Δευτέρα, 8 Μαρτίου, 2021

Κορωνοϊός: προσεχώς και drive-through τεστ στο Αγρίνιο

Κορωνοϊός: προσεχώς και drive-through τεστ στο Αγρίνιο

Η  διασπορά του  κορωνοϊού στην Ελλάδα είναι στην κορύφωση της και εκφράζεται η ελπίδα οι αριθμοί των ημερών να είναι το πικ της πανδημίας και να μην έρθουν χειρότερα.

Η Αιτωλοακαρνανία δεν είναι στους νομούς που η κατάσταση έγινε οριακή ωστόσο και στο Αγρίνιο κυρίως τα κρούσματα αυξάνονται με έντονο ρυθμό.  Τα στοιχεία είναι βεβαίως σχετικά και  σχετίζονται και με τον αριθμό των τεστ που διενεργούνται.

Στο μέτωπο αυτό η μάχη δίνεται και από την Κινητή Ομάδα Υγείας (ΚΟΜΥ) Αγρινίου του ΕΟΔΥ υπο τον συντονισμό της 3ης ΤΟΜΥ Αγρινίου με τις δειγματοληψίες να συνεχίζονται σε καθημερινή βάση στο χώρο του ΚΑΠΗ Αγίου Δημητρίου. 40 με 50 συμπολίτες προσέρχονται καθημερινά στο σημείο και υποβάλλονται σε μοριακά τεστ.

Συνεχίζονται παράλληλα οι στοχευμένοι έλεγχοι σε εβδομαδιαία βάση σε φορείς και δομές (ΚΔΑΠ, ΑμέΑ, παιδικοί σταθμοί κ.α.) αν και οι σημερινές ανακοινώσεις Κεραμέως θα αλλάξουν τα δεδομένα σε περίπτωση που κλείσουν και αυτές.

Παράλληλα, υπάρχει σχεδιασμός να επεκταθούν και στο Αγρίνιο τα drive-through rapid τεστ κορονοϊού που ήδη διενεργούνται  σε άλλες περιοχές. Για  το σκοπό αυτό γίνονται οι πρώτες συζητήσεις από τον ΕΟΔΥ, τον δήμο και την Τροχαία.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.