Σε ισχύ τίθενται από σήμερα (19/2) σημαντικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο του Αγρινίου, οι οποίες και θα διαρκέσουν για διάστημα 1,5 μήνα.
Περιλαμβάνουν σειρά διακοπών κυκλοφορίας οχημάτων, αντιδρομήσεων καθώς και μεταφορά αφετηρίας αστικών και πιάτσας ταξί, με σκοπό την εκτέλεση εργασιών.
Ως γνωστόν, σε εξέλιξη βρίσκονται εργασίες επί της οδού Τσικνιά, οι οποίες προχωρούν, καθώς και επί της οδού Παλαμά, στο τελευταίο τμήμα της, στην συμβολή με την οδό Αγ. Δημητρίου.
Ο Δήμος Αγρινίου ωστόσο προχωρά σε παρέμβαση και στο τμήμα της Αγ. Δημητρίου μέχρι την πλατεία Χατζοπούλου, στην συμβολή με τις οδούς Τσικνιά και Δαγκλή.
Εκεί, έχει εντοπιστεί σπηλαίωση στο υπέδαφος από παλαιό αγωγό ύδρευσης και κρίθηκε σκόπιμο να προχωρήσει άμεσα παρέμβαση, ώστε να αποκατασταθεί το πρόβλημα και να τοποθετηθούν παράλληλα νέα δίκτυα για λύματα, ύδρευση, φυσικό αέριο, όμβρια ύδατα και ρευματοδότηση.
Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αναμένεται να… διαταράξουν τα συνηθισμένα ως προς την κίνηση των οχημάτων στις κεντρικές οδούς, δεδομένα θα επιφέρουν ταλαιπωρία, ωστόσο οι εργασίες που θα γίνουν αποσκοπούν στο να επιλυθεί μία και καλή το ζήτημα που εντοπίστηκε και να αποφευχθεί η πιθανότητα να χρειαστεί συνεργεία να προβούν σε σκαψίματα λίγο καιρό μετά από την ολοκλήρωση των έργων στις οδούς Τσικνιά-Παλαμά.
Στο πλαίσιο αυτό, βέβαια, θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα για το δυνατόν αμεσότερη ολοκλήρωση.
Αναλυτικά, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που τέθηκαν σε ισχύ:
το πλαίσιο εργασιών για την κατασκευή του έργου «έκτακτες εργασίες οδοποιίας, άρσης επικινδυνότητας στην συμβολή των οδών Τσικνιά, Αγίου Δημητρίου & Δαγκλή και πλησίον πλατείας Χατζοπούλου λόγω αποκατασταθείσας βλάβης σε υπόγειο αγωγό ύδρευσης της ΔΕΥΑΑ» και για την επείγουσα εκτέλεση έργου στη συμβολή των οδών Τσικνιά, Δαγκλή και Αγ. Δημητρίου στην περιοχή της πλατείας Χατζοπούλου, θα γίνουν οι εξής προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις :
- διακοπή της κυκλοφορίας στην οδό Αγ. Δημητρίου από τη συμβολή με την οδό Σπυρόπουλου έως τη πλατεία Χατζόπουλου.
- αντιδρόμηση της οδού Σπυρόπουλου και τα οχήματα θα κινούνται με κατεύθυνση την οδό Καλυβίων
- αντιδρόμηση της οδού Γκινοπούλου και τα οχήματα θα κινούνται με κατεύθυνση προς την οδό Αγ. Δημητρίου
- αντιδρόμηση της οδού Αφων Κέντρου στο τμήμα από τη συμβολή με την οδό Ευαγγελιστρίας μέχρι την οδό Αγ. Δημητρίου. Τα οχήματα θα κινούνται από την οδό Αγ. Δημητρίου προς την οδό Ευαγγελιστρίας
- διακοπή της κυκλοφορίας στην οδό Ιερού Λόχου (από την οδό Καλυβίων μέχρι την οδό Αγ. Δημητρίου)
- διακοπή της κυκλοφορίας στην οδό παράπλευρα της Πλατείας Χατζόπουλου από το ύψος της οδού Σουλίου έως την οδό Δαγκλή
- διακοπή της κυκλοφορίας στην οδό Δαγκλή από την Πλατεία Χατζόπουλου μέχρι την οδό Χ. Σαλάκου
- η οδός Τσικνιά είναι ήδη κλειστή για την εκτέλεση άλλης εγκατεστημένης εργολαβίας, επομένως παρατείνεται η διάρκεια που θα παραμείνει κλειστή μέχρι την ολοκλήρωση του έργου στην οδό Χατζοπούλου
- στην οδό Σουλίου εφαρμόζεται απαγόρευση αριστερής στροφής προς την Πλατεία Χατζόπουλου και υποχρεωτική κίνηση των οχημάτων προς την οδό Καλυβίων
- στην οδό Ηρ. Πολυτεχνείου εφαρμόζεται απαγόρευση κίνησης προς την Πλατεία Χατζόπουλου και υποχρεωτική δεξιά στροφή των οχημάτων προς την οδό Καλυβίων
- μεταφορά της υφιστάμενης αφετηρίας Αστικών Συγκοινωνιών από την οδό Αγ. Δημητρίου στην οδό Τερτσέτη στη λωρίδα κυκλοφορίας προς την οδό Μαβίλη (παράπλευρα υφιστάμενου super market)
- μεταφορά του υφιστάμενου χώρου στάθμευσης ΤΑΧΙ από την Πλατεία Χατζοπούλου στην οδό Σουλίου (στην αριστερή πλευρά της οδού μετά την υφιστάμενη θέση φορτοεκφόρτωσης και σε απόσταση 20 m πριν το φωτεινό σηματοδότη) στην οποία θα καταλάβει το αναγκαίο μήκος για στάθμευση τεσσάρων (4) αυτοκινήτων.
