Τετάρτη, 18 Μαΐου, 2022

Αγρίνιο: οργή εμπόρων για το άνοιγμα στις 10 το πρωί- Ζητούν παρέμβαση βουλευτών και περιφερειάρχη

Αγρίνιο: οργή εμπόρων για το άνοιγμα στις 10 το πρωί- Ζητούν παρέμβαση βουλευτών και περιφερειάρχη

 Έντονες παραμένουν οι αντιδράσεις στο Αγρίνιο για την απόφαση έναρξης στις 10 του ωραρίου των καταστημάτων του λιανεμπορίου τις καθημερινές.

Προ ημερών ανανεώθηκε  η ισχύς της απόφασης του Yπουργείου Ανάπτυξης που αφορά αστικά κέντρα και έχει σκοπό την αποφυγή του συγχρωτισμού τις πρωινές ώρες όταν εργαζόμενοι και μαθητές οδεύουν σε δουλειές και σχολεία αντίστοιχα.

Σε πρόσφατη συνεδρίαση του το  δημοτικό συμβούλιο ομόφωνα εξέφρασε στήριξη των αιτημάτων του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου  ζητώντας να εξαιρεθεί η πόλη από το άνοιγμα των καταστημάτων της στις 10:00 το πρωί.

Σημειώνεται στο αίτημα ότι η αστική συγκοινωνία της πόλης του Αγρινίου είναι πολύ αραιή λόγω μικρής πληρότητας και αυτό συμβαίνει διότι από την περιφέρεια οι κάτοικοι εισέρχονται στην αγορά με τα Ι.Χ. αυτοκίνητά τους από πολύ νωρίτερα.

«Το θεωρώ αδιανόητο το άνοιγμα της αγοράς στις 10» , ανέφερε εξάλλου ο Δήμαρχος Γιώργος Παπαναστασίου παρουσιάζοντας το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων.

Οι έμποροι από τη πλευρά τους είναι εξαιρετικά ενοχλημένοι. «Δεν καταλαβαίνουν ότι ο κόσμος γύρω από τα χωριά του Αγρινίου έχει μάθει να μπαίνει νωρίς στην πόλη για ψώνια για να φύγει μετά στο σπίτι του; Πως θα αλλάξει αυτό όταν δεν υπάρχουν ειδικά δρομολόγια από το υπεραστικό ΚΤΕΛ για παράδειγμα που, έτσι κι αλλιώς, λόγω κόβιντ έχει μειωμένες πληρότητες; Το αστικό ΚΤΕΛ τα ίδια. Ποια είναι η λύση που προτείνουν οι κυβερνητικοί και γιατί δεν μιλάει το Επιμελητήριο; Ο δήμος ποια λύση σκέφτεται;», ρωτά μαγαζάτορας στο κέντρο.

Μάλιστα, πολλοί επισημαίνουν και κάτι ακόμη. Δεν είναι μόνο ότι τα σούπερ μάρκετ και τα τρόφιμα ανοίγουν 8 το πρωί και σε πολλές περιπτώσεις έχουν προϊόντα των εμπορικών. Είναι και ότι όλες οι πόλεις της ευρύτερης περιοχής δηλαδή Άρτα, Μεσολόγγι, Ναύπακτος, Αίγιο, κλπ, δεν έχουν τέτοια υποχρέωση! “Προφανώς το Αγρίνιο και η Πάτρα θεωρήθηκαν το ίδιο πράγμα, πλούσιες μητροπόλεις, από τους φωστήρες της κυβέρνησης!», λέει ο συνομιλητής μας…

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου Σωκράτης Κωστίκογλου από την πλευρά του καλεί « τον Περιφερειάρχη και τους βουλευτές του νομού να στηρίξουν το δίκαιο αίτημα του εμπορικού κόσμου της πόλης μας που σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας έχει τηρήσει  με υπεύθυνο και υποδειγματικό τρόπο τα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας».

Η ανακοίνωση του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου:

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ  ΝΑ ΑΓΝΟΕΙ ΤΙΣ ΔΙΑΔΟΧΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΚΑΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ.

Η φετινή εορταστική περίοδος είναι εξαιρετικά κρίσιμη και καθοριστική για την επιβίωση των μικρών επιχειρήσεων  της αγοράς καθώς και για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας.

Το Yπουργείο Ανάπτυξης εξακολουθεί να  προκαλεί με τη στάση του αγνοώντας  το αίτημα του  εμπορικού κόσμου  της πόλης μας να εξαιρεθεί από το υποχρεωτικό άνοιγμα της αγοράς στις 10 το πρωί, το όποιο έχει  και την  ομόφωνη στήριξη   του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου.

Το Υπουργείο Ανάπτυξης με την τελευταία του  απόφαση δίνει παράταση  στο μέτρο και ιδιαίτερα λίγες ημέρες πριν τις γιορτές, καταδικάζοντας  μια ολόκληρη  αγορά η οποία έχει εναποθέσει τις όποιες ελπίδες και προσδοκίες της στις ημέρες των γιορτών για να σωθεί ότι ακόμη σώζεται .

Καλώ τον Περιφερειάρχη και τους βουλευτές του νομού να στηρίξουν το δίκαιο αίτημα του εμπορικού κόσμου της πόλης μας που σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας έχει τηρήσει  με υπεύθυνο και υποδειγματικό τρόπο τα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας.

 

O ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΚΩΣΤΙΚΟΓΛΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗΣ

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. Ανώνυμος

    Ναι μωρε,τωρα θα παρουν οι μπλε βουλευτες,ο μπλε περιφερειαρχης και ο μπλε δημαρχος τον κουλη να αλλαξουν το ωραριο του αγρινιου….ψηφιστε καλυτερα την αλλη φορα.

  2. Δημήτρης κοντονικας

    Έρχεται πίτσα..
    Ολη η Ελλάδα είναι μπλε είναι μπλε
    Είναι μπλεεεεεεεε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.