόψεις και γι’ αυτό πρέπει να είμαστε υπέρ της Ευρωπαϊκής ενοποίησης στον ανώτατο δυνατό βαθμό.

Να αποκτήσουμε κοινό σύστημα άμυνας και ασφάλειας. Τα σύνορά μας να είναι πραγματικά Ευρωπαϊκά σύνορα”.

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. ΓΚΑΠ...

    Η Χριστίνα πάλι απούσα. Δεν χωράει σε αυτό το κομμάτι του παλαιού ΠΑΣΟΚ.Ούτε σε κάποια άλλα.
    Πως φαίνεται από μακριά ότι ο Παπαναστασίου θα είναι και πάλι δήμαρχος….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.