Κυριακή, 18 Απριλίου, 2021

Αγρίνιο: πυροδότησαν ανησυχία και …ιχνηλατήσεις τα δυο κρούσματα κορωνοϊού σε ποδοσφαιριστές

Αγρίνιο: πυροδότησαν ανησυχία και …ιχνηλατήσεις τα δυο κρούσματα κορωνοϊού σε ποδοσφαιριστές

Δυο ποδοσφαιριστές του Παναιτωλικού βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό και όπως είναι φυσικό η είδηση χθες προκάλεσε μεγάλη ανησυχία στο Αγρίνιο.

“Μένω σε ίδια πολυκατοικία με ποδοσφαιριστή”, “τον είδα προχθές στο ταδε μέρος” και άλλες αντίστοιχες εκφράσεις χρησιμοποιούσαν πολίτες που αγωνιωδώς επικοινωνούσαν με μέσα ενημέρωσης μήπως μάθουν περισσότερες λεπτομέρειες.

Όπως είναι φυσικό άμεσα κινητοποιήθηκαν και οι υγειονομικές αρχές βάσει των σχετικών πρωτοκόλλων που ενεργοποιήθηκαν και η Πολιτική Προστασία επικοινώνησε με τους δυο ποδοσφαιριστές για να ενημερωθεί για τις επαφές τους.

Ξεκίνησαν λοιπόν ιχνηλατήσεις αρχικά απο το οικογενειακό περιβάλλον αλλά και σε άλλα άτομα τα οποία ήρθαν σε άμεση επαφή μαζι τους βάσει και του αλγορίθμου που χρησιμοποείται σε αυτές τις περιπώσεις. Για παράδειγμα προτεραιότητα δίνεται σε όσους βρέθηκαν μαζί τους σε κλειστό χώρο και χωρίς…μάσκα.

Ένας εκ των νοσούντων και ασυμπτωματικών παικτών το τελευταίο διάστημα άλλωστε εθέαθη σε αρκετά μέρη του νομού. Ιδιαιτέρως πιθανό ωστόσο -και είναι το ευκταίο σενάρι καθώς μειώνει τον κίνδυνο διασποράς- είναι ο ένας ποδοσφαιριστής να κόλλησε από τον άλλο.

Σε διαφορετική περίπτωση εκτιμάται ως πιθανό  η διαδικασία των ιχνηλατίσεων να οδηγήσει και σε άλλα κρούσματα ωστόσο θεωρείται πως δε συντρέχει λόγος μεγάλης ανησυχίας.

Παράλληλα στην περιοχή του Αγρινίου συνεχίζονται τα τεστ από τις Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ με προτεραιότητα τις επόμενες ημέρες τις μονάδες παραγωγής τροφίμων. Στο Νοσοκομείο εξάλλου σε τεστ θα υποβάλλονται οι υγειονομικοί που επσιτρέφουν απο τις διακοπές τους.

Θέματα που ενδιαφέρουν

4 Σχόλια

 1. αναγκαία ενημέρωση

  «Εθέαθη σε αρκετά μέρη του νομού». Σε ποια; Δεν είναι πια προσωπικά δεδομένα.

 2. Alex

  Λογικά σε όλο το Ξηρόμερο αν είναι ο μικρός… Μετά την είσοδό του στην μεγάλη κατηγορία δεν έβαλε κ@λο κάτω…

 3. Ανωνιμος

  Πρόχειρο δουλειές όλα στην χώρα τούτη. Όλα κινούνται με ρυθμό βελαωρισιας χελώνας.

 4. ΣΤΗΝ ΠΥΡΑ ΣΤΗΝ ΠΥΡΑ

  Παναγια μου και αγιε βουδα σωσε μας απο τον κατα 95% ασυμπτωματικη ασθενεια που θεριζει υπερηλικες και ετοιμοθανατους.Γρηγορα πειτε μας τα ονοματα των παιχτων να τους καψουμε στην πλατεια,εχω ηδη ετοιμο τον πυρσο μου και τη τσουγκρανα μου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.