Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Aγρίνιο: “έφυγε” ο ιατρός Αλέξιος Τσούτσος- Συλλυπητήρια μηνύματα

Aγρίνιο: “έφυγε” ο ιατρός Αλέξιος Τσούτσος- Συλλυπητήρια μηνύματα

Θλίψη στην τοπική κοινωνία και στον ιατρικό κόσμο προκάλεσε η είδηση του θανάτου του ιατρού Αλέξιου (Αλέκου) Τσούτσου, συζύγου της ιδρύτριας και επίτιμης προέδρου του «Παναγία Ελεούσα» Μαρίας Τσούτσου.

«Έφυγε» σε ηλικία 88 ετών ενώ η κηδεία του θα γίνει σήμερα , Τρίτη 21/4/2020, στις 12.00 στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου στο Κοιμητήριο Αγρινίου όπου η σορός θα βρίσκεται από τις 11.30.

Ο Αλέξιος Τσούτσος είχε αναπτύξει πλούσια κοινωνική δράση και διακρίθηκε για το ήθος και την προσφορά του. Διετέλεσε ακόμη και πρόεδρος του Παναιτωλικού το 1983.

“Μαζί με τη σύζυγο του Μαρία Τσούτσου εργάστηκαν άοκνα και  αφιέρωσαν τη ζωή τους στη δημιουργία του Εργαστηρίου «Παναγία Ελεούσα».Με όραμα και αποφασιστικότητα πέτυχαν να δημιουργήσουν ένα φιλόξενο σπίτι για τα παιδιά με πληγωμένη νοημοσύνη. Και γι αυτό, η πόλη,  θα τους ευγνωμονεί”, αναφέρει ο δήμαρχος Αγρινίου στο συλλυπητήριο μήνυμα του.

Λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό η κηδεία θα γίνει παρουσία μόνο των στενών συγγενών του εκλιπόντος.

Παράκληση των οικείων είναι αντί στεφάνων όσοι επιθυμούν να διαθέσουν τα χρήματα στο Εργαστήρι «Παναγία Ελεούσα».

Το Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Αγωγής και Αποκαταστάσεως «Παναγία Ελεούσα» αναφέρει σε ψήφισμά του.

Η Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Αγωγής και Αποκαταστάσεως “Παναγία Ελεούσα”, μόλις πληροφορήθηκε την εκδημία του κοσμοαγαπητού Αλεξίου Γ.Τσούτσου, συζύγου της ιδρύτριας και επίτιμης προέδρου μας κ. Μαρίας Τσούτσου, τον οποίο διέκρινε το υψηλό ήθος, η ακεραιότητα, η καλοσύνη και η καθαρότητα και η επιστημονική επάρκεια προσφέροντας τις υπηρεσίες του ανιδιοτελώς στον τόπο του, ως ιατρός και ως ελάχιστο δείγμα για την συνολική προσφορά του στο Εργαστήρι μας και λόγω των ειδικών συνθηκών και των περιοριστικών μέτρων που επικρατούν σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια, εξαιτίας του covid 19, σε κλίμα βαθιάς θλίψης, αποφάσισε ομόφωνα:
1. Να εκφράσει τα θερμότατα και ειλικρινή συλλυπητήρια του στους οικείους του
2. Να αναγνωσθεί το παρόν ψήφισμα από το μέλος του Διοικητικού μας Συμβουλίου κ. Βασίλειο Παπασάϊκα και να επιδοθεί στη σύζυγό του κ. Μαρία Τσούτσου
3. Να είναι μεσίστιες οι σημαίες του Εργαστηρίου και στις δύο μονάδες Μεσολογγίου και Αγρινίου, επί τριήμερων
4. Να κατατεθεί χρηματικό ποσό στο ταμείο του Εργαστηρίου, αντί στεφάνου
5. Να αναρτηθεί το παρόν ψήφισμα στην ιστοσελίδα του Εργαστηρίου και να δημοσιευτεί στον τοπικό τύπο Μεσολογγίου και Αγρινίου
Για το σκοπό αυτό συντάχθηκε η παρούσα πράξη του Διοικητικού Συμβουλίου και υπογράφεται, ως έπεται:
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος Η Γενική Γραμματέας
Διονυσία Σαμαντά Ασπασία Καρατζογιάννη

Συλλυπητήρια  στην οικογένεια του ιατρού Αλέξιου Γ. Τσούτσου  εξέφρασε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου: 

«Με βαθύτατη θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο του ιατρού Αλέξιου Γ. Τσούτσου, ο οποίος υπήρξε ένας ξεχωριστός επιστήμονας και ένας υπέροχος άνθρωπος.

