Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2021

Στο Αγρίνιο στρέφεται το ενδιαφέρον του Θαλασσίου Σκι – η τελετή έναρξης για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

Στο Αγρίνιο στρέφεται το ενδιαφέρον του Θαλασσίου Σκι – η τελετή έναρξης για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

Ξεκίνησε σήμερα το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών, Γυναικών και ΑμεΑ Θαλασσίου Σκι που συνδιοργανώνουν η Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσίου Σκι, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο Δήμος Αγρινίου.  Η Ελλάδα μάλιστα για πρώτη φορά  φιλοξενεί το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αμεα ,με τη συμμετοχή 20 αθλητών.

Η σημαντική αυτή αθλητική διοργάνωση διεξάγεται στο Φράγμα Στράτου και προσφέρει από το πρωί της Πέμπτης αθλητικές συγκινήσεις με σλάλομ και φιγούρες γυναικών – ανδρών.
Αθλητές και αθλήτριες από 19 χώρες διαγωνίζονται και συγκεκριμένα στο Αγρίνιο φιλοξενούνται αποστολές από Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Ιταλία, Λευκορωσία, Νορβηγία, Ολλανδία, Ουκρανία, Ρωσία, Σλοβακία, Σουηδία, Τσεχία και Φινλανδία.

Παράλληλα σε εξέλιξη είναι, απόγευμα Πέμπτης 22 Ιουλίου 2021, στην πλατεία Δημοκρατίας η τελετή έναρξης που περιελάμβανε συμβολική παρέλαση των εθνικών ομάδων κατά μήκος της οδού Παπαστράτου και κατεύθυνση το σημείο της τελετής.Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αγρινίου συνόδευσε μουσικά την παρέλαση των 98 αθλητριών και αθλητών.

Με τη συγκέντρωση των αποστολών στο χώρο της εκδήλωσης εκφωνούνται σύντομοι χαιρετισμοί από την Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής – Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσίου Σκι Χριστιάννα Μάμαλη, τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Λάμπρο Δημητρογιάννη και τον Δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου ο οποίος θα κηρύξει την έναρξη των Αγώνων.

Αναγνώστηκε και χαιρετισμός του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη που βρίσκεται στο Τόκιο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες ενώ βεβαίως η τελετή περιλαμβάνει και τον όρκο  των Αθλητών, των Κριτών και των στελεχών.

Ο Γιώργος Παπαναστασίου ευχήθηκε καλή επιτυχία  στους αθλητές :«Καλώς ήρθατε  στο Αγρίνιο, σε έναν Τόπο, που η  Ιστορία  και ο Πολιτισμός του,  έχουν το γαλάζιο χρώμα των νερών του.  Από σήμερα το πρωί, το Αγρίνιο,  είναι η ευρωπαϊκή πρωτεύουσα του Θαλάσσιου Σκι.Τα βλέμματα της Ευρώπης είναι στραμμένα στην πόλη μας,  σε ένα από τα ομορφότερα τοπόσημα της Δυτικής Ελλάδας, τη λίμνη Στράτου. Υποδεχόμαστε, και είμαστε έτοιμοι να χειροκροτήσουμε,  τους κορυφαίους της Ευρώπης.

Είμαστε σίγουροι ότι ήδη νιώθετε σα να βρίσκεστε στο αθλητικό σας σπίτι. Σε μια πίστα ιδανικών συνθηκών για το άθλημα σας.Η δική σας εικόνα θα ταξιδέψει σε όλη την Ευρώπη  αναδεικνύοντας το μεγαλείο και την ομορφιά  της περιοχής. Σας ευχαριστούμε γιατί, με τη  συμμετοχή και την παρουσία  σας, προβάλλετε  το συγκριτικό μας πλεονέκτημα.Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που φιλοξενούμε τη διοργάνωση και για έναν επιπλέον λόγο. Για πρώτη φορά η χώρα μας  φιλοξενεί  Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Θαλασσίου  Σκι  για  Άτομα με Ειδικές Ανάγκες.

Στο Αγρίνιο διεκδικούμε και κερδίζουμε. Επενδύουμε  στον αθλητισμό, επενδύουμε στα φυσικά μας πλεονεκτήματα,  επενδύουμε στις δυνατές συνεργασίες. Ευχαριστούμε θερμά την πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσίου Σκι  κ. ΧριστιάνναΜάμαλη, και τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας  Νεκτάριο Φαρμάκη για την αμέριστη συμπαράσταση».

