Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου, 2021

Αγρίνιο: καταγγέλλουν αντικοινωνικές συμπεριφορές και γκετοποίηση στα παλαιά σφαγεία

Αγρίνιο: καταγγέλλουν αντικοινωνικές συμπεριφορές και γκετοποίηση στα παλαιά σφαγεία

Για γκετοποίηση της πλατείας των παλαιών σφαγείων κάνουν λόγο οι κάτοικοι των παρακείμενων οδών.

Οι εκκλήσεις τους για μέτρα που θα επιβάλλουν την τήρηση των νόμων από όλους είναι διαρκείς ενώ χαρακτηριστική είναι καταγγελία πολίτη στις εισαγγελικές αρχές, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, τον δήμαρχο, τους βουλευτές, την Αστυνομία, την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και τα ΜΜΕ.

«Το πρόβλημα αυτό έχει αποβεί πλέον και απειλητικό για τον εκάστοτε περαστικό, πόσο μάλλον για τις οικογένειες τα παιδιά και τις περιουσίες των περίοικων οι οποίοι πραγματικά ανήσυχοι απευθύνονται συνεχώς στην Αστυνομία χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα, γεγονός που καταδεικνύει τη σύνθετη φύση του ζητήματος», αναφέρει ο κάτοικος που υποστηρίζει πως τα λεγόμενα του εκφράζουν τους κατοίκους της περιοχής.

Η περιοχή των παλαιών σφαγείων όπου βρίσκεται η παιδική χαρά και ένας από τους σταθμούς των ηλεκτρικών ποδηλάτων προσελκύει πλήθος κόσμου και αυτό βέβαια λογικά και καλοδεχούμενο θα ήταν.

Ωστόσο πολλές καταγγελίες γίνονται για αντικοινωνικές συμπεριφορές από συγκεκριμένους Ρομά που έχουν προκαλέσει αναστάτωση και ανησυχία στην περιοχή και αυτές θίγει ο εν λόγω συμπολίτης

Κάνει λόγο για απειλές σε βάρος κατοίκων, για συμπλοκές με περαστικούς, για διατάραξη κοινής ησυχίας.

Μεταξύ των άλλων υποστηρίζει πως κάποια άτομα  «συχνότατα ουρούν στους χώρους της πλατείας, ενίοτε αφοδεύουν με αποτέλεσμα να δημιουργούν εστίες μολύνσεως. Κινούνται σχεδόν ημίγυμνοι εν μέσω θέρους, φωνασκούν και διαταράσσουν την κοινή ησυχία των κατοίκων με αλαλαγμούς και μεταξύ τους αψιμαχίες ενώ δεν έχουν λείψει περιπτώσεις συμπλοκής με περαστικούς. Ουδέν μέτρο προστασίας από covid 19 τηρούν.
Πέραν αυτών, τον τελευταίο καιρό προβαίνουν και σε πολυήμερη κατασκήνωση επί αυτοκινήτων ή ακόμα και πρόχειρων αντίσκηνων εντός του χώρου στάθμευσης, απλώνουν ρούχα για στέγνωμα και χρησιμοποιούν ως τουαλέτα τον εκεί υπαίθριο χώρο, γεγονός που ελλοχεύει άμεσους και ορατούς υγειονομικούς κινδύνους»

Σύμφωνα με τον συμπολίτη «η προαναφερθείσα πλατεία έχει πλέον γκετοποιηθεί, η δε πεζή διέλευση από αυτή αποτελεί άθλο θαρραλέων ριψοκίνδυνων αθλητών πολεμικών τεχνών.
Ανυποψίαστοι περαστικοί θα αντιληφθούν άμεσα τις συνέπειες της πεζής διέλευσης από το χώρο, ενώ δεν είναι σπάνια η όχληση ακόμα και επιβαινόντων σε οχήματα περαστικών με τη σκόπιμη παρεμπόδιση της κυκλοφορίας με μορφή ανθρώπινου εμποδίου και σκόπιμης δημιουργιας λεκτικής ακόμα και έμπρακτης σωματικής αντιπαράθεσης σε περίπτωση μη υποταγής του εκάστοτε διερχόμενου της οδού Καλλέργη.
Συχνά επιδίδονται δε με τα οχήματα τους σε επειδείξεις οδηγικώνεπιδεικτικών επικίνδυνων ελιγμών, λόγου χάρη προ ολίγων ημερών γηραιά κυρία πανικόβλητη από το συριγμό των ελαστικών των τροχών οχημάτων Ρομά που επιδίδονταν επί δεκαλέπτου σε κυκλικό σπινάρισμα, άρχισε χωρίς να αρθρώσει ούτε λέξη, να τσιρίζει και να ουρλιάζει ακουόμενη σε όλη την περιοχή συνεπεία του φόβου που της προξενήθηκε. Η κοινωνική ηρεμία και ελεύθερη κυκλοφορία των περίοικων καθώς και οι περιουσίες μας βρίσκονται σε αμφισβήτηση».