Η διάθεση προσφοράς στον τόπο του, το ήθος και η ευγένεια χαρακτήρισαν τη ζωή του.

Μαζί με τη σύζυγο του Μαρία Τσούτσου εργάστηκαν άοκνα και  αφιέρωσαν τη ζωή τους στη δημιουργία του Εργαστηρίου «Παναγία Ελεούσα».

Με όραμα και αποφασιστικότητα πέτυχαν να δημιουργήσουν ένα φιλόξενο σπίτι για τα παιδιά με πληγωμένη νοημοσύνη. Και γι αυτό, η πόλη,  θα τους ευγνωμονεί.

Τον αποχαιρετούμε με τιμή και συμμετέχουμε με θλίψη  στο πένθος της οικογένειας».

                                          

ΨΗΦΙΣΜΑ της Εξελεγκτικής Επιτροπής του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Αγωγής και Αποκαταστάσεως  «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ»,

Μεσολόγγι, 20 Απριλίου 2020

O Πρόεδρος και τα μέλη της Εξελεγκτικής Επιτροπής του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Αγωγής και Αποκαταστάσεως  <ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ>, στο άκουσμα του θανάτου  του κοσμοαγαπητού Αλεξίου Γ.Τσούτσου, συζύγου της ιδρύτριας και επίτιμης προέδρου μας κ. Μαρίας Τσούτσου, της εκφράζουν τα θερμότατα συλλυπητήρια τους.

Τον εκλιπόντα χαρακτήριζε  το υψηλό ήθος, η ακεραιότητα, η καλοσύνη, η καθαρότητα και η επιστημονική επάρκεια προσφέροντας τις υπηρεσίες του ανιδιοτελώς στον τόπο του, ως ιατρός και ως ελάχιστο δείγμα για την συνολική προσφορά του στο Εργαστήρι μας,  σε κλίμα βαθειάς θλίψης, αποφάσισε  ομόφωνα :

Να εκφράσει τα θερμότατα και ειλικρινή συλλυπητήρια του στους οικείους του
Να αναγνωστεί το παρόν ψήφισμα από τον Πρόεδρο της Εξελεγκτικής Επιτροπής και να επιδοθεί στη σύζυγό του κ. Μαρία Τσούτσου
Να κατατεθεί χρηματικό ποσό στο ταμείο του Εργαστηρίου, αντί στεφάνου
Να δημοσιευτεί στον τοπικό τύπο Μεσολογγίου και Αγρινίου

Για το σκοπό αυτό συντάχθηκε η παρούσα πράξη της Εξελεγκτικής Επιτροπής και υπογράφεται, ως έπεται:

Για την Εξελεγκτική Επιτροπή

Ο Πρόεδρος Γεώργιος    Μαστρογεωργίου

Πληροφορούμενος την απώλεια του ιατρού, Αλεξίου Γ. Τσούτσου, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το Αγρίνιο, αλλά και το σύνολο της Αιτωλοακαρνανίας, υποκλίνονται μπροστά σε έναν μεγάλο απόντα, έναν άοκνο εργάτη της τοπικής κοινωνίας, έναν άνθρωπο που κατά το πέρασμά του από τη ζωή πέτυχε να μετατρέψει το “εγώ” σε “εμείς” και το “θέλω” σε “μπορώ”.

Η απώλεια του ιατρού Αλεξίου Τσούτσου, μας θλίβει όλους βαθύτατα, αλλά μας φέρνει και πάλι αντιμέτωπους με μία μεγάλη αλήθεια:

Μόνο η αγάπη για τον συνάνθρωπο, η αλληλεγγύη και η προσφορά με αποτέλεσμα, μπορούν να ξεπεράσουν την ανθρώπινη φθαρτότητα.

