Δευτέρα, Αύγουστος 19, 2019

Αγρίνιο, πόλη εξαρτημένη από καφέ όπως όλη η Ελλάδα

 

fredoagriniokafe Είδαμε ότι η Γέφυρα «κερνάει» καφέ στο Αντίρριο το τριήμερο 3-5 Νοεμβρίου. ( δείτε εδώ).Φαίνεται ότι έχει πιάσει καλά το νόημα της εξάρτησης του καφέ από τον νεοέλληνα της κρίσης, ο οποίος αναγκάστηκε να κόψει το αλκοόλ, τις πέρδικες και τις πολλές «πράσινες».

Η επαγρύπνιση της ημέρας φαίνεται ότι έδωσε και την άνοδο στον καφέ. Πλέον μπορείς να βρεις καφέ σε κάθε γειτονιά και παντού. Ο freddo άλλωστε πήρε τη θέση του φραπόγαλου και δύσκολα αντικαθίσταται στο σπίτι, καθώς η φρεντομηχανή είναι αναντικατάστατη.

Μπήκαμε λοιπόν στον πειρασμό να μετρήσουμε σε πόσα σημεία μπορείς να βρεις καφέ έστω και σε πλαστικό  στο Αγρίνιο. Δεν συμπεριλαμβάνουμε σε αυτά παραδοσιακά καφενεία, φούρνους ή άλλα μαγαζιά που άτυπα βρίσκεις.

Το φιλόδοξο σχέδιο λοιπόν να δώσουμε έναν αριθμό χάθηκε στο μέτρημα. Μόνο ίσως μια αρμόδια υπηρεσία που έχει τις άδειες μπορεί να το κάνει.  Εκείνο μόνο που μπορούμε να πούμε ότι ενδεικτικά σε κεντρικούς δρόμους της πόλης τα σημεία που βρίσκεις καφέ φρέντο ξεπερνούν τα  70, μπορεί να φτάνουν και 70.. Με τις παραπάνω πάντα προϋποθέσεις τόσο περίπου τα  μετρήσαμε ενδεικτικά σε αυτές τις οδούς και πλατείες: Εθνικής Αντιστάσεως ( Καρπενησίου), Καραπανέικα, Μπαϊμπά, Πλατεία Δημοκρατίας, Πλατεία Στράτου, Παπαστράτου, Χ.Τρικούπη, Συντριβάνι, Ηλία Ηλιού, 34ου Συντάγματος, Διαλέτη. Φλώρας & Γ.  Καραπαπά, Πλατεία Χατζοπούλου, Τσαλδάρη, Μπουκογιάννη, Γ. Καραπαπά, Αγίας Βαρβάρας, Καραϊσκάκη, πέριξ Γηπέδου  Παναιτωλικού, Πεταλούδα

Αν ψάξουμε όλη την πόλη και βάλουμε και τα καφενεία έχουμε ξεπεράσει τα 100.  Βέβαια δεν θα μπούμε στον πειρασμό να αναλωθούμε δημόσια πόσα είναι στον κάθε δρόμο, γιατί έτσι θα χαθούμε στο συν-πλην ένα.

Εκείνο όμως που έχει σημασία είναι ότι η εποχή των ’90ς, του διωγμού των καφέ και της μεταμφίεσης τους σε ζαχαροπλαστία ή πιτσαρίες πέρασε ανεπιστρεπτί.

Έτσι λοιπόν η πόλη, όπως όλη η Ελλάδα ακολουθεί πιστά το δρόμο του εθισμού στον καφέ, όπως λένε και οι ίδιοι οι αριθμοί. Μέχρι να περάσει και αυτή η μόδα, δύσκολα όμως.

Λ.Υ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. RIPT

    Δε λες που γλιτώσαμε από κείνα τα ανεκδιήγητα υπαίθρια clubs της εθνικής οδού, που ήτανε «μόδα» στα 90s…

  2. Παλιούρας Αλέκος Μ. Ε. Ν.

    Την μόδα εξόδου και που..! την επιβάλουν τα κορίτσια τα αγόρια ακολουθούν…τον βηματισμό του θηλυκού..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.