Μετά την ολοκλήρωση του έργου όλες οι ρυθμίσεις επανέρχονται στην προηγούμενη κατάσταση.
1 Σχόλιο
Αρκετοί αγρινιώτες ενθυμούμαστε, τους χειμάρους (ρέματα), που διέρχονταν μέσα από την πόλη του Αγρινίου.
Σαν δημότες είχαμε ενδιασμούς για την κάλυψη των ρεμάτων και την μετατροπή τους σε υπόγειους αγωγούς των λυμάτων της πόλης. Οι ανησυχίες μας μεγάλωναν, όταν βλέπαμε, ότι σταδιακά, πάνω από τα υπογειωμένα ρέματα κτίζονταν πολυόροφες πολυκατοικίες??? Σε σημεία όπως: 1) Απέναντι από το παλαιό Γυμνάσιο θηλέων,
2) στα Καραπανέϊκα (μετά το καφεκοπτείο κ. Σαλευρή), 3)στην οδό Παπαστράτου (στο ύψος του αγάλματος Φλέμινγκ), 4) απέναντι του προαυλίου του Ι.Ν. Αγίας Τριάδας κ.α..
Εύχομαι οι σπηλαιώσεις του υπεδάφους στην πόλη του Αγρινίου, να μην λάβουν μορφή χιονοστιβάδας???
Τελικά στο Αγρίνιο, επειδή κυριάρχησαν τα οικοπεδικά συμφέροντα, η πόλη έγινε πολεοδομικά “άναρχη”, με στενούς δρόμους, με πολυκατοικίες χωρίς χώρους πάρκινγκ και πρασίνου!!!
“Ειρήσθω εν παρόδω”, να θυμηθούμε ότι το Αγρίνιο το 1960 με πληθυσμό 17.000 κατοίκων, είχε ενεργό αεροδρόμιο, σιδηροδρομικό δίκτυο, ΚΤΕΛ.
Το δε οδικό δίκτυο της ε.ο. Αγρινίου – Θέρμου και ε.ο. Αγρινίου – Καρπενησίου παραμένει στην ΑΘΛΙΑ και ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΗ κατάσταση, του παρελθόντος!!!.
Είναι επιτακτική ανάγκη ο κ. Δήμαρχος Αγρινίου και οι υπεύθυνοι των υπηρεσιών του Δήμου, να ενεργοποιήσουν τα αντανακλαστικά τους…, στα ουσιαστικά ζητήματα, που αφορούν την ΑΝΑΤΑΞΗ της πόλης του Αγρινίου.
Είναι απαράδεκτο το Αγρίνιο να πνίγεται το χειμώνα από τους υψηλούς ρύπους αιθαλοομίχλης, που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των δημοτών.
Οι οριοθετημένοι οικισμοί γύρω από την πόλη του Αγρινίου, μπορούν να δώσουν την λύση στην αποκέντρωση και αειφορεία της περιοχής. Αρκεί να ισχύσουν αυστηρά πολεοδομικά κριτήρια δημιουργίας διόρωφων κατοικιών 400 τ.μ. ανά στρέμμα. Καθώς και βελτίωση υποδομών τους, στην οδοποιία, παροχής ύδρευσης και αποχευτικού συστήματος.