Τρίτη, 20 Απριλίου, 2021

Αγρίνιο-κορονοϊός: έτοιμη η κλινική covid στο νοσοκομείο, γιατί καθυστερεί το Κέντρο Υγείας

Αγρίνιο-κορονοϊός: έτοιμη η κλινική covid στο νοσοκομείο, γιατί καθυστερεί το Κέντρο Υγείας

Eντείνεται ο προβληματισμός στους ειδικούς και την κυβέρνηση από την ανοδική πορεία των κρουσμάτων του κορονοϊού που καταγράφονται καθημερινά στη χώρα μας, καθώς και τη Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου ,τα νέα περιστατικά μόλυνσης ανήλθαν σε πάνω από 700, συγκεκριμένα σε 715.

Σύμφωνα με το ethnos.gr oι ειδικοί τονίζουν ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά για νέα μέτρα  ενώ την ίδια ώρα δοκιμάζονται οι αντοχές του ΕΣΥ, καθώς οι διασωληνωμένοι ανέρχονται σε 95, ενώ συνολικά οι ασθενείς με κορονοϊό που νοσηλεύονται σε δομές του ΕΣΥ ανέρχονται σε 922.

Tην ίδια ώρα στο Αγρίνιο η κατάσταση μπορεί να μην είναι στο «κόκκινο» όπως σε άλλες περιοχές ωστόσο το σύστημα υγείας ετοιμάζεται για τη μάχη σε τρία μέτωπα: στο Νοσοκομείο, στο Κέντρο Υγείας αλλά και στις Κινητές Ομάδες.

Στο Νοσοκομείο που λειτουργεί ως αναφοράς για τον κορονοϊό η «μετακόμιση» της Κλινικής Covid-19 στον 3ο όροφο (όπως στην έναρξη της πανδημίας) έγινε ενώ σε εξέλιξη είναι προσπάθειες για την αύξηση των κλινών της. Με το σημερινό σχεδιασμό προβλέπονται επτά κλίνες για ύποπτα περιστατικά παιδιών, επτά για ύποπτα περιστατικά ενηλίκων, επτά για επιβεβαιωμένα κρούσματα παιδιών (και συνοδών) και 14 κλίνες για νοσούντες ενήλικες.

Στο νοσοκομείο μάλιστα σήμερα νοσηλεύονται οκτώ ασθενείς με κορονοϊό ή με ύποπτα συμπτώματα (ο ένας από την περιοχή της Άρτας), ο μεγαλύτερος αριθμός από την έναρξη της πανδημίας.

Την προσεχή εβδομάδα (;) το Κέντρο Υγείας

Παράλληλα προσδοκίες εκφράζονται πως η Πρωτοβάθμια Υγεία θα συμβάλλει στη μάχη κατά του κορονοϊού με το Κέντρο Υγείας Αγρινίου να είναι μια από τις δομές της που θα ενεργοποιηθεί προς αυτή την κατεύθυνση.

Η 15η Οκτωβρίου μάλιστα είχε ανακοινωθεί από το Υπουργείο Υγείας ως η ημέρα έναρξης αυτού του ρόλου για το Κέντρο Υγείας Αγρινίου αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό δείχνοντας πως ο σχεδιασμός δεν ήταν επαρκής.

Η λειτουργία του ως χώρου διενέργειας δειγματοληπτικών ελέγχων πήρε αναβολή καθώς αρχικά υπήρξε έλλειψη υλικών ωστόσο ένα επιπλέον ζήτημα που είναι σε διαδικασία επίλυσης είναι η μεταφορά των τεστ από το Κέντρο Υγείας στα Εργαστήρια.

Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, το θέμα αναμένεται να διευθετηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες και από την προσεχή εβδομάδα θε λειτουργήσει μερικώς για ελέγχους για κορονοϊό (κατόπιν ραντεβού) το Κέντρο Υγείας Αγρινίου.

Δωρεάν δειγματοληπτικοί έλεγχοι από τις Κινητές Ομάδες

Παράλληλα συνεχίζεται η διεξαγωγή δειγματοληπτικών ελέγχων από τις Κινητές Μονάδες του ΕΟΔΥ στο Αγρίνιο. Ωστόσο-πέραν των προγραμματισμένων σε δομείς και φορείς  ξανά στην ατζέντα μπαίνουν οι δωρεάν δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε όποιους το επιθυμούν.

Από σήμερα, Τρίτη 27/10/2020 και καθημερινά από 8:30πμ έως 10:00πμ, η Κινητή Ομάδα Υγείας (ΚΟΜΥ) Αγρινίου θα παραβρίσκεται στο χώρο του Κ.Α.Π.Η. Αγίου Δημητρίου για την διενέργεια δωρεάν PCR τεστ μοριακής ανίχνευσης για τον Κορωνοϊό .

Το τεστ απευθύνεται σε πολίτες που δεν παρουσιάζουν συμπτώματα (πυρετό, βήχα, πονόλαιμο κ.α), καθώς τα άτομα με συμπτώματα θα πρέπει να απευθύνονται στο Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσέρχονται τηρώντας αυστηρά τα προτεινόμενα μέτρα προστασίας (μάσκα, διατήρηση ασφαλών αποστάσεων) και να προσκομίζουν υποχρεωτικά το ΑΜΚΑ τους διευκολύνοντας το έργο της ΚΟΜΥ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.