Παρασκευή, 23 Ιουλίου, 2021

Καταδίκη Αγρινιώτη και στο Εφετείο για αποπλάνηση ανηλίκου

Καταδίκη Αγρινιώτη και στο Εφετείο για αποπλάνηση ανηλίκου


Καταδίκη σε 50χρονο Αγρινιώτη για αποπλάνηση ανηλίκου επεφύλαξε σήμερα το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Στερεάς Ελλάδας στο Αγρίνιο.
Το Δικαστήριο του επέβαλλε ποινή κάθειρξης 5 ετών επιβεβαιώνοντας την πρωτόδικη απόφαση που έλαβε τον Απρίλιο του 2018 το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Λευκάδας. Ο άνδρας κρατείται και θα οδηγηθεί σε σωφρονιστικό ίδρυμα της χώρας.
Πρωτοδικώς ο 50χρονος κάθισε στο εδώλιο με την κατηγορία του βιασμού κατ΄ εξακολούθηση και της αποπλάνησης ανηλίκου. Αθωώθηκε για την κατηγορία του βιασμού ωστόσο κρίθηκε ένοχος για την αποπλάνηση. Η ποινή πέρυσι είχε ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι την εκδίκαση στο Εφετείο που έλαβε χώρα σήμερα σε μια εξαντλητική εξάωρη διαδικασία κατά την οποία ο άνδρας αρνήθηκε επίμονα της κατηγορίες.
Η πράξη συνέβη πριν από πολλά χρόνια, το 2003, στο Αγρίνιο με θύμα έναν 12χρονο τότε. Η υπόθεση αυτή μάλιστα σχετίστηκε και με άλλη ιστορία που σόκαρε την κοινή γνώμη του Αγρινίου και έτσι ήρθε στο φως της δημοσιότητας.
Το θύμα της αποπλάνησης καταδικάστηκε τον Νοέμβριο του 2013 για απόπειρα βιασμού ηλικιωμένης , περιστατικό που συνέβη το καλοκαίρι του 2012. Ωστόσο κατά την εκδίκαση απέδωσε την παραβατική συμπεριφορά του σε ψυχολογικά προβλήματα τα οποία υποστήριξε πως του προέκυψαν όταν σε ηλικία 12 ετών και για μεγάλο χρονικό διάστημα υπέστη βιασμούς από τον 34χρονο τότε άνδρα.
Αξιοσημείωτο ότι απαιτήθηκε νομικός αγώνας από την πλευρά του θύματος και της οικογένειας του, μαζί με τον πληρεξούσιο δικηγόρο της Κωνσταντίνο Καπελλάκη, αγώνας που οδήγησε στην απόφαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου να παραπέμψει σε δίκη την υπόθεση αν και προηγουμένως τόσο η Εισαγγελία Πρωτοδικών όσο και η Εισαγγελία Εφετών είχαν εκδώσει απαλλακτικό βούλευμα για τον μεσήλικα Αγρινιώτη εκτιμώντας πως ο ανήλικος έκανε ό,τι έκανε με την συγκατάθεσή του.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.