Τρίτη, 25 Ιανουαρίου, 2022

Aγρίνιο- κορωνοϊός: αυξάνονται οι ασθενείς, αυξάνονται και oι κλίνες στο Νοσοκομείο αλλά ως πότε…

Aγρίνιο- κορωνοϊός: αυξάνονται οι ασθενείς, αυξάνονται και oι κλίνες στο Νοσοκομείο αλλά ως πότε…

Η αύξηση σε 60 των κλινών που προορίζονται για ασθενείς covid είναι το πρώτο μέτρο διαχείρισης της κατάστασης στο Νοσοκομείο Αγρινίου καθώς χτύπησε «κόκκινο» στην κλινική κορωνοϊού που χθες έφτασε στα όρια της με 40-45 ασθενείς.

Η εξέλιξη ήταν αναμενόμενη με βάση τον ρυθμό ημερήσιων εισαγωγών των τελευταίων ημερών και για το λόγο αυτό διατέθηκε μια ακόμη πτέρυγα, όπως εξάλλου είχε συμβεί και σε προηγούμενα κύματα της πανδημίας.

Καθώς όμως καθημερινά ο αριθμός των κρουσμάτων είναι υψηλός (90 σήμερα) και διαρκώς διακομίζονται στο Νοσοκομείο Αγρινίου περιστατικά και εκτιμάται πως σύντομα δεν θα επαρκούν και οι 60 κλίνες ενώ και στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου καταγράφεται πληρότητα με 23 ασθενείς.

Κατά συνέπεια ήδη οι σκέψεις πάνε στο ενδεχόμενο διακομιδής σε νοσοκομεία όμορων περιοχών ασθενών από την Αιτωλοακαρνανία, κάτι που γίνεται άλλωστε για όσους η κατάσταση απαιτεί νοσηλεία σε ΜΕΘ Covid .

Χαμόγελα για το βρέφος

Στο μεταξύ συνεχίζει να νοσηλεύεται στην ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου το μόλις δύο μηνών βρέφος από το Αγρίνιο.

Όπως αναφέρεται στο tempo24.news οι γιατροί χθες κατάφεραν να του μειώσουν την παροχή οξυγόνου, καθώς άρχισε να ανταποκρίνεται στην θεραπευτική αγωγή και θεωρούν πως τις επόμενες ημέρες θα καλυτερεύσει η υγεία του.

Να σημειωθεί πως η οικογένεια του που διαμένει σε χωριό κοντά στο Αγρίνιο νοσεί από κορονοϊό.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.