Τετάρτη, 25 Μαΐου, 2022

Αγρίνιο: η πρώτη παρέλαση στα χρόνια της πανδημίας (φωτό)

Αγρίνιο: η πρώτη παρέλαση στα χρόνια της πανδημίας (φωτό)

Με ιδανικές καιρικές συνθήκες τo Aγρίνιο τιμά την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 με τις εκδηλώσεις να κορυφώνονται με την πρώτη παρέλαση που διεξάγεται στην πόλη μετά την έναρξη της πανδημίας. Η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2019 ήταν η τελευταία πριν σκιάσει την κανονικότητα ο κορωνοϊός.

Στις 11:00 ξεκίνησε η παρέλαση που διασχίζει τη γνώριμη διαδρομή επί της οδού Παπαστράτου, Πλατείας Δημοκρατίας, πεζοδρόμου Χαρ.Τρικούπη με πέρας στη συμβολή των οδών Χαρ. Τρικούπη και Μακρή. Πλήθος κόσμου βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για 4000 θεατές της παρέλασης.

Στις  10:00 τελέστηκε η επίσημη Δοξολογία στη Μητρόπολη Αγρινίου όπου εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας και στις 10:30 τελέστηκε η επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων στην πλατεία Μαρίας Δημάδη.

Στον εορτασμό της Εθνικής Επετείου στο Αγρίνιο την Κυβέρνηση εκπροσωπεί ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός. Στη εξέδρα των παρίστανται και ο δήμαρχος Γιώργος Παπαναστασίου, οι βουλευτές Κώστας Καραγκούνης, Μάριος Σαλμάς, Γιώργος Βαρεμένος και Θάνος Μωραΐτης , εκπρόσωποι της περιφερειακής αρχής και  της δημοτικής αρχής και εκπρόσωποι  Σωμάτων Ασφαλείας  και φορέων.

Η παρέλαση διεξάγεται ομαλά με την μαθητιώσα νεολαία να παρελαύνει περήφανη. Τα τμήματα των μαθητών είναι μικρότερα από το παρελθόν λόγω των υγειονομικών μέτρων που επιβάλλουν και τη μάσκα για τους θεατές, αν και η μειοψηφία το εφαρμόζει.

Οι αστυνομικοί είναι επί ποδός για τα μέτρα τάξης και κυκλοφορίας ενώ όπως πάντα και η Φιλαρμονική κερδίζει τις εντυπώσεις παιανίζοντας τα εμβατήρια της ημέρας.

Δείτε φωτορεπορτάζ που θα εμπλουτιστείΘέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ

    Χρ’ ‘ονια πολλά στην Ελλάδα! Εύγε στους μαθητές όλων των σχολείων! Μα περισσότερα εύγε για το Μουσικό Σχολείο με την άψογη παρουσία! Βέβαια, όταν διαθέτεις ” μουσικό αυτί” είναι δύσκολο να χάσεις τον ρυθμό…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.