Τετάρτη, Ιανουάριος 23, 2019

Πικετοφορία στο Αγρίνιο για το «νομοσχέδιο που θα κάνει τη ζωή μας ακόμη πιο δύσκολη»

piketoforia-9-1-18 (7)
Mε πορεία στους δρόμους του Αγρινίου ολοκληρώθηκε πριν λίγα λεπτά η Πικετοφορία που οργάνωσε το Εργατικό Κέντρο και τα Σωματεία μέλη του, στην κεντρική πλατεία, εκφράζοντας την αντίθεση τους στο Νομοσχέδιο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για τα προαπαιτούμενα. «Νομοσχέδιο που θα κάνει τη ζωή μας ακόμη πιο δύσκολη και θα αφαιρέσει και τα εναπομείναντα δικαιώματά μας , όπως το όπλο των εργατών , την απεργία» ανέφερε το Εργατικό Κέντρο.
Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση-κάλεσμα «το επικαιροποιημένο μνημόνιο με τα νέα προαπαιτούμενα οδηγεί σε ένα νέο γύρο επίθεσης στη ζωή της εργατικής-λαϊκής οικογένειας καθώς στη διάρκεια των επόμενων μηνών η κυβέρνηση πρέπει να ολοκληρώσει έναν τεράστιο όγκο αντεργατικών μέτρων, προκειμένου να κηρύξει το δήθεν τέλος των μνημονίων. Μέτρα που είναι ήδη συμφωνημένα με τους δανειστές, είναι αναγκαία για τους βιομηχάνους, τους εφοπλιστές καθώς και τη μεγαλοεργοδοσία κάθε κλάδου, αφού υπηρετούν την ανταγωνιστικότητα και τα κέρδη τους».
Το Δ.Σ. του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αγρινίου καλεί εξάλλου τους εργαζόμενους , τους άνεργους , τους συνταξιούχους και τ’ άλλα λαϊκά στρώματα της περιοχής να δώσουν μαζικό αγωνιστικό «παρών» και στην απεργιακή συγκέντρωση της Παρασκευής 12 Ιανουαρίου στις 10:30 π.μ. στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου.
Από το Ε.Κ.Α. υποστηρίζεται πως «το “μεταμνημονιακό μέλλον” που περιγράφει η κυβέρνηση, πατάει πάνω στους αμέτρητους αντεργατικούς νόμους των προηγούμενων ετών που ήρθαν για να μείνουν, αλλά και στα διαρκή μέτρα που φέρνει ανά τρίμηνο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Τα περί εξόδου από τα μνημόνια, που αναγγέλλονται στις κυβερνητικές φιέστες ανά την Ελλάδα είναι «αέρας κοπανιστός» ώστε να πιαστεί στον ύπνο ο εργαζόμενος λαός. Η ανάκαμψη της οικονομίας που υπόσχεται η κυβέρνηση, σημαίνει παραπέρα ένταση της εκμετάλλευσης ώστε να διαμορφώνεται το αναγκαίο και ελκυστικό περιβάλλον στους κάθε είδους “επενδυτές”».
Eξάλλου το Ε.Κ.Α. συμμετέχει στις κινητοποιήσεις ενάντια στην παρουσία του πρωθυπουργού στο Αναπτυξιακό Συνέδριο Δυτικής Ελλάδας που οργανώνει η Κυβέρνηση στην Πάτρα. «Συνάδελφοι, η κυβέρνηση οργανώνει νέα αναπτυξιακή φιέστα αυτή τη φορά στη Δυτική Ελλάδα στις 20-22 Γενάρη 2018 στην Πάτρα . Μέσα από τα περιφερειακά συνέδρια προβάλλει προτεραιότητες για την ανάπτυξη που εξυπηρετεί τα συμφέροντα και την κερδοφορία του κεφαλαίου πάνω στα αποκαΐδια των εργατικών λαϊκών δικαιωμάτων . Προσπαθεί να εγκλωβίσει το λαό να στρατευτεί και να δείξει ανοχή στους στόχους της πολιτικής που εξυπηρετεί το κεφάλαιο» ,υποστηρίζει.
Με την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα στη Βουλή με τη διαδικασία του επείγοντος η Κυβέρνηση επιδιώκει την ολοκλήρωση της γ’ αξιολόγησης. Το πολυνομοσχέδιο θα συζητηθεί στις επιτροπές της Βουλής και αναμένεται να τεθεί σε ψηφοφορία τη Δευτέρα.
piketoforia-9-1-18 (1)

piketoforia-9-1-18 (2)

piketoforia-9-1-18 (3)

piketoforia-9-1-18 (4)

piketoforia-9-1-18 (5)

piketoforia-9-1-18 (6)

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Τσολιάς

    Πρέπει να είσαι πολύ καθυστερημένος για να κάνεις τέτοια πράγματα.
    Σύμφωνα με το Μαρξ, ναι αυτός που προσκυνάνε όλα αυτά τα γίδια, οι πρώτοι που επιρεάζονται αρνητικά από τη μαζική είσοδο λαθραίων σε μια κοινωνία είναι αυτοί των κατώτατων κοινωνικων στρωμμάτων… δηλαδή οι μεροκαματιάρηδες.
    Αντί να κάνουν μια γύρα στα κωλοχώρια πέριξ του αγρινίου για να δουν ποιος απασχολεί λαθραίους, κάθονται και σκούζουν για τις απεργίες.
    Βέβαια το κάνουν αυτό γιατί οι απεργίες είναι μέσο εκβιασμού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.