Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

Aγρίνιο: μια ανταλλαγή οικοπέδων για νέο σχολείο και νέο κτίριο της Πυροσβεστικής

Aγρίνιο: μια ανταλλαγή οικοπέδων για νέο σχολείο και νέο κτίριο της Πυροσβεστικής

Με μια «ανταλλαγή» οικοπέδων στο Αγρίνιο επιδιώκεται να λυθεί το κτιριακό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αλλά και ανεγερθεί ένα νέο σχολείο στην πόλη.

Ο δήμος Αγρινίου προτίθεται να παραχωρήσει για την Πυροσβεστική οικόπεδο στην περιοχή της Αερογέφυρας και να παραλάβει το οικόπεδο που στεγάζει τώρα την υπηρεσία στην περιοχή της Αγίας Τριάδας (στην συμβολή των οδών Ευτυχίου Καλύβα και Αθανασίου Ρήκα) και του οποίου ιδιοκτήτης του είναι το Υπουργείο Οικονομικών (δωρεά του δήμου).

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Αγρινίου Δημήτρη Τζώλη πρόκειται για μια ανταλλαγή ιδιαίτερα ωφέλιμη για όλους και οι συζητήσεις των εμπλεκόμενων μερών είναι προχωρημένες.

Για το λόγο αυτό το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε την επικαιροποίηση της «τροποποίησης Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Αγρινίου». Αυτό το έπραξε καθώς, σύμφωνα με το εγκεκριμένο ΓΠΣ Αγρινίου,το οικόπεδο που στεγάζεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγρινίου έχει χρήση Δημόσιας Διοίκησης ενώ το αδιάθετο οικόπεδο στην περιοχή της αερογέφυρας καταλαμβάνει ολόκληρο Οικοδομικό Τετράγωνο με χρήση γενικής κατοικίας .

Με την τροποποίηση το οικόπεδο όπου σήμερα στεγάζεται η Πυροσβεστική θα αποκτήσει χρήση εκπαίδευσης ενώ το οικόπεδο στην αερογέφυρα θα αποκτήσει χρήση δημόσιας διοίκησης.

Το δημοτικό συμβούλιο εξάλλου αποφάσισε εξάλλου και τον καθορισμό της τιμής μονάδας των δύο οικοπέδων που προορίζονται για ανταλλαγή με αποτέλεσμα η αξία τους να είναι ισάξια, στα 446.110 €.

Με τις αποφάσεις αυτές ανοίγει ο δρόμος για την ανταλλαγή και εάν καταλήξουν θετικά οι διεργασίες με το Υπουργείο Οικονομικών όλα μετά μπορούν να κυλήσουν με γρήγορους ρυθμούς.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Πυροσβέστης

    Αυτό ρε παιδιά ξεκίνησε επί Μοσχολιού όταν περιφερειάρχης της πυροσβεστικής ήταν ο Γιαννακόπουλος, τώρα το θυμηθήκανε?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.