Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου, 2020

Αγρίνιο: νέα κρούσματα απο ιχνηλατήσεις-σύσκεψη στο δημαρχείο

Προβληματίζει στο Αγρίνιο η κατάσταση που διαμορφώνεται τις τελευταίες ημέρες αναφορικά με την πορεία της πανδημίας και την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Σήμερα το μεσημέρι μάλιστα θα λάβει χώρα σύσκεψη στο δημαρχείο Αγρινίου όπου θα παραστούν εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής,  των υγειονομικών αρχών και άλλων εμπλεκόμενων αρχών.

Τελευταία εξελίξη μάλιστα έχει να κάνει με περεταίρω αύξηση κρουσμάτων μετά από ιχνηλατήσεις στις επαφές ατόμου που νόσησε και νοσηλεύεται. Νεότερες πληροφορίες κάνουν λόγο για πέντε νέα κρούσματα στην πόλη τα οποία αναμένεται να περιλαμβάνει η κατανομή του ΕΟΔΥ τις επόμενες ημέρες.

Θυμίζουμε εξάλλου πως η χθεσινή κατανομή του ΕΟΔΥ περιλάμβανε έξι στο Νομό με τα τέσσερα να αφορούν το Αγρίνιο. Σήμερα μάλιστα σε γύμνασιο της πόλης ακυρώθηκαν τα μαθήματα λόγω  κρούσματος σε γονείς μαθητή την ώρα που και το Δικαστικό Μέγαρο παραμένει κλειστό για να ληφθούν τα προβλεπόμενα μέτρα μετά τη γνωστοποίηση κρούσματος σε δικηγόρο που βρισκόταν χθες στο χώρο.

Σημειωτέον εξάλλου πως  χθες  ανακοίνωση εξέδωσε το Σωματείο Εργαζομένων του ΕΚΑΒ Αιτωλοακαρνανίας με αφορμή τα κρούσματα κορωνοϊού τους κόλπους του ΕΚΑΒ Αγρινίου κάνοντας λόγο για «απαράδεκτη συμπεριφορά μερίδας συμπολιτών που ασκούν ψυχολογική και λεκτική βία εναντίων μας και εναντίων των οικογενειών μας, αυτό λέγεται μπούλινγκ».

Προβληματίζει εξάλλου η αναστολή των δωρέαν τεστ λόγω έλλειψης υλικών.

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις μάλιστα, ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών  Αιτωλοακαρνανίας Κώστας Μπακόπουλος εκφράζει την ανησυχία του και καλεί τους συμπολίτες να αναλάβουν τις ευθύνες τους. 

«Επειδή τα πράγματα σοβαρεύουν από μέρους μας θα κοιτάξουμε είτε σε συνεργασία με τη διοίκηση του Νοσοκομείου είτε ως ένωση ιατρών να κάνουμε μία ενημερωτική συνέντευξη για τον κόσμο. Έχω επανειλημμένα εκφράσει την ανησυχία μου, πολλοί συμπολίτες μας αστειεύονται, παίζουν. Πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους δεν είναι δυνατόν να μη φοράμε μάσκα πουθενά. Χθες σε συνέλευση στο Νοσοκομείο θίχτηκε και πάλι το ζήτημα της Παθολογικής. Μία υποστελεχωμένη κλινική στην οποία περιμένουμε το πότε θα ενισχυθεί. Ο κορωνοϊός δεν περιμένει. Αν τα κρούσματα αυξηθούν και χρήζουν νοσηλείας θα καταρρεύσει», ανέφερε σε δήλωση του.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.