Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Aγρίνιο: η μητέρα της 16χρονης εξηγεί τη στάση της

Aγρίνιο: η μητέρα της 16χρονης εξηγεί τη στάση της

“Σε καμία όμως περίπτωση δεν είχα πρόθεση να συμβάλλω σε μια γενίκευση, η οποία σαφώς και είναι άδικη για την τοπική κοινωνία” Πολλές συζητήσεις προκάλεσε προ ημερών ένα περιστατικό που συνέβη σε κεντρικό σημείο του Αγρινίου.

Ο λόγος για τις καταγγελίες μιας μητέρας πως διερχόμενοι απέφυγαν, υπό το φόβο του κορωνοϊού, να προστρέξουν σε βοήθεια της 16χρονης κόρης της η οποία λιποθύμησε.

Το ζήτημα παρουσιάστηκε και σε μέσα πανελλήνιας εμβέλειας προκαλώντας ενδεχομένως κάποιες στρεβλώσεις.

«Είναι προφανές ότι το συγκεκριμένο θέμα έλαβε μεγαλύτερες διαστάσεις από τις πραγματικές του (οι αρνητικές συμπεριφορές συνήθως κεντρίζουν το δημοσιογραφικό ενδιαφέρον). Πλην όμως, μέσα από τη δημοσιοποίηση ενός τόσο καθημερινού περιστατικού, καλό είναι να αντιληφθούμε όλοι την αξία του αυτονόητου, της ελάχιστης προσφοράς προς τον συνάνθρωπο όταν αυτός έχει ανάγκη», αναφέρει  η μητέρα σε νεότερη δήλωση της με την οποία εξηγεί τη στάση.

«Σε καμία όμως περίπτωση δεν είχα πρόθεση να συμβάλλω σε μια γενίκευση, η οποία σαφώς και είναι άδικη για την τοπική κοινωνία», σημειώνει.

Η δήλωση αυτούσια έχει ως εξής:

Σχετικά με το περιστατικό της λιποθυμίας της κόρης μου, που διαδραματίστηκε την 15-9-2020 στο κέντρο του Αγρινίου, έχω να επισημάνω τα ακόλουθα:

Μετά το εν λόγω συμβάν που έλαβε χώρα σε δημόσιο χώρο και ανταποκρινόμενη στις τηλεφωνικές οχλήσεις δημοσιογράφων, συμμερίστηκα την ανάγκη να στηλιτευθεί η κοινωνική αναλγησία που εκφράστηκε από τη συμπεριφορά ορισμένων – ευτυχώς μεμονωμένων – ατόμων, όπως αυτών που υπό τον φόβο της πανδημίας, απέφυγαν να συνδράμουν στην έκκλησή μου για βοήθεια.

Σε καμία όμως περίπτωση δεν είχα πρόθεση να συμβάλλω σε μια γενίκευση, η οποία σαφώς και είναι άδικη για την τοπική κοινωνία. Όσοι αρνήθηκαν να βοηθήσουν, επικαλούμενοι τις συνέπειες διάδοσης του κορωνοϊού, δεν είναι η πλειοψηφία και σίγουρα δεν είναι ο κανόνας.

Πέραν αυτών, υπήρξαν περαστικοί – συμπολίτες μας, πραγματικοί ΑΝΘΡΩΠΟΙ, που καλοπροαίρετα και χωρίς δεύτερες σκέψεις προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες στην κόρη μου και έδειξαν συγκινητικό ενδιαφέρον για την πορεία της υγείας της. Το προσωπικό του παρακείμενου φαρμακείου ενημέρωσε τηλεφωνικά την παιδίατρο που έσπευσε να βοηθήσει, ενώ υπό τις οδηγίες της Ιατρού η κόρη μου μεταφέρθηκε εντός του φαρμακείου, όπου και παρέμεινε μέχρι την αναχώρησή της από τον χώρο με αυτοκίνητο.

Είναι προφανές ότι το συγκεκριμένο θέμα έλαβε μεγαλύτερες διαστάσεις από τις πραγματικές του (οι αρνητικές συμπεριφορές συνήθως κεντρίζουν το δημοσιογραφικό ενδιαφέρον). Πλην όμως, μέσα από τη δημοσιοποίηση ενός τόσο καθημερινού περιστατικού, καλό είναι να αντιληφθούμε όλοι την αξία του αυτονόητου, της ελάχιστης προσφοράς προς τον συνάνθρωπο όταν αυτός έχει ανάγκη.

Η φωτό αρχείου

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.