Κυριακή, 24 Ιανουαρίου, 2021

Αγρίνιο: Οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας σπεύδουν για rapid tests

Αγρίνιο: Οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας σπεύδουν για rapid tests

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι από συνεργείο του ΕΟΔΥ σε εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης για ανίχνευση του Covid-19 στο Αγρίνιο.

Η διενέργεια των τεστ για τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε σχολικές μονάδες της πόλης του Αγρινίου πραγματοποιείται από τις 08:30 το πρωί έως και τις 14.30 σήμερα στο χώρο του ΚΑΠΗ Αγίου Δημητρίου.

Έλεγχοι θα πραγματοποιηθούν στον ίδιο χώρο αύριο Δευτέρα και Τετάρτη, από τις 10:00 μέχρι και τις 14:30.

Για τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε σχολικές μονάδες του δήμου Μεσολογγίου θα διενεργηθούν την Τετάρτη 13 και την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Μεσολογγίου από 9 π.μ. έως 3μ.μ.

Για τους εκπαιδευτικούς σε σχολικές μονάδες του δήμου Ναυπακτίας θα διενεργηθούν την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπάκτου από 9 π.μ. έως 3 μ.μ.

Παράλληλα, ο Δήμος Ακτίου Βόνιτσας ενημέρωσε ότι ανταποκρίνεται στο αίτημα του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Βόνιτσας και την Δευτέρα και Τρίτη όλοι οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στα όρια του Δήμου Ακτίου- Βόνιτσας, καθώς και οι εργαζόμενες στην καθαριότητα των σχολικών μονάδων, θα ελεγχθούν σε τοπικά μικροβιολογικά εργαστήρια. Το ίδιο ζητήθηκε και από τον Δήμο Ξηρομέρου, στα όρια του οποίου εντάσσονται σχολεία που ανήκουν στο σύλλογο.

Η ανακοίνωσή του Συλλόγου αναφέρει:

Τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία ανοίγουν τη Δευτέρα 11 Γενάρη. Με ποιον τρόπο; Μ’ αυτόν ακριβώς που άνοιξαν τον Σεπτέμβρη και που ήταν νομοτέλεια το κλείσιμό τους, παρά τις διαβεβαιώσεις των (ανευθυνο)υπεύθυνων για το αντίθετο. Και, μάλιστα, η κατάσταση σήμερα είναι τρομακτικά επιβαρυμένη, επιδημιολογικά, σε σχέση με τον Σεπτέμβρη. Με κρούσματα ,νοσηλείες σε ΜΕΘ αλλά, δυστυχώς, και θανάτους στα ύψη».

Επειδή η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ εξακολουθεί να χρησιμοποιεί την παραπληροφόρηση ως το μοναδικό μέτρο εναντίον της πανδημίας και  αδιαφορεί για την ουσία, ο σύλλογός μας απευθύνθηκε στον Δήμο Ακτίου Βόνιτσας  ζητώντας  να υποκαταστήσει το ανύπαρκτο υπουργείο στην ελάχιστη υποχρέωσή του: Τον άμεσο έλεγχο των εκπαιδευτικών με διαγνωστικό covid-test. Ο Δήμος μας ενημέρωσε ότι ανταποκρίνεται στο αίτημά μας και την Δευτέρα και Τρίτη όλοι οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στα όρια του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας, καθώς και οι εργαζόμενες στην καθαριότητα των σχολικών μονάδων, θα ελεγχθούν σε τοπικά μικροβιολογικά εργαστήρια.  Το ίδιο ζητάμε να κάνει και ο Δήμος  Ξηρομέρου, στα όρια του οποίου έχουμε σχολεία που ανήκουν στο σύλλογό μας.

