Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου, 2021

Αγρίνιο-κορωνοϊός: αύξηση νοσηλευομένων, καθυστερήσεις στον εμβολιασμό και…αφωνία της 6ης ΥΠΕ

Αγρίνιο-κορωνοϊός: αύξηση νοσηλευομένων, καθυστερήσεις στον εμβολιασμό και…αφωνία της 6ης ΥΠΕ

Σκηνικό που προβληματίζει διαμορφώνουν οι τελευταίες εξελίξεις στην Αιτωλοακαρνανία γύρω από την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού.

Τα κρούσματα καταγράφουν αυξητικές τάσεις, στο Νοσοκομείο Αγρινίου σημειώθηκε απότομη αύξηση των νοσηλευόμενων ενώ στη διαδικασία του εμβολιασμού ο Νομός υστερεί. Την ίδια ώρα η Aχαΐα είναι στο κόκκινο και αυτό εγκυμονεί προφανείς κινδύνους και για την Αιτωλοακαρνανία.

Συγκεκριμένα 19 κρούσματα κορωνοϊού κατένειμε χθες, Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021, στην Αιτωλοακαρνανία ο ΕΟΔΥ και αυτά εντοπίζονται στο Αγρίνιο τα επτά, στην Αμφιλοχία τα πέντε, τέσσερα στη Ναύπακτο και τρία στο Αιτωλικό.

Παράλληλα ενώ προ διημέρου στο Νοσοκομείο Αγρινίου νοσηλεύονταν ελάχιστα άτομα στην κλινική κορωνοϊού αιφνιδίως ο αριθμός έφθασε τα 15 με εισαγωγές ασθενών από Αμφιλοχία και Μεσολόγγι κυρίως. Το νοσηλευτικό ίδρυμα δεν δέχεται προς το παρόν πίεση αλλά εάν οι εισαγωγές συνεχιστούν με αντίστοιχο ρυθμό τότε η κατάσταση θα γίνει οριακή.

Διόλου τυχαίο εξάλλου πως με έγγραφο της η 6η ΥΠΕ ζητά ενημέρωση από το Νοσοκομείο Αγρινίου για τις πόσες κλίνες μπορεί να διαθέσει σε περίπτωση αυξημένης επιτήρησης.

Η διαδικασία των εμβολιασμών στην Αιτωλοακαρνανία παρουσιάζει εξάλλου παλινωδίες με τον νομό να βρίσκεται στην τελευταία θέση στο ποσοστό εμβολιασμένων στην περιοχή ευθύνης της 6ης ΥΠΕ η διοίκηση της οποία εξακολουθεί να απέχει από κάθε επίσημη ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας.

Καμιά δημόσια παρέμβαση της διοίκησης της (λαλίστατης κατά τα άλλα για θέματα Ηπείρου και Αχαΐας) ΥΠΕ αναφορικά με τις διαμαρτυρίες για το γεγονός πως οι δημότες του Αγρινίου, της ηλικιακής ομάδας 60-64, θα πρέπει να διανύσουν μεγάλες αποστάσεις για να εμβολιαστούν σε Κέντρα Υγείας Θέρμου και Αιτωλικού με το AstraZeneca.

Στα Νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου εξάλλου οι συμπολίτες μας πουν ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα των 75-79 δεν μπορούν να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμούς λόγω έλλειψης εμβολίων.

Το Αγρίνιο, αστικό κέντρο 100.000 κατοίκων, διαθέτει μόνο δύο εμβολιαστικά κέντρα αντί για τέσσερα που προέβλεπε ο αρχικώς σχεδιασμός.

Στην Αιτωλοακαρνανία μέχρι χθες  1958 άτομα έλαβαν και τις δύο δόσεις του εμβολίου ενώ ο νομός βρίσκεται σταθερά στην τελευταία θέση στους εμβολιασμούς στην 6η ΥΠΕ, από την αρχή της διαδικασίας έως και τις 17/2/2021 που υπάρχουν.

Για τα ζητήματα αυτά υπήρξαν ανακοινώσεις, καταγγελίες, ερωτήσεις στη Βουλή (πλέον πρόσφατη των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ). Αυτό που δεν υπήρξε είναι κάποια επίσημη ανακοίνωση της διοίκησης της 6ης ΥΠΕ…

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Ανώνυμος

    σημερα ηρθε μηνυμα στην μητερα μου, που ειναι 77 χρονων για ραντεβου για τον εμβολιασμο της….στις 15/04!!!!
    αδιανοητο…και αν ειναι το εμβολιο με τις 2 δοσεις, θα ξεμπερδεψει 15/05…
    και ο Κουλης και ο Αδωνης τον χαβα τους!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.