Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου, 2021

Αγρίνιο: μήνυση από καθηγητή για υβρεολόγιο μέσω… webex

Αγρίνιο: μήνυση από καθηγητή για υβρεολόγιο μέσω… webex

«Πρέπει να προστατευθεί η παιδαγωγική διαδικασία, οι μαθητές αλλά και ο ίδιος ο εκπαιδευτικός», αναφέρει στο agrinionews.gr καθηγητής που υπέβαλλε μήνυση κατά αγνώστων για μια πρωτοφανή υπόθεση που προβλημάτισε Γυμνάσιο του Αγρινίου.

Επί μακρό διάστημα άγνωστο άτομο επιχειρούσε να παρεισφρύσει-άλλοτε με επιτυχία και άλλοτε όχι- στην εξ αποστάσεως διδασκαλία του συγκεκριμένου αλλά και άλλων καθηγητών και-όταν το πετύχαινε- επιδίδονταν σε ακατάπαυστο υβρεολόγιο σοκάροντας τον εκπαιδευτικό αλλά και τους μαθητές.

Το εν λόγω άτομο κατόρθωνε να μπει στο σύστημα όταν χρησιμοποιώντας τα στοιχεία υπαρκτών μαθητών ο καθηγητής έκανε δεκτό το αίτημα εισόδου καθώς δεν γνώριζε πως επρόκειτο για τον επιτήδειο.

Την ώρα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης το άτομο προέβαινε σε πρωτοφανείς ύβρεις που βέβαια ακουγόταν μέσω…υπολογιστή σε πολλά σπίτια.

Ο καθηγητής ορθά πράττοντας αποφάσισε να υποβάλλει μήνυση για να μην μείνει ατιμώρητο το άτομο. Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αγρινίου ανέλαβε την υπόθεση, σχηματίζοντας δικογραφία ενώ ο καθηγητής θα ενημερώσει και τις εισαγγελικές αρχές.

Το ζητούμενο δεν είναι μόνο να βρεθεί ο δράστης αλλά και να μην επαναληφθεί το περιστατικό αλλά και το σύστημα της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης Cisco Webex να θωρακιστεί για τέτοια φαινόμενα.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.