Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Αγρίνιο: Παρουσίαση της τέχνης του τροχού από την κεραμίστρια Στέλλα Γιακουμάτου

Αγρίνιο: Παρουσίαση της τέχνης του τροχού από την κεραμίστρια Στέλλα Γιακουμάτου

Στέλλα-Γιακουμάτου Την Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018 και ώρα από τις 18:00 έως τις 21:00, η κεραμίστρια Στέλλα Γιακουμάτου θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στο κοινό τη μαγεία της τέχνης του τροχού, στην αίθουσα της Γλυπτοθήκης, στην παλαιά Δημοτική Αγορά Αγρινίου (πλ. Δημάδη).

Θα ακολουθήσουν άλλες δυο βραδιές παρουσίασης, την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018 και την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018, ώρα 18:00-21:00.

“Οι παρουσιάσεις αυτές αποτελούν μια εξαιρετική ευκαιρία για να ζήσουμε από κοντά τη διαδικασία και να παρακολουθήσουμε τα στάδια κατασκευής κεραμικών δημιουργιών από μια μοναδική καλλιτέχνιδα, υπεύθυνη διδασκαλίας των τμημάτων κεραμικής του Εικαστικού Εργαστηρίου του Δήμου Αγρινίου” αναφέρει η ανακοίνωση της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αγρινίου.

Η Στέλλα Γιακουμάτου γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1967 με καταγωγή από την Κεφαλονιά. Σπούδασε στη Σχολή Αγγειοπλαστικής – Κεραμικής στην Αθήνα 1987-89, ενώ εκπαιδεύτηκε περαιτέρω στην Πορτογαλία και σε ιδιωτικά Εργαστήρια στην Αθήνα. Δημιούργησε από το 1992 ιδιωτικό εργαστήριο κεραμικής στο Αγρίνιο. Ξεκίνησε το πρώτο τμήμα διδασκαλίας της κεραμικής στο Εικαστικό Εργαστήρι Δήμου Αγρινίου και συνεχίζει έως σήμερα.

Είχε συμμετοχή σε τέσσερις ομαδικές εκθέσεις του Εικαστικού Εργαστηρίου του Δήμου Αγρινίου, ενώ το 2009 συμμετείχε σε ομαδική έκθεση στο Κέντρο Μελέτης Νεότερης Κεραμικής στην Αθήνα. Το 2012 συμμετείχε σε ομαδική έκθεση κεραμιστών στο παλαιό Αρσάκειο Πάτρας.

Είσοδος ελεύθερη

Χορηγός επικοινωνίας: ΑΧΕΛΩΟΣ TV

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.