Πέμπτη, 13 Αυγούστου, 2020

Αγρίνιο: ποιά η απόφαση του δικαστηρίου για τον Βέλγο που κατηγορήθηκε για την αρπαγή του παιδιού του

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η χθεσινή είδηση για τη σύλληψη στο αεροδρόμιο Ακτίου ενός 46χρονου άνδρα βελγικής καταγωγής σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για αρπαγή ανηλίκου καθώς φέρεται να  ήρθε στο Αγρίνιο, να πήρε από την εν διαστάσει σύζυγο του-χωρίς τη θέληση της- το πεντάχρονο παιδί τους και να επιχείρησε με αυτό να επιστρέψει στο Βέλγιο.

Στην υπόθεση σημειώθηκε η προβλεπόμενη  δικαστική εξέλιξη καθώς ο 46χρονος κάθισε χθες στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αγρινίου.

Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες του agrinionews.gr, ο άνδρας αφέθηκε ελεύθερος  διότι προσκόμισε στο δικαστήριο απόφαση από το Πρωτοδικείο Βελγίου  η οποία του αναθέτει οριστικά την επιμέλεια. Οι δικαστές ανέβαλαν την υπόθεση έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία της εκτελεστότητας και να υλοποιηθεί η απόφαση του Βελγίου.

Με την  απόφαση του Πρωτοδικείου Βελγίου κηρύχθηκαν αρμόδια τα δικαστήρια της χώρας αυτής  διότι εκεί ήταν η τελευταία κοινή κατοικία της οικογένειας και οι σύζυγοι είχαν ήδη επιλέξει τη δικαιοδοσία του Βελγίου για τη λύση του γάμου.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.