Κυριακή, 16 Μαΐου, 2021

Aγρίνιο: η σκέψη όλων στο κοριτσάκι που έχασε και τους δυο του γονείς

Aγρίνιο: η σκέψη όλων στο κοριτσάκι που έχασε και τους δυο του γονείς

Συγκίνηση μεγάλη προκάλεσε στο Αγρίνιο το δράμα του επτάχρονου κοριτσιού που έχασε μάνα και πατέρα σε διάστημα 40 περίπου ημερών.

Η ανήλικη βρισκόταν στο ίδιο διαμέρισμα με τον μπαμπά της που έχασε αιφνιδίως της ζωή του το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης. Ήταν μόλις 49 ετών και φέρεται να αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.

Η τραγική ιστορία προκάλεσε κινητοποίηση ιδιωτών και αλλά και δομών για τη στήριξη της 7χρονης μαθήτριας Β΄τάξης δημοτικού.

Τόσο η δημοτική αρχή Αγρινίου, μέσω της Πρόνοιας και της δομής προστασίας ανηλίκων, όσο και το «Χαμόγελο του Παιδιού» κινητοποιήθηκαν για τη στήριξη της 7χρονης και γίνονται σχετικές ενέργειες. Στο πλευρό της και ο 23χρονος αδερφός της αλλά και συγγενικά της πρόσωπα που την φιλοξενούν.

Σκοπός όλων το κορίτσι να συνεχίσει σε μια καθημερινότητα φυσιολογική, να παρακολουθεί τα μαθήματα του και να μην αναγκαστεί να αλλάξει περιβάλλον. Η σκέψη όλων-και εμπράκτως- είναι σε αυτή…

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

 1. Ένας πολίτης

  “Σκοπός όλων το κορίτσι να συνεχίσει σε μια καθημερινότητα φυσιολογική, να παρακολουθεί τα μαθήματα του και να μην αναγκαστεί να αλλάξει περιβάλλον. Η σκέψη όλων-και εμπράκτως- είναι σε αυτή…”
  Σκοπός όλων θα πρέπει να είναι η σφαιρική προστασία ενός παιδιού και όχι η περιστασιακή λύπηση.
  Σκοπός όλων θα πρέπει να είναι η καλή διαβίωση ενός παιδιού σε ένα περιβάλλον που θα παρέχει ουσιαστική στήριξη και προστασία σε ένα παιδί.
  Σκοπός όλων θα έπρεπε να είναι ο σεβασμός ενός παιδιού.
  Επειδή κατά καιρούς έχουμε δει, ακούσει και βιώσει περιστατικά παιδιών που εαν είχαν μεταφερθεί σε δομές προστασίας κλειστού τύπου θα είχαν γλυτώσει την ίδια τους την ψυχή απο βιασμούς, κακομεταχείρηση, κακή ενήλικη ζωή… θα έπρεπε να είμαστε υπερ μιας αλλαγής που θα “προσβάλει” τις δικές μας προσδοκίες και θα προσφέρει πολύ περισσότερα στο παιδί απο “το κρίμα το καημένο”… σήμερα και αύριο … Πόσο κοντόφθαλμοι είμαστε μπροστά στα ταπεινά μας ένστικτα και πόσο μακριά απο το όφελος του παιδιού…
  Εύχομαι η μικρή να βρεθεί σε ένα περιβάλλον που θα αφουγκραστεί τις ανάγκες της, που θα την προστατέψει μέχρι την ενήλικη ζωή της απο κάθε πιθανό κίνδυνο, που θα της παρέχει μια ουσιαστική αγκαλιά χωρίς όρια, και χωρίς να χρειάζεται η μικρή να εκπληρώνει προσδοκίες και να έχει υποχρέωση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.