Και ο Αλέξιος Τσούτσος ξεπέρασε την ανθρώπινη φθαρτότητα. Τον ευγνωμονούμε για όσα μας προσέφερε και μας δίδαξε. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

 

Ψήφισμα για την απώλεια του ιατρού Αλέξιου Τσούτσου εξέδωσαν η Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Φίλων, Γονέων, Κηδεμόνων και Εθελοντών του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Αγωγής και Αποκαταστάσεως «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ. Έχει ως εξής:

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

Η Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Φίλων, Γονέων, Κηδεμόνων και Εθελοντών του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Αγωγής και Αποκαταστάσεως «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ», μόλις πληροφορήθηκε την εκδημία του ιατρού Αλεξίου Γ.Τσούτσου, συζύγου της ιδρύτριας και επίτιμης προέδρου του Εργαστηρίου κ. Μαρίας Τσούτσου, ως ελάχιστο δείγμα τιμής για την προσφορά του ως επιστήμονος ιατρού στην τοπική κοινωνία, αλλά και στο Εργαστήρι «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ»,σε κλίμα βαθειάς θλίψης, αποφάσισε ομόφωνα:

  1. Να εκφράσει τα θερμότατα και ειλικρινή συλλυπητήρια του στους οικείους του
  2. Να επιδοθείτο παρόν ψήφισμα στη σύζυγό του κ. Μαρία Τσούτσου
  3. Να κατατεθεί χρηματικό ποσό στο ταμείο του Εργαστηρίου, αντί στεφάνου
  4. Να δημοσιευτεί στον τοπικό τύπο Μεσολογγίου και Αγρινίου

Για το σκοπό αυτό συντάχθηκε η παρούσα πράξη και υπογράφεται, ως έπεται:

Η Πρόεδρος Η Γενική Γραμματέας

Βασιλική Κ.Μαραγιάννη Βασιλική Κούτσικου

Συλλυπητήρια επιστολή του Δημάρχου Μεσολογγίου, Κώστα Λύρου προς την οικογένεια Μαρίας Τσούτσου

Με επιστολή του προς την ιδρύτρια του Εργαστηρίου Νέων «Παναγία Ελεούσα» και Επίτιμη Δημότισσα Ι.Π. Μεσολογγίου Μαρία Τσούτσου, ο Δήμαρχος Κώστας Λύρος εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήριά του για την απώλεια του συζύγου της Αλέξιου. Μιλώντας για τον εκλιπόντα, ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου αναφέρει:

«Ο Αλέξιος Τσούτσος εν ζωή δεν ήταν όχι μόνο ένας εξαίρετος επιστήμων ιατρός, αλλά κι ένας άνθρωπος που προσέφερε ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες του στην κοινωνία και τους συνανθρώπους μας που είχαν ανάγκη. Το επιστέγασμα της κοινωνικής προσφοράς του ζεύγους Αλέξιου και Μαρίας Τσούτσου είναι αναμφίβολα το Εργαστήρι Νέων «Παναγία Ελεούσα». Μια κατάθεση ψυχής και περισσεύματος της αγάπης τους για τα παιδιά. Αιωνία του η μνήμη».

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε η ΠΑΕ Παναιτωλικός για την απώλεια του Αλέξιου Τσούτσου σημειώνοντας πως ο εκλιπών, πέραν της πλούσιας κοινωνικής προσφοράς του, υπηρέτησε ως διοικητικός παράγοντας και πρόεδρος τον Σύλλογο.

Ειδικότερα η ανακοίνωση αναφέρει:

“Η ΠΑΕ Παναιτωλικός εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά της στους οικείους του ιατρού Αλέξιου Τσούτσου.

Ο εκλιπών, πέραν της πλούσιας κοινωνικής προσφοράς του, υπηρέτησε ως διοικητικός παράγοντας και πρόεδρος τον Σύλλογό μας στις αρχές της δεκαετίας του ’80”.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.