Κυριακή, 7 Μαρτίου, 2021

Aγρίνιο: οι πρώτες προτάσεις του συνδυασμού «Ενωμένο εμπόριο με αξιοπιστία και προοπτική»

Aγρίνιο: οι πρώτες προτάσεις του συνδυασμού «Ενωμένο εμπόριο με αξιοπιστία και προοπτική»

Tις πρώτες προτάσεις αλλά και ονόματα που συμμετέχουν στη γραμματεία του παρουσιάζει ο συνδυασμός «Ενωμένο Εμπόριο με αξιοπιστία και προοπτική» που θα συμμετάσχει στις εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου.

«Συνάδελφοι θέλουμε να απευθυνθούμε σε εσάς και να τονίσουμε ότι άμεση προτεραιότητα μας θα είναι η διεκδίκηση της επιβίωσης μας, το μέλλον του Εμπορίου και των μικρών Εμπορικών επιχειρήσεων.
Θέλουμε επίσης να δηλώσουμε με πολύ ειλικρινή και ξεκάθαρο τρόπο, χαρακτηριστικά που διακρίνουν όλους εμάς που αποφασίσαμε να συμμετέχουμε σ’ αυτή την προσπάθεια, ότι είμαστε εδώ για να ενώσουμε και όχι να διχάσουμε και ότι εάν οι Συνάδελφοι στις εκλογές που θα γίνουν στον Εμπορικό Σύλλογο Αγρινίου μας εμπιστευθούν, μας στηρίξουν και μας εκλέξουν να είναι σίγουροι ότι θα ανταποδώσουμε την εμπιστοσύνη τους», αναφέρει η ανακοίνωση του συνδυασμού που αναλυτικά έχει ως εξής:

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Ξεκίνησε η νέα χρονιά καθώς και η νέα δεκαετία οι οποίες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για το Εμπόριο, τους Συναδέλφους Εμπόρους και τις επιχειρήσεις που διαθέτουν. Είναι αυτές που μπόρεσαν και άντεξαν στην πρωτόγνωρη κρίση που ξεκίνησε εδώ και μία δεκαετία και δυστυχώς παραμένει εδώ ακόμη και σήμερα με πιο έντονο τρόπο.
Σ’ αυτό λοιπόν το εξαιρετικά δύσκολο και μεταβαλλόμενο οικονομικό περιβάλλον εξακολουθούμε να δηλώνουμε παρόντες παρ’ όλο που έχουμε εξαντλήσει τις αντοχές μας.

Η χρονιά που διανύουμε έχει για τον Εμπορικό κόσμο της Πόλης μας και ένα άλλο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό. Αφορά όλους τους συναδέλφους και αυτό γιατί τους επόμενους μήνες θα γίνουν εκλογές στον Εμπορικό Σύλλογο Αγρινίου για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και των άλλων οργάνων διοίκησης του Συλλόγου.

Σε αυτές τις εκλογές, συναδέλφισσες και συνάδελφοι Έμποροι της Πόλης μας με μακρόχρονη και καθημερινή παρουσία στην αγορά, γνωρίζοντας τα πολλά και σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Εμπορικός κόσμος, αλλά και την συσσωρευμένη κόπωση που υπάρχει, αποφασίσαμε να συγκροτήσουμε ένα ψηφοδέλτιο με συμμετοχή Συναδέλφων που θα λάβει μέρος στις εκλογές. Αφού θέσει στην κρίση των μελών του Συλλόγου τις θέσεις μας για τα διάφορα θέματα που μας απασχολούν καθώς και τον σημαντικό ρόλο που μπορεί να έχει ο Εμπορικός Σύλλογος στην Πόλη μας θα ζητήσουμε την στήριξη του ψηφοδελτίου μας.

Συνάδελφοι, γνωρίζουμε ότι θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε δύσκολες προκλήσεις όσον αφορά την εξελίξεις στην αγορά. Θέλουμε όμως να τονίσουμε ότι εφόσον ενισχύσουμε την συλλογική μας εκπροσώπηση θα μπορέσουμε να πετύχουμε περισσότερα.

Θέλουμε επίσης να θέσουμε σε γνώση των Συναδέλφων ένα πλαίσιο βασικών διεκδικήσεων για το οποίο υποσχόμαστε ότι θα προσπαθήσουμε.

1. Δίκαιη φορολογία

Θέλουμε να υπάρξει ένα νέο, σταθερό ,λειτουργικό, αναπτυξιακό, και επιτέλους έντιμο φορολογικό σύστημα. Όλος ο Εμπορικός Κόσμος έχει βιώσει με τον πιο έντονο τρόπο την χωρίς όρια εξοντωτική υπερφορολόγηση για πολλά χρόνια.

2. Ασφάλισης και Υγεία

Ο νέος ασφαλιστικός νόμος τέθηκε σε ισχύ. Θα παρακολουθούμε την εξέλιξη και την εφαρμογή του, ενημερώνοντας τα μέλη μας. Ιδιαίτερα για τους συναδέλφους που είναι κοντά στη συνταξιοδότησή τους θα φροντίσουμε να έχουν συμβουλευτική υποστήριξη.

