Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου, 2020

Αγρίνιο: ικανοποίηση Πολυτέκνων για τις εξαγγελίες του δημάρχου και ψήφισμα ενάντια στην “αντιοικογενειακή πολιτική της Κυβέρνησης”

Αγρίνιο: ικανοποίηση Πολυτέκνων για τις εξαγγελίες του δημάρχου και ψήφισμα ενάντια στην “αντιοικογενειακή πολιτική της Κυβέρνησης”

imerida-dimografiko-11Aναφορικά με την ημερίδα με θέμα «η δημογραφική κατάρρευση της Ελλάδος- η αθέατη γενοκτονία», που οργάνωσε την περασμένη Παρασκευή, ο Σύλλογος Πολυτέκνων Αγρινίου εξέδωσε ανακοίνωση ευχαριστιών προς τους συντελεστές εκφράζοντας παράλληλα ικανοποίηση για τις εξαγγελίες του δημάρχου Αγρινίου.
Παράλληλα δημοσιοποίησε Ψήφισμα με την οποία διατρανώνει την αντίθεσή «στην αντιοικογενειακή και αντιπολυτεκνική πολιτική που εφαρμόζει η Κυβέρνηση, θέτοντας στην ουσία υπό διωγμό τον ιερότατο θεσμό της παραδοσιακής οικογένειας».

Η ανακοίνωση:
Εκφράζουμε τις θερμές και ειλικρινείς μας ευχαριστίες σ’ όλους ανεξαιρέτως τους συντελεστές της επιτυχίας της ημερίδας μας που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 18.00, στην αίθουσα του Παπαστρατείου Μεγάρου της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου, με θέμα <<Η ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Η ΑΘΕΑΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ>>.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζουμε στο σεπτό ποιμενάρχη μας κ. κ. ΚΟΣΜΑ, στον Αξιότιμο κύριο Δήμαρχο Αγρινίου και την κυρία Μαρία Παπαγεωργίου Αντιδήμαρχο πολιτισμού, καθώς και στους χορηγούς της εκδήλωσης μας οι οποίοι βοήθησαν τα μέγιστα για την πραγματοποίηση της ημερίδας.
Ανάλογες ευχαριστίες εκφράζουμε και στους εκλεκτούς ομιλητές, όπως επίσης και σε όλους όσους και όσες μας τίμησαν με την παρουσία τους.
Επίσης ευχαριστούμε τους χορηγούς επικοινωνίας που ήταν , ο τηλεοπτικός Σταθμός ΑΧΕΛΩΟΣ ΤV και ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Ιεράς Μητροπόλεως ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ , καθώς και όλους τους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε. Ευχαριστίες εκφράζουμε και στον συντονιστή των εργασιών της ημερίδας μας Δημοσιογράφο κύριο Νικόλαο Κανή .
Τέλος χαιρετίζουμε με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση τις λίαν ευεργετικές εξαγγελίες του Δημάρχου Αγρινίου κυρίου Γεωργίου Παπαναστασίου, για μείωση 50% των Δημοτικών Τελών και ύδρευσης για όλες ανεξαιρέτως τις πολύτεκνες οικογένειες του Δήμου μας, με την μοναδική προυπόθεση να προσκομίσουν στη ΔΕΥΑ βεβαίωση από το Σύλλογο μας. Το μέτρο αφορά και τις πολύτεκνες οικογένειες που έχουν ενηλικιωθεί τα παιδιά τους.
Η καλή αγωνία και το ουσιαστικό ενδιαφέρον του κυρίου Δημάρχου για το Δημογραφικό πρόβλημα της πατρίδος μας που είναι οξύτατο, αποδεικνύεται από την πρωτοποριακή του εξαγγελία ότι θα εισηγηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγρινίου, τη χορήγηση 3.000 ΕΥΡΩ στις Μητέρες που θα αποκτήσουν 4ο παιδί.
Είθε την πρακτική αυτή να ακολουθήσουν και άλλοι Δήμοι και προ πάντων η κεντρική Κυβέρνηση και να λάβει ευνοικά μέτρα υπέρ του θεσμού της οικογένειας και ιδιαίτερα της πολύτεκνης.
Θα είναι αυτή μια πραγματική πατριωτική και Εθνική πολιτική αν στηριχθεί εμπράκτως ο ιερότατος θεσμός της οικογένειας.
Σας ευχαριστούμε όλους