Χαιρετισμό απέστειλε ο Λευτέρης Αυγενάκης Υφυπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Δυστυχώς, δεν θα καταφέρω να παραβρεθώ, καθώς βρίσκομαι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, στηρίζοντας την Ολυμπιακή αποστολή της χώρας μας. Σε μία πολύ κρίσιμη περίοδο, όπου ο αθλητισμός παγκοσμίως δοκιμάζεται από την κρίση της πανδημίας, είναι ενθαρρυντικό να σημειώνεται η επιστροφή στην κανονικότητα, μέσα από την πραγματοποίηση σπουδαίων αθλητικών διοργανώσεων. Η διεξαγωγή της διοργάνωσης αυτής αποτελεί μεγάλη τιμή για τη χώρα μας και ευκαιρία για την εδραίωση της θέσης της στο ιδιαίτερα ελκυστικό και απαιτητικό άθλημα του Θαλάσσιου Σκι. Ειδικότερα, ο αθλητισμός των Ατόμων με Αναπηρία αποτελεί για την Κυβέρνηση ευθύνη και πρόκληση. Είμαι βέβαιος ότι η διοργάνωση θα προσφέρει ένα όμορφο θέαμα, χάρη στην εξαιρετική προσπάθεια των διοργανωτών και την αξιόλογη συμμετοχή των αθλητών. Εύχομαι πολλά συγχαρητήρια στους διοργανωτές και καλή επιτυχία στους αθλητές».

Ο  Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Λάμπρος Δημητρογιάννης καλωσόρισε τους αθλητές : “ Όλοι γνωρίζουν ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα της θάλασσας. Επιπλέον όμως, η Αιτωλοακαρνανία, δηλαδή η περιοχή που φιλοξενεί αυτή τη μεγάλη αθλητική συνάντηση, είναι μια γη του νερού, γεμάτη λίμνες και ποτάμια που επί αιώνες προσφέρουν ζωή. Προσφέρουν όμως και πολύ μεγάλες δυνατότητες για τη διεξαγωγή αθλητικών διοργανώσεων υψηλού επιπέδου όπως το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκι.

Στόχος δικός μας λοιπόν είναι να αναδείξουμε τις δυνατότητες αυτής της περιοχής και εσείς, οι άνθρωποι που βρίσκεστε εδώ και συμμετέχετε στους αγώνες, αποτελείτε του καλύτερους πρεσβευτές μας. Σας ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό. Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω πολύ το σύνολο των φορέων και ανθρώπων που συνέβαλαν τα μέγιστα σε αυτή τη διοργάνωση, δηλαδή την Ελληνική Ομοσπονδία Θαλάσσιου Σκι, τον Δήμο Αγρινίου, καθώς και το σύνολο των χορηγών και εθελοντών”..

H Πρόεδρος της  Οργανωτικής Επιτροπής – Πρόεδρος της  Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσίου Σκι  ΧριστιάνναΜάμαλη ανέφερε : «Είναι μεγάλη τιμή και ευχαρίστηση για εμάς να διοργανώνουμε το Πανευρωπαϊκό  Πρωτάθλημα Θαλασσίου Σκι  στο Αγρίνιο. Ήτανμιαδύσκοληχρονιάπουεπηρέασεόλους. Η διοργάνωση του Πρωταθλήματος δεν θα ήταν δυνατή χωρίς την συνεισφορά του Περιφερειάρχη Ν. Φαρμάκη, του Δημάρχου Γιώργου Παπαναστασίου της Οργανωτικής επιτροπής και των χορηγών μας». Εύχομαισεόλουςδυνατούςκαιασφαλείςαγώνες».

Την τελετή έναρξης συντόνισε ο κ. Διονύσης Μπαμπαρούτσης ενώ την μετάφραση των χαιρετισμών ανέλαβε η κ. Μαρίνα Στεργίου.

Στη διοργάνωση επιτρέπεται παρουσία θεατών με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Μέριμνα έχει υπάρξει για δωρεάν μεταφορά του κόσμου με λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ από την πλατεία Μαβίλη προς τη λίμνη Στράτου ενώ η διοργάνωση μεταδίδεται και μέσω Live Streaming.

 


 

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

 1. Rocky

  Σε αυτή τη παρέλαση ο Corona virus απέχει;
  Μόνο στις εθνικές εορτές παρίσταται;
  Οι μασκουλες που τόσο λατρεύεται που είναι;
  Οι αποστάσεις οι περίφημες;
  Εδώ συνωστισμός όπως μας πιπιλατε δεν υπάρχει;
  Αρκετά μας καταστρέψατε τις ζωές μας.
  Φτάνει πια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.