Δευτέρα, 8 Μαρτίου, 2021

Αγρίνιο: Οι σύλλογοι Μικρασιατών Προσφύγων και Ποντίων παίρνουν θέση για το θέμα των γραφείων του ΣΕΑ-ΔΟΣ

Αγρίνιο: Οι σύλλογοι Μικρασιατών Προσφύγων και Ποντίων παίρνουν θέση για το θέμα των γραφείων του ΣΕΑ-ΔΟΣ

O Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος (ΣΕΑ-ΔΟΣ) προ ημερών κατήγγειλλε πως εδιώχθη βιαίως από το γραφείο που του είχε παραχωρηθεί  στο δημοτικό κατάστημα Αγίου Κωνσταντίνου. Το θέμα μάλιστα συζητήθηκε και στο δημοτικό συμβούλιο.

Στην ανακοίνωση του υποστήριξε εξάλλου πως «τον περασμένο Δεκέμβριο σε ευρεία σύσκεψη των συλλόγων που στεγάζονται σε γραφεία του πρώην κοινοτικού καταστήματος παρουσία του Δημάρχου και μελών του Τοπικού Συμβουλίου, λόγω της επικείμενης λειτουργίας ΚΕΠ και εφόσον κανείς από τους υπόλοιπους συλλόγους δεν δήλωσε πρόθεση μετακίνησης αλλά ούτε και συνεννόησης , ο Σύλλογος μας δηλώσαμε ότι θα δεχτούμε να παραχωρήσουμε το γραφείο με την προϋπόθεση ότι θα μας παραχωρηθεί σε κάποιο άλλο από τα κτίρια που ανήκουν στον δήμο (με κατεύθυνση προς το ΚΑΠΗ Αγίου Κωνσταντίνου)».

Η αναφορά αυτή προκάλεσε την αντίδραση των συλλόγων Μικρασιατών Προσφύγων Ν. Αιτωλοακαρνανίας και των Ποντίων Ν. Αιτωλοακαρνανίας «Δημ. Ψαθάς». Η κοινή ανακοίνωση τους αναφέρει:

 

Κοινή Ανακοίνωση :

ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΏΝ ΠΡΟΣΦΎΓΩΝ Ν. ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

ΠΟΝΤΊΩΝ Ν.ΑΙΤ/ΝΙΑΣ “ΔΗΜ. ΨΑΘΆΣ”

Με έκπληξη, αλλά και βαθιά λύπη διαβάσαμε στα τοπικά μέσα  ενημέρωσης την ανακοίνωση του Συλλόγου Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος.

Από την ανακοίνωση προκύπτει ότι οι Σύλλογοι Μικρασιατών και Ποντίων συνέβαλαν στην εκδίωξη του συλλόγου Αιμοδοτών από το κτίριο του παλαιού Δημοτικού Σχολείου Αγίου Κωνσταντίνου για να γίνει Κ.Ε.Π.

Εκτός από την εύλογη απορία για το πώς θα μπορούσαν οι σύλλογοί μας να εκδιώξουν έναν άλλο, αφού και εμείς είμαστε φιλοξενούμενοι στο κτίριο και προς αποκατάσταση της αλήθειας, ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας τα εξής:

– Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, παρουσία του Δημάρχου και των συλλόγων που συστεγάζονται στο κτίριο, ο πρόεδρος του συλλόγου Αιμοδοτών ανακοίνωσε ότι ο σύλλογός τους διαθέτει ήδη γραφείο στο νέο νοσοκομείο Αγρινίου.

– Άλλο μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου Αιμοδοτών ανέφερε ότι οι σύλλογοί μας πρέπει να παραμείνουν στο κτίριο το οποίο πρέπει να χρησιμοποιείται ως πολιτιστικό κέντρο.

– Σε συνεννόηση του προέδρου του Συλλόγου Αιμοδοτών με τον Δήμαρχο, ανακοίνωσε ότι του παραχωρήθηκε και άλλος χώρος σε άλλο κτίριο στον Άγιο Κωνσταντίνο και έτσι αυτοβούλως αποχωρεί για να δώσει λύση στο πρόβλημα χώρου που δημιουργήθηκε από την επικείμενη λειτουργία του Κ.Ε.Π.

– Το κτίριο αυτό έχτισαν οι πρόγονοί μας με προσωπική εργασία και στερούμενοι τα πάντα για να μαθαίνουν τα παιδιά τους γράμματα. Εμείς, οι απόγονοί τους, νιώθοντας την ευθύνη και βαθιά αγάπη για το κτίριο, το καθαρίζουμε και το συντηρούμε, χωρίς να αλλοιώνουμε το χαρακτήρα του.

Θα θέλαμε να θεωρούμε ως αυτονόητο το ότι οι συμπολίτες μας γνωρίζουν πολύ καλά τη δράση και τους σκοπούς των συλλόγων μας, οι οποίοι είναι καθαρά εκπολιτιστικοι, για κανένα λόγο κερδοσκοπικοί, ενώ δεν έχουν καμία σχέση με κέντρα εξουσίας και αποφάσεων.

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. JIMMIS

    Καλά καλά μην ορκίζεστε οτι δεν συνεργαστήκατε για την εκδίωξη των παρείσακτων. Ιδίως αφού θεωρείτε ιδιοτησία των παπούδων σας το κτίριο.

  2. Αναρχοκαπιτάλας

    Πως γίνεται όμως, όλοι οι ευαισθητοποιημένοι και αδικημένοι δημότες και όλα τα περιστατικά να εμφανίζονται πάντα πριν από τις εκλογές;; Άλλη μια κακοστημένη και πρόχειρη σκευωρία που πήγε πάτο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.