Σάββατο, Απρίλιος 20, 2019

Aγρίνιο: κορυφαίοι νομικοί σε ημερίδα για το νέο νόμο για τα προσωπικά δεδομένα

Σε εξέλιξη είναι στο Αγρίνιο μια ενδιαφέρουσα ημερίδα για το νέο νόμο για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Ομιλητές είναι κορυφαίοι νομικοί και συντονιστής ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αγρίνιου Γεώργιος Πέτρος.
Η ημερίδα λαμβάνει χώρα στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Ν. Αιτωλοακαρνανίας (Παπαστράτου 53 & Σμύρνης) στο Αγρίνιο με θέμα «GDPR: Ο νέος Νόμος για την Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα σε εφαρμογή του Κανονισμού (ΕΕ) 2016/679»
Ομιλητές είναι τόσο o Πρόεδρος Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Kωνσταντίνος Μενουδάκος  (Επίτιμος Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας , όσο και ο αναπληρωτής πρόεδρος ,Επίτιμος Αρεοπαγίτης, Γεώργιος Μπατζαλέξης. Επίσης ο Λεωνίδας Κοτσαλής  (καθηγητής ΕΚΠA, συνεργάτης καθηγητής Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, τέως τακτικό μέλος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Δικηγόρος).

Σε δηλώσεις του ο κ. Μενουδάκος δήλωσε: «Είμαστε ακόμη στην αρχή της εφαρμογής του νέου νόμου. Προσπαθούμε και εμείς από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων να ενημερώσουμε το κοινό, τους ενδιαφερομένους, δηλαδή όλους. Όλοι έχουμε σχέση με τα προσωπικά δεδομένα  διότι τα επεξεργαζόμαστε είτε ως ιδιώτες επιχειρηματίες είτε ως Δημόσιες Υπηρεσίες, είτε είμαστε αυτοί που κατέχουμε τα προσωπικά δεδομένα. Είναι λοιπόν κρίσιμο να ενημερωθούμε«.

Από την πλευρά του ο κ. Μπατζαλέξης ανέφερε:»Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Εισαγγελία Πρωτοδικών και ιδιαίτερα τον προϊστάμενο τον κ. Πέτρο για τη διοργάνωση της εκδήλωσης. Θεωρώ ότι, όπως είπε και ο κ. Πρόεδρος, τα προσωπικά δεδομένα έχουν μια κρίσιμη σημασία στην καθημερινότητά μας. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η διαφύλαξη των προσωπικών δεδομένων με τις ταχύτατα εξελισσόμενες τεχνολογίες θα καταστεί εφικτή, έτσι ώστε να διαφυλαχθεί το Κράτος Δικαίου«.

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.