Δευτέρα, 14 Ιουνίου, 2021

Συμβολική διαμαρτυρία στο Αγρίνιο για το Πανεπιστήμιο με πρωτοβουλία των φοιτητών του ΔΠΠΝΤ

Συμβολική διαμαρτυρία στο Αγρίνιο για το Πανεπιστήμιο με πρωτοβουλία των φοιτητών του ΔΠΠΝΤ

Με πρωτοβουλία φοιτητών του Τμήματος ΔΠΠΝΤ έλαβε χώρα στο Αγρίνιο η πρώτη συμβολική διαμαρτυρία για τις τελευταίες δυσμενείς εξελίξεις στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Οι φοιτητές του Τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών συνεχίζουν τον αγώνα για την επανίδρυση του Τμήματος (που καταργήθηκε από το Κ.Γαβρόγλου το 2019) ενώ αντιδρούν και στις νέες καταργήσεις που ενέκρινε η Νίκη Κεραμέως.

Στην κινητοποίηση εκπροσωπήθηκαν και απόφοιτοι του ΔΠΠΝΤ, ενεργοί πολίτες αλλά και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων που δίνει και αυτός τον αγώνα του με αιχμή του δόρατος την αποτροπή μεταφοράς του Ιστορίας-Αρχαιολογίας στην Πάτρα.

Η παράσταση διαμαρτυρίας είχε συμβολικό χαρακτήρα , όπως προαναφέρθηκε, λόγω της πανδημίας αλλά έλαβε χώρα και ενόψει της έλευσης στην πόλη της Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η ανακοίνωση των φοιτητών του Τμήματος  Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών 

Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε συμβολική κινητοποίηση στην κεντρική πλατεία Αγρινίου, ώστε να δείξουμε την αντίθεση μας στα σχέδια της κυβέρνησης σχετικά με την κατάσταση του τμήματος μας αλλά και συνολικότερα τις εξελίξεις στην παιδεία.
Εδώ και 2 χρόνια μετά απο την ψήφιση του ν.Γαβρόγλου και την άδικη κατάργηση του ΔΠΠΝΤ, είμαστε στον δρόμο του αγώνα και της διεκδίκησης της επανίδρυσης του τμήματος μας. Έχουμε δώσει όλες μας τις δυνάμεις, ώστε να ανατρέψουμε την κατάσταση και να πάρουμε πίσω αυτό που αδίκως μας έκλεψαν χωρίς καμία αιτιολόγηση και καμία σοβαρή δικαιολογία. Το Υπουργείο Παιδείας ξεκίνησε αυτό το έργο επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα επι κυβερνήσεως ΝΔ φαίνεται να το ολοκληρώνει. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση κρατάει επιδεικτικά τα Πανεπιστήμια εδω και 1 χρόνο περίπου κλειστά, χωρίς να έχει πάρει τα απαραίτητα μέτρα για την επιστροφή μας στους χώρους εκπαίδευσης, θέλοντας να φιμώσει κάθε φωνή αντίδρασης και αντίστασης στα σχέδια της.
Ενημερώνουμε τους πάντες ότι όσο και να παρακαλούν ορισμένοι να σιωπήσουμε, και να παραμείνουμε αδρανείς χωρίς φωνή, εμείς θα είμαστε στον δρόμο του αγώνα μέχρι τελικής πτώσεως πιστοί στο δίκαιο αίτημα μας. Όσο και να το θέλουν ορισμένοι οι φοιτητές θα αγωνίζονται μια ζωή για τα αιτήματα τους συσπειρωμένοι και δυνατοί. Αν νομίζουν ότι θα σταματήσουμε κάνουν μεγάλο λάθος.
ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΔΠΠΝΤ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΚΟΡΟΙΔΙΑ
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΜΑΣ
Ο πρόεδρος του Φ.Σ. και λοιποί οργισμένοι φοιτητές

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.