Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, 2021

Αγρίνιο: Νέοι σηματοδότες στην Εθνικής Αντιστάσεως, ανάπλαση στην 28ης Οκτωβρίου (Καραπανέικα)

Αγρίνιο: Νέοι σηματοδότες στην Εθνικής Αντιστάσεως, ανάπλαση στην 28ης Οκτωβρίου (Καραπανέικα)

Ένα σημαντικό έργο, σε εφαρμογή της εγκεκριμένης κυκλοφοριακής ρύθμισης για την αντιδρόμηση της οδού Εθνικής Αντιστάσεως (Καρπενησίου) και την ανάπλαση της 28ης Οκτωβρίου (Καραπανέικα), προχωρά με την υπογραφή σύμβασης από τον Δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου.

Πρόκειται για την  αναβάθμιση και προσαρμογή φωτεινής σηματοδότησης της οδού  Εθνικής Αντιστάσεως και εργασίες ανάπλασης της 28ης Οκτωβρίου, προϋπολογισμού   349.999,99 €».

Τα ανωτέρω αναφέρονται σε ανακοίνωση του Δήμου Αγρινίου σχετικά με την υπογραφή της σύμβασης για το έργο, το οποίο περιλαμβάνει την εγκατάσταση νέας φωτεινής σηματοδότησης στους κόμβους:

  • ΚΟΜΒΟΣ A : ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ – ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΥ – ΜΠΑΪΜΠΑ
  • ΚΟΜΒΟΣ B : ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ – ΛΑΜΠΡΑΚΗ – ΜΑΚΡΗ
  • ΚΟΜΒΟΣ Γ : ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ – ΔΕΛΦΩΝ – ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ

Στους συγκεκριμένους κόμβους,  σύμφωνα με τη μελέτη,  προβλέπεται αποξήλωση των παλαιών ιστών, των καλωδιώσεων και των παλαιών δικτύων.  Οι νέοι φωτεινοί σηματοδότες θα είναι σύγχρονων προδιαγραφών  και περιλαμβάνουν τοποθέτηση  ηχητικής διάταξης σηματοδότησης για τη διέλευση τυφλών από διάβαση πεζών.

Επί της οδού 28ης Οκτωβρίου θα εκτελεστούν εργασίες πλακόστρωσης, ανύψωσης φρεατίων αποχέτευσης καθώς και ανύψωσης και προσαρμογής της στάθμης της οδού με αυτή της πλατείας για την ενοποίηση του χώρου.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου κατά την υπογραφή της σύμβασης, παρουσία  του Αντιδημάρχου Μίμη Σκορδόπουλου, αναφέρθηκε στη σημασία του έργου: «Αλλάζουμε την πόλη και δημιουργούμε υποδομές που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις. Με το συγκεκριμένο έργο  παρεμβαίνουμε σε ένα σημαντικό κομμάτι της πόλης με εργασίες ανάπλασης».

Με την ολοκλήρωση του έργου θα καταστεί εφικτή η εφαρμογή της εγκεκριμένης κυκλοφοριακής ρύθμισης για την αντιδρόμηση της οδού Εθνικής Αντίστασης. Για το λόγο αυτό στη σύμβαση προβλέπεται και η τοποθέτηση όλης της απαραίτητης οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης για την υλοποίηση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.