Αυτό δεν απαλλάσσει το ΥΠΑΙΘ από τις  υποχρεώσεις του απέναντι στην εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και στην κοινωνία γενικότερα. Το αντίθετο! Γι αυτό και καταγγέλλουμε  την πολιτική της κυβέρνησης και του υπουργείου παιδείας, η οποία οδηγεί σε πλήρη απαξίωση της δημόσιας εκπαίδευσης και βάζει σε κίνδυνο τις ζωές μαθητών και εκπαιδευτικών. Και δηλώνουμε ότι δε θα σταματήσουμε να παλεύουμε απέναντι στις πολιτικές της κυβέρνησης που καταστρέφουν το Δημόσιο δωρεάν εκπαιδευτικό σύστημα.

Ο Δήμος Ακτίου Βόνιτσας σε συνεργασία με την Επιτροπή Παιδείας του δήμου θα διενεργήσει δωρεάν ελέγχους ταχείας αντίδρασης (rapid test) για τη νόσο COVID-19 την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου και την Τρίτη 12 Ιανουαρίου σε όσους εκπαιδευτικούς και υπαλλήλους καθαριότητας των σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου επιθυμούν. Για την ομαλή διεξαγωγή των rapid test και την αποφυγή συνωστισμού , η διαδικασία θα έχει ως εξής :

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021

Μικροβιολογικό Εργαστήριο Νάση Ανδρέα

(Αγίου Σπυρίδωνα και Βενιζέλου Ελευθέριου – Βόνιτσα )

11:00- 14:00

Εκπαιδευτικοί και υπάλληλοι καθαριότητας

Σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δημοτικής Ενότητας Ανακτορίου

·                     Δημοτικό Βόνιτσας

·                     Ειδικό Δημοτικό Βόνιτσας

·                     Δημοτικό  Αγίου Νικολάου

·                     Δημοτικό Μοναστηρακίου

·                     Δημοτικό Παλιαμπέλων

·                     Δημοτικό Δρυμού

·                     Δημοτικό Θυρρείου

·                     1Ο , 2Ο & 3ο Νηπιαγωγείο Βόνιτσας

·                     Ειδικό Νηπιαγωγείο Βόνιτσας

·                     Νηπιαγωγείο Αγίου Νικολάου

·                     Νηπιαγωγείο Μοναστηρακίο

·                     Νηπιαγωγείο Παλιαμπέλων

·                     Νηπιαγωγείο Δρυμού

·                     Νηπιαγωγείο Θυρρείου

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021

Δημαρχείο Κατούνας ( Ιατρός Νάσης Ανδρέας)

10:00- 11:30

Εκπαιδευτικοί και υπάλληλοι καθαριότητας Σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δημοτικής Ενότητας Μεδεώνος

·                     Δημοτικό Κατούνας

·                     Δημοτικό Τρύφου

·                     Δημοτικού Αετού

·                     Δημοτικό Κομπωτής

·                     Νηπιαγωγείο Κατούνας

·                     Νηπιαγωγείο  Τρύφου

·                     Νηπιαγωγείο Αετού

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021

Μικροβιολογικό Εργαστήριο Παππά Μιμόζας 

(Ιωάννου Καποδίστρια 17- Βόνιτσα )

11:00- 14:00

Εκπαιδευτικοί και υπάλληλοι καθαριότητας Σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δημοτικής Ενότητας Παλαίρου

·                     Δημοτικό Παλαίρου

·                     Δημοτικό Πλαγιάς

·                     Νηπιαγωγείο Παλαίρου

·                     Νηπιαγωγείο Πλαγιάς

Οι εκπαιδευτικοί κατά την προσέλευσή τους για την διενέργεια του Test παρακαλούνται να έχουν μαζί τους τον αριθμό ΑΜΚΑ ή την Αστυνομική τους Ταυτότητα και να τηρούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα (μάσκες, αποστάσεις ασφαλείας, όχι μαζική προσέλευση).

Η προσέλευση των εκπαιδευτικών μέχρι στιγμής χαρακτηρίζεται ικανοποιητική ενώ αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι και τις μεσημεριανές ώρες.

Το απαντητικό μήνυμα που λαμβάνουν όσοι έχουν υποβληθεί σε δειγματοληπτικό έλεγχο, ηλεκτρονικά από τον ΕΟΔΥ εντός 15 λεπτών,  είναι της παρακάτω μορφής:

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.