Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου, 2021

Αγρίνιο: κανένα ενδιαφέρον για τη στέγαση φοιτητών-άγονος ο διαγωνισμός

Αγρίνιο: κανένα ενδιαφέρον για τη στέγαση φοιτητών-άγονος ο διαγωνισμός

Ουδείς αμφισβητεί πως είναι μια πονεμένη ιστορία αυτής της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο Αγρίνιο κυρίως λόγω των μεθοδεύσεων των εκάστοτε πρυτανικών αρχών και των κυβερνήσεων που σκοπό είχαν πάντα ένα αχαιοκεντρικό ίδρυμα.

Δύσκολα ωστόσο θα διαφωνήσει κάποιος και με την άποψη πως το Αγρίνιο αδράνησε, δεν έκανε όσα έπρεπε για να είναι γερά τα θεμέλια των τμημάτων που φιλοξενεί η πόλη.

Η φοιτητική μέριμνα (στέγαση-σίτιση) είναι μια βασική έκφανση της φοιτητικής ζωής, εστίες στην πόλη δεν έγιναν  και σε αυτόν τον τομέα το Αγρίνιο εξακολουθεί να παίρνει κάτω από τη βάση. Ακόμη και σε αυτή την κρίσιμη χρονική συγκυρία…

Η αναφορά αυτή γίνεται καθώς το agrinionews.gr πληροφορείται πως απέβη άγονη η (ανοιχτή ηλεκτρονική) διαδικασία για τη μίσθωση δωματίων ξενοδοχείου/ων ή επιπλωμένων διαμερισμάτων, για την κάλυψη των αναγκών στέγασης των φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών στη πόλη του Αγρινίου για την ερχόμενη ακαδημαϊκή σεζόν.

Ουδείς εκδήλωσε ενδιαφέρον, δεν κατατέθηκε καμιά προσφορά και το ζήτημα απασχόλησε και τη Σύγκλητο. Δόθηκε ένα ακόμη επιχείρημα σε όσους δρομολόγησαν την κατάργηση των τμημάτων.

Θέματα που ενδιαφέρουν

5 Σχόλια

 1. Stathis

  Το Αγρίνιο εν ολίγης δεν κάνει για καμία δουλειά. Πείτε και κάτι καινούριο που δεν ξέραμε!

 2. @!@!@

  O Δημος που θέλει και αυτόνομο δεν έχει κανενα κτήριο να παραχωρήσει????

 3. Κ.Γρομιτσαρης

  Πως να υπαρχει ενδιαφερον για στεγαση φοιτητων,αφου κανεις δεν ξερει αν τελικα θα λειτουργουν οι σχολες στο Αγρινιο η αν ματαφερθουν αλλου;

 4. Db

  Το Αγρίνιο θέλει την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο. Να έχει τα έσοδα από τους φοιτητές, αλλά να μην τους προσφέρει ούτε τα βασικά!
  Γιατί να θέλουν μετά οι φοιτητές και οι καθηγητές να έρθουν εδώ; Μόνο για τις καφετέριες, λες και δεν υπάρχουν πουθενά αλλού, και, μάλιστα, καλύτερες;

  Θα έπρεπε, ο δήμος καταρχάς, και δευτερευόντως οι πολίτες, να φροντίζουν τους φοιτητές, εμείς τους έχουμε ανάγκη, όχι οι φοιτητές το Αγρίνιο. Αυτοί πιο καλά θα περνάνε στην Πάτρα!

 5. Agrinio Vice

  Ωραία, τα βρήκαμε επιτέλους, ας δρομολογηθεί η κατάργηση των τμημάτων εφόσον ούτε οι φοιτητές ούτε οι καθηγητές θέλουν να έρθουν στο Αγρίνιο αλλά ούτε και το Αγρίνιο διαθέτει τις απαραίτητες υποδομές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.