Πέμπτη, 4 Μαρτίου, 2021

Aγρίνιο: καταγγέλει τον δήμο για “έξωση” ο Σύλλογος Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος

Aγρίνιο: καταγγέλει τον δήμο για “έξωση” ο Σύλλογος Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος

 

«Βίαιη εκδίωξη από το γραφείο του» καταγγέλλεται από το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος Αιτωλοακαρνανίας που επιρρίπτει τις ευθύνες στη δημοτική αρχή με το ζήτημα να θίγεται στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου
Ο Σύλλογος εδρεύει στο δημοτικό κατάστημα Αγίου Κωνσταντίνου όπου θα λειτουργήσει το νέο δημοτικό ΚΕΠ. Με μεγάλη έκπληξη ωστόσο τα μέλη του συλλόγου ήρθαν αντιμέτωπα με ένα προσβλητικό θέαμα την 8η Ιανουαρίου καθώς τα πράγματα του συλλόγου μεταφέρθηκαν εν αγνοία τους εκτός του γραφείου.
Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου πήρε το λόγο μια γυναίκα μέλος του συλλόγου που μίλησε με οργή για την αντιμετώπιση ενώ υπενθύμισε το κοινωνικό έργο που επιτελεί.
Το λόγο ωστόσο έλαβε και ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Αγίου Κωνσταντίνου Θ. Γαμβρούλης που ανέλαβε την ευθύνη για τους χειρισμούς.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά στο σύλλογο προσφέρεται χώρος για να συστεγαστεί στο ΚΑΠΗ του Αγίου Κωνσταντίνου , πρόταση όμως που δεν ικανοποιεί τα μέλη του.

Στη δημοσιότητα ο σύλλογος έδωσε την επιστολή του  προς τον Πρόεδρο  του Τοπικού Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Αγίου Κωνσταντίνου Θεμιστοκλή Γαμβρούλη την οποία κοινοποίησε και στον δήμαρχο Αγρινίου.  Η επιστολή έχει θέμα: «Βίαιη” εκδίωξη από το γραφείο του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος (ΣΕΑ-ΔΟΣ)»

Κύριε Πρόεδρε και μέλη του Τοπικού Συμβουλίου,
Με μεγάλη έκπληξη την Τρίτη 08-01-19 στις !5:00 κατά την άφιξη μας στο γραφείο του Συλλόγου μας για προγραμματισμένες εργασίες λόγω της προγραμματισμένης αιμοδοσίας στις 12-01-19 στην αίθουσα εκδηλώσεων του πρώην κοινοτικού καταστήματος, διαπιστώσαμε ότι όλα τα πράγματα μας (γραφεία, ντουλάπες, πλακάτ κλπ) ήταν εκτός του γραφείου χωρίς να υπάρχει προηγούμενη τέεοια συνεννόηση..
Θέλουμε να καταδείξουμε την παραπάνω ενέργεια ως απαράδεκτη διότι εκτέθηκαν σε δημόσιο μη ασφαλισμένο χώρο (στον προθάλαμο του κτιρίου) τόσο αντικείμενα, όσο και έγγραφα με κάποια από αυτά να ανήκουν και στην κατηγορία των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων αφού πρόκειται για στοιχεία μελών του συλλόγου, αλληλογραφία, σφραγίδες κλπ.
Θέλουμε να σας τονίσουμε ότι το ως άνω γραφείο μας έχει παραχωρηθεί με απόφαση του Τοπικού συμβουλίου (Συνεδρίαση 1/2011 του Τοπικού Συμβουλίου στην οποία και παραβρισκόσασταν και Αρ απόφασης 14/2011) την οποία και σας επισυνάπτουμε.
Τον περασμένο Δεκέμβριο σε ευρεία σύσκεψη των συλλόγων που στεγάζονται σε γραφεία του πρώην κοινοτικού καταστήματος παρουσία του Δημάρχου και μελών του Τοπικού Συμβουλίου, λόγω της επικείμενης λειτουργίας ΚΕΠ και εφόσον κανείς από τους υπόλοιπους συλλόγους δεν δήλωσε πρόθεση μετακίνησης αλλά ούτε και συνεννόησης , ο Σύλλογος μας δηλώσαμε ότι θα δεχτούμε να παραχωρήσουμε το γραφείο με την προϋπόθεση ότι θα μας παραχωρηθεί σε κάποιο άλλο από τα κτίρια που ανήκουν στον δήμο (με κατεύθυνση προς το ΚΑΠΗ Αγίου Κωνσταντίνου).
Από τότε και μέχρι σήμερα έχουμε γίνει «μπαλάκι», δεχόμενοι υποσχέσεις και συμπεριφορές στα όρια της αγένειας με αποκορύφωμα το πέταγμα «μας» περίπου στο δρόμο.
Παρακαλούμε να μας κοινοποιήσετε την απόφαση «έξωσης» μας από το γραφείο αν υπάρχει τέτοια η οποία και θα συμβαδίζει με την χρονική διαδοχή των γεγονότων καθώς και την συνοδό απόφαση μετακίνησης μας σε νέο χώρο όπως είχε συμφωνηθεί στην παραπάνω αναφερόμενη ευρεία σύσκεψη του Δεκεμβρίου.

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

Μαμασούλας Κωνσταντίνος Αλεξόπουλος Γεώργιος

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. Ανώνυμος

    ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ!! CHRISTOS

  2. Αναρχοκαπιτάλας

    CHRISTOS. Στα πλαίσια της κοινωνικής πολιτικής των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, οι δικοί σου θα έδιναν αυξήσεις σε βασικούς μισθούς ίσες με το ποσό που θα πληρώσουν στην εφορία έχοντας βγει από το αφορολόγητο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.