Δευτέρα, 23 Μαΐου, 2022

Aγρίνιο: παραμένει επικίνδυνη η γέφυρα του Αγίου Νικολάου- το χθεσινό συμβάν με λεωφορείο (φωτό)

Aγρίνιο: παραμένει επικίνδυνη η γέφυρα του Αγίου Νικολάου- το χθεσινό συμβάν με λεωφορείο (φωτό)

Eπικίνδυνη για τα διερχόμενα οχήματα και φυσικά για την ακεραιότητα των επιβαινόντων σε αυτά παραμένει η γέφυρα του Αγίου Νικολάου Αγρινίου. Σοβαρές ζημιές υπέστη χθες λεωφορείο του Αστικού ΚΤΕΛ που έκανε το δρομολόγιο για το χωριό.

Η σιδερένια γέφυρα στρατιωτικού τύπου Belley ενώνει τον Άγιο Νικόλαο, που απέχει 7 χιλιόμετρα από το Αγρίνιο (βρίσκεται μεταξύ Καμαρούλας και Σχίνου), με την Εθνική Οδό Αγρινίου – Καρπενησίου.

Παραμένει ωστόσο σε κακά χάλια, ουσιαστικά ασυντήρητη, καθώς τα σίδερα και οι λαμαρίνες που έχουν τοποθετηθεί κατά μήκος της έχουν ξεκολλήσει σε πολλά σημεία.

Ελλοχεύουν προφανείς κινδύνους τους οποίους κατά καιρούς έχουν επισημάνει οι κάτοικοι στις αυτοδιοικητικές αρχές. Χθες το πρωί μάλιστα σε λεωφορείο του Αστικού ΚΤΕΛ προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές (στο σασμάν και άλλα σημεία) από λαμαρίνες, γίνεται λόγος για ζημιά ύψους 5000 ευρώ .

Το περιστατικό αποτελεί καμπανάκι κινδύνου καθώς θα μπορούσε να συμβούν χειρότερα πράγματα ενώ κατά καιρούς ζημιές υπέστησαν και άλλα διερχόμενα οχήματα.

Είναι σαφές πως το γεφύρι έχει ανάγκη εργασίες συντήρησης σε τακτική βάση. Στο κάτω-κάτω λιγότερο θα κοστίσουν και από τις αποζημιώσεις που θα καλούνται οι αρχές να καταβάλλουν για τις φθορές στα οχήματα. Το αναφέρουμε ενθυμούμενοι πως προ ετών η περιφερειακή αρχή κλήθηκε να καταβάλλει ποσό 10.000 ευρώ για αποζημίωση σε ιδιοκτήτη λεωφορείου που είχε υποστεί ξανά εκτεταμένες ζημιές.

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

4 Σχόλια

 1. λκ

  Δεν μπορώ να καταλάβω πώς γίνεται να βρίσκονται εκατομμύρια για πλακάκια στην πλατεία, για την παιδική χαρά στα σφαγεία, πεζοδρόμια , ασφαλτοστρώσεις κλπ και δεν μπορούν να βρεθούν χρήματα για πράγματα όπως είναι αυτή η γέφυρα με τη γέφυρα στην Αβώρανη κλπ.

 2. Anonimos

  Η πρόχειρη δουλειά σε τέτοια θέματα που αφορούν την ασφαλή λειτουργία και διελευση δεν επιτρέπεται να τα αφήνουν στην τύχη τους 🤔🤫

 3. Μάκης

  Σημασία έχει που τιμήσατε τον σπαρταθλητή, που σας έκανε περίφανους κιόλας. Μέχρι εκεί μπορείτε και μέχρι εκεί σας αξίζει.

 4. Anonimos

  Αντε βάλτε καινούριες λαμαρίνες 25ρες καραβίσιες όπως στα φερυ μποτ Ρίου αντιρριου οξυγόνοκολλήστετες σωστά από επαγγελματίες οξυγόνο κολλητές και δεν θα ξαναπαθει ζημιά η γέφυρα.
  Προϋπόθεση το δέσιμο της γέφυρας με μασίφ κιλό δοκούς βαμενους και φωτισμός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.