Πέμπτη, 19 Μαΐου, 2022

Αγρίνιο: καθίστε και…φορτίστε στα «έξυπνα» παγκάκια

Αγρίνιο: καθίστε και…φορτίστε στα «έξυπνα» παγκάκια

Την εμφάνιση τους σε κεντρικά σημεία του Αγρινίου άρχισαν να κάνουν τα «έξυπνα» ηλιακά καθίσματα.

Πρόκειται για έξι παγκάκια με ηλιακούς συλλέκτες για ενεργειακή αυτονομία η τοποθέτηση των οποίων γίνεται στην πλατεία Δημάδη, στην πλατεία Αγίου Κωνσταντίνου, στην πλατεία Παναγοπούλου, επί της οδού Ελ. Βενιζέλου (σταθμός ταξί πάρκο) και δύο στο πάρκο skateboard μπροστά από το γήπεδο του Παναιτωλικού.

Εκτός από σημεία ξεκούρασης προσφέρουν και τη δυνατότητα φόρτισης φορητών συσκευών και δωρεάν πρόσβασης στο διαδίκτυο.

Τα συγκεκριμένα παγκάκια διαθέτουν τουλάχιστον δύο θύρες USB όπου ο πολίτης μπορεί να φορτίσει οποιαδήποτε ηλεκτρική συσκευή και μία θύρα επαγωγικής φόρτισης όπου μπορεί να γίνει η φόρτιση χωρίς καλώδιο, εφόσον τα κινητά διαθέτουν τεχνολογία επαγωγικής φόρτισης.

Σημειωτέον πως τα παγκάκια φορτίζονται με χρώμα LED, όταν πέφτει το φως του ήλιου και αλλάζουν το χρώμα τους όταν γίνεται επαγωγική φόρτιση.

Διαθέτουν εξάλλου έναν αισθητήρα ώστε σε περίπτωση βροχής τα παγκάκια να απενεργοποιούνται αποφεύγοντας έτσι την άσκοπη κατανάλωση ενέργειας.

Η τοποθέτηση τους εντάσσεται στο έργο «ηλεκτρονικές υποδομές και υπηρεσίες πληροφόρησης και εκδηλώσεων στον Δήμο Αγρινίου».

Θέματα που ενδιαφέρουν

3 Σχόλια

 1. Veggos

  1-2 μήνες διάρκεια ζωής τους δίνω… Θα πάνε ακλαφτα όπως και τα ποδήλατα

 2. ΑΝΩΝΥΜΟΣ

  Θυμάστε που λέγαμε για τα ηλεκτρικά ποδήλατα τι τύχη θα έχουν; Φτιάξαμε ολοκληρα στέγαστρα με κάμερες πιάνοντας κοινόχρηστους χώρους και ποιο είναι το αποτέλεσμα; Τα έχουμε κλείσει τώρα. Τα λέγαμε τα γράφαμε. Ε το ίδιο θα γίνουν και με τα ηλιακά παγκάκια.Κανά βράδυ θα τα σηκώσουν ολοκληρα.

 3. Ντ. Μ.

  Οι φθορές γίνονται από ανθρώπους….
  Ας μεγαλώσουμε καλύτερα παιδιά, ας είμαστε πειθαρχημένοι και όλα θα γίνουν καλύτερα.
  Αλλοίμονο αν οι ανεγκέφαλοι σταματούσαν την πρόοδο. Μόνο καθυστερούν τους πολλούς να την απολαύσουν …τίποτε άλλο!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.