Τρίτη, 30 Νοεμβρίου, 2021

Αγρίνιο: οι μαθητές του 2ου Λυκείου ξεκαθαρίζουν το λόγο της κατάληψης ενάντια στην σεξουαλική παρενόχληση

Αγρίνιο: οι μαθητές του 2ου Λυκείου ξεκαθαρίζουν το λόγο της κατάληψης ενάντια στην σεξουαλική παρενόχληση

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκάλεσε στην τοπική κοινωνία η κατάληψη της περασμένης Τρίτης στο 2ο Γενικό Λύκειο με την οποία οι μαθητές διατράνωσαν την εναντίωση τους  στην σεξουαλική παρενόχληση και στον σεξισμό .

Οι εκπρόσωποι των μαθητών του σχολείου σήμερα με ανακοίνωση τους ξεκαθαρίζουν πως αφορμή της κατάληψης αποτέλεσε η επικαιρότητα και η  χρόνια αυτή  παθογένεια  και όχι κάποιο συγκεκριμένο γεγονός.

«Διαψεύδουμε οποιεσδήποτε φήμες για  περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης  στον χώρο του σχολείου διότι είναι ανυπόστατες και δεν είχαν ως αφετηρία εμάς», τονίζουν.

Η ανακοίνωση:

Λόγω  φημών που έχουν διαδοθεί στο  σχολείο μας (2ο Γενικό Λύκειο Αγρινίου) ,στην πόλη μας  και δυστυχώς σε πολλές περιοχές  της  επικράτειας  θα θέλαμε να ανακοινώσουμε τα παρακάτω .

Διαψεύδουμε οποιεσδήποτε φήμες για  περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης  στον χώρο του σχολείου διότι είναι ανυπόστατες και δεν είχαν ως αφετηρία εμάς. Ακόμη παρεξηγήσεις  έχουν δημιουργηθεί σχετικά με τον λόγο της κατάληψης που συνέβη την Τρίτη 05/10/2021 και  για αυτό θα θέλαμε να δηλώσουμε τα εξής.

Αφορμή της κατάληψης με θέμα ενάντια στην σεξουαλική παρενόχληση και τον σεξισμό αποτέλεσε η επικαιρότητα και  χρόνια αυτή  παθογένεια  που δυστυχώς ακούμε συνεχώς  γεγονότα να συμβαίνουν. Σε καμία περίπτωση δεν αναφερόταν σε κάποιο συγκεκριμένο γεγονός αλλά στο γενικό φλέγον θέμα του σεξισμού και της σεξουαλικής  παρενόχλησης .

Τέλος  να ενημερώσουμε πως οι καθηγητές  και ο διευθυντής στηρίζουν το αίτημα μας για ενημέρωση του σχολείου σχετικά με το φαινόμενο αυτό και έχουν γίνει ήδη οι απαιτούμενες ενέργειες.

                                                                                          Μαθητικές κοινότητες  δια των προέδρων

                                                                                                       του 2ου Γενικού Λυκείου  Αγρινίου

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. Ανωνυμος

    κάποτε για τις τουαλέτες πλακάκια κλπ.τωρα βρήκαν θέμα επίκαιρο και βρήκαν την ευκαιρία.Αντι να συγκεντρώνονται στα μαθήματά τους.

  2. Αντιεκπαιδευτικός

    Έτσι μπράβο! Δεν χρειάζεται να υπάρχει συγκεκριμένος λόγος για να γίνει η κατάληψη. Εγώ πάντως βολεύομαι μια χαρά. Αύριο θα «απεργήσω» δια της καταλήψεως των μαθητών χωρίς να χάσω το μεροκάματο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.