Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου, 2021

Ξεκίνησε το 2ο Περιφερειακό Καρδιολογικό Συνέδριο στο Αγρίνιο (φωτο)

Ξεκίνησε το 2ο Περιφερειακό Καρδιολογικό Συνέδριο στο Αγρίνιο (φωτο)

Το απόγευμα της Παρασκευής 28 Σεπτεμβρίου ξεκίνησε το 2ο Περιφερειακό Καρδιολογικό Συνέδριο, το οποίο διοργανώνει η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία στο Παπαστράτειο Μέγαρο της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου.

Οι εργασίες του συνεδρίου και ιδιαίτερα οι δράσεις που αφορούν τους πολίτες είναι σε συνεργασία με τον Δήμο Αγρινίου, τους Ιατρικούς Συλλόγους Αγρινίου και Μεσολογγίου και τις Καρδιολογικές Κλινικές των Νοσοκομείων Αγρινίου και Μεσολογγίου.

Παράλληλα με το επιστημονικό πρόγραμμα του συνεδρίου, σήμερα το απόγευμα προηγήθηκε εκπαίδευση επαγγελματιών υγείας στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση από την Ομάδα Εργασίας Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης της ΕΚΕ, με ένα δωρεάν Σεμινάριο ΚΑΡΠΑ, το οποίο είναι πιστοποιημένο από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης.

Το πολύπλευρο επιστημονικό πρόγραμμα του 2ου Περιφερειακού Καρδιολογικού Συνεδρίου περιλαμβάνει ομιλητές, διακεκριμένους επιστήμονες από όλη την Ελλάδα. Απευθύνεται όχι μόνο στους Καρδιολόγους, αλλά ευρύτερα στους Ιατρούς που υπηρετούν την Καρδιαγγειακή Ιατρική (Παθολόγοι, Γενικοί οικογενειακοί ιατροί, Νεφρολόγοι, Πνευμονολόγοι κλπ).

Τον συντονισμό του επιστημονικού προγράμματος έχει ο Πρόεδρος της ΕΚΕ, Αναπληρωτής Καθηγητής Καρδιολογίας στην Α’ Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών (Νοσοκομείο Ιπποκράτειο), κ. Κωνσταντίνος Τσιούφης, με καταγωγή από την Αιτωλοακαρνανία.

Σχετικά με το πρόγραμμα του συνεδρίου, αυτό ξεκινά με Καθηγητές Καρδιολογίας και διακεκριμένους επιστήμονες να ενημερώνουν τους πολίτες για μια σειρά θεμάτων που αφορούν την Πρόληψη και την Αντιμετώπιση των Καρδιοαγγειακών Παθήσεων.

Δείτε φωτογραφίες από την έναρξη του συνεδρίου:

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.