3. Παρεμπόριο

Είναι ανάγκη να γίνονται πιο αυστηροί και εντατικοί έλεγχοι όπως σε πλατείες, δρόμους, παζάρια νόμιμα και παράνομα.

4. Εκπτώσεις

Είναι πλέον ανάγκη , το απαιτεί ο εμπορικός κόσμος να αλλάξει ο νόμος για τις εκπτώσεις και τις προσφορές. Υπάρχει μεγάλη κόπωση τόσο στο καταναλωτικό κοινό όσο και τον Εμπορικό κόσμο με τις συνεχείς εκπτώσεις και προσφορές . Ζητάμε την κατάργηση των Ενδιάμεσων εκπτώσεων που η εμπειρία από την εφαρμογή τους τα τελευταία χρόνια δεν προσέφερε τίποτε θετικό στην αγορά. Προτείνουμε να παραμείνουν οι χειμερινές και καλοκαιρινές εκπτώσεις με μειωμένη διάρκεια.

Είμαστε αντίθετοι στην πλήρη απελευθέρωση των προσφορών που θα ενισχύσει τα Πολυκαταστήματα και τις αλυσίδες. Πρέπει ο θεσμός των εκπτώσεων να αποκτήσει πάλι την χαμένη του αξιοπιστία.

5. Επαγγελματική Στέγη

Είναι ανάγκη να υπάρχει από την πλευρά των ιδιοκτητών προσέγγιση στην πραγματική εικόνα της αγοράς σήμερα. Από την πλευρά της πολιτείας να υπάρχει προστασία των συναδέλφων από ακραίες συμπεριφορές, άλλωστε η εικόνα με τα κενά ακίνητα στους κεντρικούς δρόμους της Πόλης μας αλλά και σε όλη τη χώρα το αποδεικνύουν και μόνο θλίψη προκαλούν.

6. Χρηματοδότηση

Πρέπει να πιέσουμε ώστε να εξασφαλιστεί ρευστότητα στις επιχειρήσεις μας που έχουν εξαντληθεί μέσα στην κρίση. Οι τράπεζες πρέπει να στηρίξουν την πραγματική οικονομία . Είναι άμεση απαίτηση του Εμπορικού κόσμου να υπάρξει από την πλευρά των Τραπεζών η ελάχιστη επιβάρυνση στις χρεώσεις των ηλεκτρονικών συναλλαγών όπως συμβαίνει κατά κανόνα με τα μεγάλα πολυκαταστήματα κλπ . Ζητάμε ίση μεταχείριση.

7. Ωράριο

Δηλώνουμε με ξεκάθαρο και κατηγορηματικό τρόπο ότι είμαστε αντίθετοι στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας. Θα προσπαθούμε για την τήρηση και εφαρμογή του ωραρίου που αποδέχεται ο κορμός της αγοράς σήμερα.

Θέλουμε να τονίσουμε ότι σκοπός είναι να εγκαινιάσουμε ένα νέο δίαυλο επικοινωνίας με τους συναδέλφους. Να ακούσουμε τα προβλήματα που τους απασχολούν και αυτά που αφορούν την καθημερινότητα τους. Να επιδιώξουμε να καλλιεργήσουμε μια αμοιβαία και ειλικρινή σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ εμπόρων και καταναλωτών. Θα λαμβάνουμε τα μηνύματα της αγοράς και να μην τα αγνοούμε. Στόχος μας είναι να επιδιώξουμε συνεργασία με όλους τους φορείς για το καλό όλων. Να προσπαθήσουμε να αποκτήσει πάλι ο Σύλλογος την αίγλη και το κύρος που του αναλογεί σαν ζωντανό κύτταρο της Πόλης μας. Να προβάλλουμε άμεσα την Αγορά μας πέρα από την πόλη μας και τον νομό μας, ώστε να καταστεί πάλι το Αγρίνιο εμπορικός κόμβος όπως στο παρελθόν με επιτυχία. Χρέος μας είναι να αναδείξουμε και να προβάλλουμε την πάνω από εκατό χρόνια ιστορική διαδρομή του Συλλόγου μας.

Συνάδελφοι θέλουμε να απευθυνθούμε σε εσάς και να τονίσουμε ότι άμεση προτεραιότητα μας θα είναι η διεκδίκηση της επιβίωσης μας, το μέλλον του Εμπορίου και των μικρών Εμπορικών επιχειρήσεων.

Θέλουμε επίσης να δηλώσουμε με πολύ ειλικρινή και ξεκάθαρο τρόπο, χαρακτηριστικά που διακρίνουν όλους εμάς που αποφασίσαμε να συμμετέχουμε σ’ αυτή την προσπάθεια, ότι είμαστε εδώ για να ενώσουμε και όχι να διχάσουμε και ότι εάν οι Συνάδελφοι στις εκλογές που θα γίνουν στον Εμπορικό Σύλλογο Αγρινίου μας εμπιστευθούν, μας στηρίξουν και μας εκλέξουν να είναι σίγουροι ότι θα ανταποδώσουμε την εμπιστοσύνη τους.

Για τη Γραμματεία του Συνδυασμού

Κωστίκογλου Μ. Σωκράτης
Γιοπάνος Κ. Γιάννης
Δεληγιάννης Β. Θεόδωρος
Δημόπουλος Παναγιώτης
Μερμίγκης Ι. Στέλιος

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.