Το Ψήφισμα
Στο Αγρίνιο σήμερα Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018, μετά το πέρας της ημερίδας του Συλλόγου Πολυτέκνων Αγρινίου και Περιχώρων που πραγματοποιήθηκε στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του Παπαστρατείου Μεγάρου της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου και αφού ακούσαμε τις εμπεριστατωμένες εισηγήσεις των εκλεκτών ομιλητών ΟΜΟΦΩΝΑ αποφασίσαμε τα εξής
Να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στην αντιοικογενειακή και αντιπολυτεκνική πολιτική που εφαρμόζει η Κυβέρνηση, θέτοντας στην ουσία υπό διωγμό τον ιερότατο θεσμό της παραδοσιακής οικογένειας.
Να καταγγείλουμε την ανυπαρξία Εθνικής Δημογραφικής πολιτικής και στήριξης της οικογένειας , με ορατό πλέον τον κίνδυνο της γήρανσης και συρρίκνωσης του Ελληνικού πληθυσμού, με ότι αυτό αρνητικό συνεπάγεται στην οικονομία, στο ασφαλιστικό, στην παιδεία, στην υγεία, στην Εθνική κυριαρχία και εν τέλει σ’ αυτή την ίδια την ύπαρξη του Ελληνικού γένους.
Απαιτούμε την άμεση αναθεώρηση αυτής της Εθνικά καταστροφικής πολιτικής και την επαναχορήγηση όλων των κινήτρων υπέρ της πολύτεκνης οικογένειας που είχαν χορηγηθεί στο παρελθόν και καταργήθηκαν σταδιακά. Ενδεικτικά αναφέρουμε
Την επαναχορήγηση των πολυτεκνικών επιδομάτων, την επαναχορήγηση του επιδόματος του τρίτου παιδιού και της εφάπαξ παροχής των 2000 ΕΥΡΩ για τις Μητέρες που αποκτούσαν το τρίτο και κάθε επιπλέον παιδί. Την επαναχορήγηση της πενιχρής ισόβιας σύνταξης στην πολύτεκνη Μάνα. Την επαναχορήγηση τροφίμων στις πολύτεκνες οικογένειες. Την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για την πρώτη κατοικία των πολύτεκνων οικογενειών. Την άμεση ψήφιση Νόμου για τις ελεύθερες μετεγγραφές των παιδιών των πολυτέκνων που φοιτούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, κοντά στο τόπο κατοικίας τους ή στο τόπο που σπουδάζουν τα αδέλφια τους. Την χορήγηση χαμηλότοκων δανείων για απόκτηση στέγης πρώτης κατοικίας και την ψήφιση Νόμου για φορολογικές ελαφρύνσεις των πολύτεκνων οικογενειών.
Καλούμε τη Συγκυβέρνηση , την Αξιωματική αντιπολίτευση και την Ελάσσωνα αντιπολίτευση, να αναλογισθούν τις τεράστιες ευθύνες που έχουν απέναντι στην ιστορία αυτού του τόπου, απέναντι στο μέλλον της πατρίδος μας και του ΄Εθνους μας και να πάρουν γενναία, μακροπρόθεσμα και ρηξικέλευθα μέτρα αντιμετώπισης αυτού του πολυσύνθετου και πολυδιάστατου προβλήματος.
Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με όποιο πρόσφορο και νόμιμο τρόπο μπορούμε μέσα στα πλαίσια του Δημοκρατικού μας πολιτεύματος , προκειμένου να ανατρέψουμε αυτή την Εθνικά καταστροφική πολιτική, που υλοποιείται από ΄Ελληνες πολιτικούς.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.