Δευτέρα, 23 Μαΐου, 2022

Αγρίνιο: «γυαλιά καρφιά» έκαναν το σχολείο τους στα Αη Βασιλιώτικα οι Ρομά (φωτό)

Αγρίνιο: «γυαλιά καρφιά» έκαναν το σχολείο τους στα Αη Βασιλιώτικα οι Ρομά (φωτό)

Στόχος βανδαλισμού δια… πετροβολισμού έγινε το 13ο δημοτικό σχολείο Αγρινίου κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που προκλήθηκαν από Ρομά το περασμένο βράδυ.

Πρόκειται για σχολείο στο οποίο φοιτούν αποκλειστικά παιδιά Ρομά καθώς εδρεύει στην οδό Αιγαίου στην περιοχή του συνοικισμού των Ρομά στα Αη Βασιλιώτικα.

Εκεί υπήρξε το επίκεντρο της έντασης από συγκεντρωμένους Ρομά που διαμαρτυρήθηκαν για τον θάνατο του 20χρονου στην αιματηρή καταδίωξη από αστυνομικούς του περασμένου Σαββάτου.

Οι Ρομά πυρπόλησαν κάδους, επιδόθηκαν πετροπόλεμο και προκάλεσαν φθορές στο σχολείο σπάζοντας παράθυρα. Προκάλεσαν δηλαδή ζημιές μεγάλου κόστους στη δημόσια περιουσία.

Η ένταση δεν είχε μεγάλη χρονική διάρκεια και δεν χαρακτηρίζονται τα επεισόδια ως εκτεταμένα ωστόσο προκάλεσαν  προβληματισμό και μεγάλη κινητοποίησή αστυνομίας και πυροσβεστικής.

Θέματα που ενδιαφέρουν

8 Σχόλια

 1. ηγτυ

  Το σχολείο τους πείραξε. Ας τους δώσουν οι πολιτικάντηδες κι άλλα επιδόματα , ας τους χαιδέψουν λίγο ακόμα. Και τις ζημιές ποιός θα τις πληρώσει;

 2. Anonimos

  Αν στο λογαριασμό μου υπάρχει αύξηση στα δημοτικά τέλη ΔΕΝ ΠΛΗΡΏΝΩ ΤΊΠΟΤΑ, ΤΈΛΟΣ.

 3. lola

  Μπράβο τους! Τώρα ας κάνουν μάθημα τα παιδιά τους εκεί μέσα όπως είναι με τις ζημιές. Αλλιώς ας τις πληρώσουν αυτοί αποκλειστικά και όχι οι Έλληνες φορολογουμενοι. Άμα πια!

 4. Νίκος Παλια-ντζής

  Μήπως και τα παιδιά των υπολοίπων στις καταλήψεις, τα ίδια και χειρότερα δεν κάνουν; Ένα εκπαιδευτικό σύστημα χωρίς αξιολόγηση του διδακτικού προσωπικού έχουμε, που στην κοινωνία αποδίδει «ρομά» στην αντίληψη και στην μόρφωση ψηφοφόρους. Τι ΕΠΑΛ τι σχολείο στα Αη Βασιλιώτικα! Ένα και το αυτό!

 5. κφγκ

  @Νίκος Παλια-ντζής
  Για πες ρε κομπλεξικέ που φταίνε οι εκπαιδευτικοί για αυτά ;

 6. Anonimos

  Φόροι Τέλος……. Δεν θα πληρώνουν μια ζωή ΤΑ ΚΑΡΟΪΔΑ….. Φτάνει πια η Ανωμία και ο καθώσπρεπεισμός!!!! Φτάνει δεν πάει έτσι άλλο το πράγμα, αυτό.
  Να Τσακιστουν οι Άρχοντες και Υπεύθυνοι να πληρώσουν τις καταστροφές από τους ΤΑΛΙΜΠΑΝ τις δήθεν και Τάχα Δημοκρατίας.
  Κλέβουν, σπάνε, λεηλατούν, ληστεύουν, βιάζουν, σκοτώνουν, Τι είναι αυτοί; Να περνούν μόνο ΚΈΑ, ΚΑΡΤΕΣ ΑΓΟΡΏΝ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΆ ΒΟΗΘΉΜΑΤΑ, ΠΟΛΥΤΕΚΝΑ, και από φορολογία τίποτα; Τα κοροΐδα μια ζωή θα πληρώνουν; κόβονται συντάξεις, μισθοί, και τα μετατρέπουν σε αλληλεγγύη οι σοφοί πονηροί κρατικοί καταστροφεις της οικουμένης; Αΐ να χαθείτε ποια σας συχαθηκαμε.

 7. Νίκος Παλια-ντζής

  «κφγκ» απλή κατανόηση κειμένου λέγεται και προφανώς ακόμα και σε αυτό το πολύ βασικό έχεις μια κάποια δυσκολία. Ελπίζω και εύχομαι τουλάχιστον να μην είσαι εκπαιδευτικός γιατί σε αυτή την περίπτωση μόλις έγινες ρεζίλι. Δεν έγραψα ότι φταίνε οι εκπαιδευτικοί! Έγραψα ότι για τις πανομοιότυπες εικόνες σε όλα τα σχολεία της χώρας φταίει το εκπαιδευτικό σύστημα που δεν αξιολογεί το διδακτικό του προσωπικό!!! Αν φταίνε όλοι οι εκπαιδευτικοί ή κάποιοι από αυτούς, αυτό θα το κρίνει η αξιολόγηση όταν γίνει.

 8. Anonimos

  Η Αξιολόγηση από ποιους θα γίνει;
  Από Αναξιολόγητους;
  Με τι προσόντα θα Αξιολογησουν;
  Που τα βρήκαν και ποιος τους τα χαρίζει!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.