Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, 2021

Αγρίνιο: Πρόγραμμα ευαισθητοποίησης εκπαιδευτικών για τις ανάγκες μαθητών με παιδικό διαβήτη

Αγρίνιο: Πρόγραμμα ευαισθητοποίησης εκπαιδευτικών για τις ανάγκες μαθητών με παιδικό διαβήτη

ΔΤ-2017.09.28 ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΔΙΑΒΗΤΗΣΗ Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στα πλαίσια του σχεδίου δράσης της τρέχουσας χρονιάς για την ενημέρωση, πρόληψη και προαγωγή υγείας των πολιτών υλοποιεί δράσεις για την προστασία πληθυσμιακών ομάδων που βρίσκονται εν δυνάμει σε κίνδυνο.
Ειδικότερα, γνωρίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι διαβητικοί συμπολίτες μας και ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά που πάσχουν από παιδικό διαβήτη στις σχολικές κοινότητες λόγω της ελλιπούς ενημέρωσης των εκπαιδευτικών και την έλλειψη υγειονομικών τμημάτων μέσα στις σχολικές μονάδες, συνεργάζεται με τον Σύλλογο Διαβητικών Πάτρας «ΓΛΥΚΙΑ ΖΩΗ» και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης. Στόχος της συνέργειας είναι να υπάρξει μία επαρκής ενημέρωση των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στηριζόμενη σε ένα πρόγραμμα που εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, από εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας, τον κ. Χρήστο Δαραμίλα, βιολόγο, με μεταπτυχιακή ειδίκευση στον σακχαρώδη διαβήτη και πιστοποιημένο από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Σακχαρώδη Διαβήτη.
Μέσω του προγράμματος διαμορφώνεται ένα υποστηρικτικό σχολικό περιβάλλον για τα παιδιά με σακχαρώδη διαβήτη και την ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών, σχετικά με το διαβήτη και τις καθημερινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν αυτά τα παιδιά.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ενημέρωσης θα πραγματοποιηθεί και στις τρεις περιφερειακές ενότητες της Δυτικής Ελλάδας, το διάστημα 3-5 Οκτωβρίου 2017, προκειμένου να συμβάλλει σημαντικά στη διαχείριση των παιδιών με διαβήτη σε κάθε σχολική κοινότητα.
Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν ως εξής:
• Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017 στην πόλη της Πάτρας στην αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην κτιρίου ΕΛΚΕΠΑ,( Ακτή Δυμαίων & Δ. Υψηλάντου 1, στον 4ο όροφο) , από τις 9:00 π.μ -11:00π.μ με ώρα προσέλευσης και εγγραφών στις 08:30 π.μ .
• Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017 στην πόλη του Πύργου στο χώρο του Διοικητηρίου της Περιφέρειας( Μανωλοπούλου 31) από τις 9:00 π.μ -11:00π.μ ,με ώρα προσέλευσης και εγγραφών στις 08:30 π.μ
• Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017 στην πόλη του Αγρινίου στο χώρο του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας (Παπαστράτου & Σμύρνης), από τις 9:00 π.μ -11:00π.μ ,με ώρα προσέλευσης και εγγραφών στις 08:30 π.μ .

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.