Με την κατάσταση που διαμορφώνεται στο μέτωπο του κορωνοϊού στην περιοχή του Αγρινίου να είναι οριακή ζητείται πλέον υπευθυνότητα απ’ όλους.
Και ο κλάδος της εστίασης είναι ένας από τους κρίσιμους «κρίκους» της «αλυσίδας» για τη διαχείριση της κατάστασης. Είναι άλλωστε αυτός που επλήγη περισσότερο και ενδεχόμενη εκ νέου αυστηροποίηση των μέτρων θα του δώσει τη «χαριστική βολή».
Οι συνωστισμοί εξάλλου σε συγκεκριμένες πιάτσες της νεολαίας (όπως και στις εκκλησίες) διαδραμάτισαν δεδομένα ρόλο στην έξαρση του κορωνοϊού. Την ώρα που η πλειοψηφία των επαγγελματιών πειθαρχούσε στα μέτρα κρατώντας κλειστά τα μαγαζιά τους σε άλλα σημεία τα κορωνοπάρτι ήταν στην ημερήσια διάταξη.
Αυτό που προβληματίζει σήμερα ωστόσο είναι πως έντονα στους κόλπους της τοπικής κοινωνίας και στα social media διακινούνται πληροφορίες για κρούσματα σε εργαζόμενους καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Και αυτό στο πρόγραμμα είναι αλλά το μείζον είναι να τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.
Το agrinionews.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Ένωσης Επαγγελματιών εστίασης και αναψυχής Αγρινίου κ. Κώστα Ναστούλη ο οποίος σε μια πράξη υπευθυνότητας κρατά κλειστό το δικό του κατάστημα λόγω κρούσματος αν και επιτρέπονταν να το ανοίξει.
Αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Ναστούλης:
«Πρέπει να επισημανθεί ότι η πανδημία μπορεί να φτάνει στο τέλος της αλλά ο ιός όχι. Η κατάσταση είναι κρίσιμη. Κανείς δεν θέλει τη στιγμή που όλη η Ελλάδα ανοίγει το Αγρίνιο να κλείσει. Δεν πρέπει να καταστρέψουμε ότι με κόπο έχει χτιστεί μέχρι τώρα. Και φυσικά οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων δεν πρέπει να αποκρύπτουν σε καμία περίπτωση κρούσματα που εμφανίζονται. Πρέπει να έχουμε όλοι υπόψιν ότι εφόσον υπάρχει η δυνατότητα για δύο βάρδιες σε ένα κατάστημα, σε περίπτωση θετικού κρούσματος, σε καραντίνα μπαίνει το θετικό άτομο και η βάρδια που ήρθε σε επαφή με αυτό. Απαραίτητη φυσικά και η απολύμανση. Δεν εφαρμόζεται μόνο η δεκαπενθήμερη αναστολή λειτουργίας. Να το γνωρίζει και ο κόσμος αυτό. Ωστόσο, πρέπει τώρα περισσότερο από ποτέ να δείξουμε όλοι υπευθυνότητα».