Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου, 2021

Αγρίνιο: Και πάλι κουρέλι η ελληνική σημαία στο Πολυβολείο

Αγρίνιο: Και πάλι κουρέλι η ελληνική σημαία στο Πολυβολείο

Οι τοπικές αρχές πρέπει να λαμβάνουν τα μηνύματα των πολιτών ή, εν πάση περιπτώσει, όσων κατοικούν στην περιοχή ευθύνης τους, γιατί κάποιοι μπορεί να μην θέλουν να είναι πολίτες στο συγκεκριμένο πολίτευμα.

Το πολυβολείο στο Αγρίνιο  κοντά στο τούνελ του περιφερειακού προς το παλιό νοσοκομείο έχει κατά καιρούς πάνω μια ελληνική σημαία η οποία συχνά σκίζεται, καίγεται, υποστέλλεται και γενικά παθαίνει ότι οι σημαίες ξένων χωρών σε μέρη όπου δεν είναι επιθυμητές.

Το πολυβολείο έχει καθαριστεί και το 2016 και το 2018 και πέρυσι. Έχει καθαριστεί από το Let’s do it Greece, από τον δήμο, από εφέδρους του στρατού, από πολίτες. Έχουν μπει ελληνικές σημαίες πάνω του κι έχουν γραφτεί μεγαλοστομίες ένα σωρό.

Και πάλι είναι έτσι όπως μας το δείχνει διερχόμενος αναγνώστης μας. Κουρέλι. (Είναι από τον δρόμο οι φωτογραφίες αλλά φαίνεται σκισμένη η σημαία).

Και το ερώτημα είναι γιατί να επιμένουμε; Το θέαμα είναι θλιβερό και, σε τελική ανάλυση, τι να κάνουμε, η συγκεκριμένη σημαία προκαλεί κάποιους οι οποίοι δρουν επαναλαμβανόμενα και δεν συλλαμβάνονται ποτέ.

Ίσως η πράξη τους να μην έχει κάποια σημασία για την τοπική κοινωνία, ίσως η συγκεκριμένη σημαία να μην ταιριάζει στον «δημόσιο χώρο» τους. Συμβαίνουν αυτά.

ο (υ)περαστικός

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.