Πέραν τις περιγραφής αυτής ο πολίτης καταγγέλλει και άλλα που πρέπει να απασχολήσουν τις αρμόδιες αρχές.

«Εκλιπαρώ ως πολίτης που σέβομαι το νόμο, προσφέρω σε αυτή την κοινωνία δια των υπηρεσιών μου αλλά και καταβάλλω τους φόρους του κράτους και του Δήμου, για την άμεση ανάληψη έμπρακτων και αποτελεσματικών πρωτοβουλιών αρμοδιότητος σας για την εξέταση των καταγγελομένων, αυτοψία και διαπίστωση αυτών, την τιμωρία των υπευθύνων, την επισταμένη επιτήρηση του χώρου από την Αστυνομία η καλύτερα και τη μόνιμη παρουσία της στο σημείο τουλάχιστον κατά τις απογευματινές ώρες, την εφαρμογή της νομοθεσίας για την ελεύθερη κατασκήνωση εντός και εκτός οχημάτων, την αποκατάσταση της νομιμότητας και λήψη όλων των πρόσφορων νόμιμων μέτρων προς όφελος των κατοίκων της περιοχής αλλά και προς όφελος της πόλης του Αγρινίου πριν είναι αργά», σημειώνει.

Αντίστοιχες αναφορές έχουν γίνει στο agrinionews.gr από πολλούς περίοικους το τελευταίο διάστημα. Καλόν είναι να ελεγχθούν καθώς όλοι θα συμφωνήσουν πως οι δημόσιοι χώροι είναι για όλους αρκεί να σέβονται τον συμπολίτη.

Θέματα που ενδιαφέρουν

13 Σχόλια

 1. Anonimos

  Όταν τα πάρει στο κρανίο ο κόσμος τότε θα έλθει η Αστυνομία η τοπική και η Δημοτική να βάλει τάξη της μιας ώρας!!!!
  Εύχομαι να πράξουν τα Νόμιμα οι αρμόδιοι φορείς, Δήμος, Εισαγγελέας, Αστυνομικές αρχές, και υγειονομικό γιατί σύντομα θα υπάρξουν παρεκτροπές χωρίς έλεγχο.

 2. ANP

  Σε ένα πλοίο αν αρπάξει φωτιά και δεν την σβήσεις άμεσα μετά δε σου φτάνει όλη η θάλασσα ….

 3. Ανώνυμος

  Αμαν αυτη η καραμελα οτι οι γυφτοι ψηφιζουν και καθοριζουν κυβερνησεις,Οι περισσοτεροι δεν εχουν βγαλει ποτε ταυτοτητα και δεν εχουν ιδεα που ψηφιζουν.20 χρονια ψηφιζω δεν εχω δει ουτε 1 γυφτο σε εκλογικο κεντρο

 4. τι περιμένουν;

  Υπάρχει εισαγγελία. Δε χρειάζεται να πουν οι πολίτες τι πρέπει να κάνει ο θεσμός.

 5. Veggos

  Ανώνυμε, όλοι ψηφίζουν, όλοι έχουν ταυτότητα, όλοι παίρνουν επίδομα κεα….

 6. Καλά..

  Ανώνυμε ,δεν έχεις ιδέα..
  Στα ατμ και στα ελτα όμως τους βλέπεις .ακου δεν έχουν ταυτότητα.
  Όταν είναι να λάβουν , φροντίζουν να λάβουν.

 7. Δημήτρης κοντονικας

  Ανώνυμε
  Ψηφίζουν μαζικά στα εκλογικα κέντρα του 2ου κ 6ου γυμνασίου κ του 3ου λυκείου.
  Στην περιοχή των τραίνων.
  Αν είστε μακρυά από αυτά τα εκλογικα λογικό να μην έχετε σαφή εικόνα.
  Αυτα που λέτε είναι άλλων εποχών. Πλέον έχουν ταυτότητα, ΑΦΜ, Αμκα όλα λόγω επίδοματων.
  Επιμένω 5€/ψήφος ειναι.
  Ουαι και αλίμονο σε όποιον τους έχει γείτονες.

 8. ΝΙΚΟΣ

  Η λύση είναι μία, κόψιμο όλων των επιδομάτων στους παρανομούντες και στις οικογένειές τους, μόνο έτσι θα συμμορφωθούν

 9. Αλφα ρομέος

  Ανώνυμε
  Μια χαρά ψηφίζουν και δυο χαρές λαμβάνουν τα επιδόματα.

 10. Anonymos

  Κλεισημο με μπαρες το παρκιν το απογευμα και κλεισημο το free wifi απο τα ποδηλατα για αρχη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.